3 kirjaa -haaste

Kirjasähkökäyrä-blogin Mai muisti minua mukavalla 3 kirjaa -haasteella. Kiitos Mai! ♥ Haasteessa pitää valita bloggaamistaan kirjoista kolme kirjaa, jotka haluaisi lukea uudelleen. Haasteen voi myös laittaa eteenpäin kolmelle bloggaajalle. Haasteen on laittanut liikkeelle Rita Kieltenopen kotiblogista.

Inspiroiduin selailemaan blogini alkuaikoina kirjoittamiani postauksia ja valikoin sieltä kolme kirjaa, joita haluaisin aloitella uudelleen vaikka heti:


En ymmärrä, miksi olen antanut tälle kauniskantiselle kirjalle vain kolme Goodreads-tähteä. Olen varmaankin tähdittänyt kirjan jälkikäteen, ja ollut pihtailevalla tuulella tähtien suhteen. Innostuin Goodreadsin käyttäjäksi vasta useamman kuukauden bloggailtuani, ja silloin kävin tähdittömiä kirjoja vinon pinon läpi. Luulen, että tämä kirja on tainnut kärsiä suurta vääryyttä, sillä muistinvaraisella mututuntumalla antaisin kirjalle nyt neljä tähteä. Muistan vieläkin kirjan erikoisen tunnelman, ja koska kirja nököttää kotihyllyssäni, uudelleen lukemisen aloittaminen on helppoa. 


Tässä kirjassa tähtimäärä on kohdillaan eli kirjan on viiden tähden kirja. Pidin tästä valtavasti. Kirja on oikea aistien elämys, jota suosittelen lämpimästi avioliittotarinoiden ystäville. Oma kappaleeni on juuri äidilläni lainassa, joten uudelleen lukua varten pitäisi tehdä kirjastoreissu. Olen näköjään todennut blogijutussani, etten ole sipulin ystävä. Tarkennus: raaka punasipuli on verraton lisä salaatteihin, ja muitakin sipuleita olen vähitellen alkanut sietämään.


Olen koukussa Lukjanenkon Partio-sarjaan. Synkkäsävyinen sekoitus vampyyritarinoita, fantasiaa ja trilleriä osui täysillä lukuhermooni viime kesänä. Tälle ensimmäiselle osalle annoin neljä tähteä, mutta kaksi seuraavat saivat viisi tähteä. Ja neljännen osan suomennos ilmestyy syksyllä... se on minulle ehdottomasti eräs syksyn odotetuimpia kirjoja, ja sitä odotellessa haluaisin verestää muistojani sarjan aiemmista tapahtumista. Hotkaisin kolme ensimmäistä osaa lähes peräjälkeen viime kesänä, ja hankin kirjat myös omaan hyllyyni. Eli olisikos Partio-maratonin aika Viimeistä partiota odotellessa? 


Olipa lähes nostalginen olo selata blogiaikana luettuja kirjoja! Kiitokset vielä Maille haasteesta.

Haastan mukaan seuraavat blogit - mukavaa, jos ehditte vastailla haasteeseen:Kuva: "Sonnenblumenfeld 2007" by Charlotte Nordahl, Dresden - flickr.com. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons - https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Sonnenblumenfeld_2007.jpg#/media/File:Sonnenblumenfeld_2007.jpg

Kommentit

 1. Mikä ihana auringonkukkapelto, aivan mahtava ;)
  Kiva kun osallistuit ja yhtään kirjaasi en ollut lukenut, joten kiitos lukuvinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonkukkia katselemalla tulee heti kesäfiilis... näitä ihanuuksia ei lähellä kasva, joten piti tyytyä valmiiseen kuvaan. Tuo sykähdytti heti. :)

   Juu, näistä kirjoista ei paljon ole blogijuttuja näkynyt, tai no Partio-sarjaa on sentään luettu. Kiva, jos näitä joku innostuu lukemaan. :)

   Poista
 2. Partio-sarja kuulostaa erikoiselta ja koukuttavalta! Olipa mielenkiintoisia kirjoja sinun listallasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Partio-sarja on aivan aikuisille kirjoitettu, ja minut se vetäisi heti mukaansa. Se ei ole mikään rymistelysarja, vaan oikeastaan aika hillitty... :)

   Poista
 3. Yöpartio kuulostaa jännältä ja kivan karmivalta.

  Kirjat herättävät monenlaisia tunteita ja tunnelmia. Tuli paljon ajateltavaa kun viittasit tuon ekan kirjan erikoiseen tunnelmaan ja mainitset nostalgisen olon joka seurasi blogiaikana luettujen kirjojen selaamisesta.

  Kiitos linkityksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöpartio ja sen jatko-osat ovat aika jänniä omalla tavallaan. :) Minulle jää usein kirjoista joku tietty tunnelma mieleen. Se voi liittyä kirjan sisältöön tai vaikka lukupaikkaan, jos olen lukenut kirjaa lomareissulla tms. Sitten kun kirja tulee yhtäkkiä vastaan, mieleen tulvahtaa kaikenlaisia muistoja - se on aika hauskaa itse asiassa. :)

   Kiitos sinulle hienosta haasteideasta. Mukavaa, että tämä löysi minut - tähän oli kiva vastata. :)

   Poista
  2. Samaten minulle tunnelmat ja tunteet syntyvät ja palautuvat mieleen helposti. Paikka laukaisee muiston helposti, tuokin pätee myös minuun :) Luen mielelläni rakkaita hyviä kirjoja aina uudelleen.

   Poista
  3. Uudelleen lukeminen on mukavaa puuhaa. Varsinkin jos juoni on kimurantti, on helpompaa kun tietää jo vähän etukäteen mitä tuleman pitää. :)

   Poista
 4. Minusta tuntuu, että Lukjanenkon Partio-sarja voisi olla minunkin juttuni :)

  Kiitos haasteesta <3 Yritän parhaani mukaan vastata siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin juuri Partio-sarjan neljännen osan suomennoksen, ja sekin oli aivan huippu. Blogijuttua sitä varmaan ensi viikolla. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Partiota näkee tosi vähän blogeissa, joten olisi kiva jos joku siitä innostuisi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.