Hyvää Marikan päivää!

Tänään Marikan nimipäivänä blogini täyttää pyöreät kaksi vuotta. Taaksepäin katsellessani voin vain todeta, että näin sitä ihminen hurahtaa uuteen harrastukseen. Alkujännityksen jälkeen bloggauksesta on tullut tärkeä ja mukava osa arkeani, blogikirjoittelu vie ajatukset töistä pois ja lukuharrastus on saanut uutta sisältöä. Mitä uutta bloggaus sitten toi tullessaan varsinaisen bloggauksen lisäksi? 

Lukuhaasteet ja uutuuskatalogit ja uutuuskirjojen tarkempi seuranta nousevat päällimmäisenä mieleen. Lukuhaasteisiin osallistuminen oli minulle yksi motivaattori bloggauksen aloittamisessa, enkä ole niihin vielä kyllästynyt. Lukuhaasteissa on jotain kumman koukuttavaa, ne sopivat minulle. En ole kokenut niitä stressaavina tai ahdistavina, tai jos sellaisia tunteita onkin noussut pintaan, olen oppinut laittamaan lukuhaasteet pienelle tauolle. Pienen tauon paikka on ehkä myös silloin, kun huomaan miettiväni aloittaako kiinnostavaa kirjaa laisinkaan, kun en saa sovitettua sitä mihinkään lukuhaasteeseen. Lukuhaaste on sentään vain lukuhaaste, kirjallista elämää pitäisi (kai?) olla myös niiden ulkopuolella.

Uutuuskirjoja seuraan nykyään paljon aktiivisemmin kuin ennen blogiaikaani, mutta luettavaksi ne eivät vielä tunnu päätyvän juuri sen nopeammin kuin ennenkään. Mutta minulle on uutta jo sekin, että olen tehnyt vinkkilistoja itselleni syksyn ja kevään katalogeista. Ensi syksyn katalogit vielä odottavat vuoroaan, ja kevään katalogien vinkeistäni olen lukenut vain muutaman kirjan, mutta se ei haittaa. En suhtaudu kovin tiukasti listoihini, sillä niihin voin palata vaikka vuoden kuluttua, jos siltä tuntuu.


Vaikka bloggauksesta on muodostunut kahden vuoden aikana minulle tärkeä harrastus, pahoin pelkään, että syksyllä blogissani on luvassa hiljaisempia aikoja. Tämä liittyy kevään suureen lukuprojektiini, joka pysyi visusti blogin ulkopuolella:


Kauppatieteen pääsykoekirjat tulivat jossain vaiheessa kevättä jo uniin, mutta se kannatti, sillä alkuviikosta sain tiedon, että olen päässyt opiskelemaan Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun. Huh heijaa! Syksyllä elämässäni on siis tiedossa uusia, jännittäviä lukutuulia, mutta blogiani en hylkää vaan luulen, että siitä muodostuu entistä tärkeämpi vastapaino työ- ja opiskeluelämälle. Aikataulutus ja ajan hyötykäyttö lienevät syksyn tärkeitä asioita, mutta pakkohan jostain välistä on löytää aikaa myös muulle lukemiselle, edes vähäsen. Päänuppini tuskin kestää elämää ilman kaunokirjoja. Kesäloman kunniaksi olen rohmunnut niitä kirjastosta vinon pinon, ja alimmaisena luuraa alkukesän klassikkoprojektini Monte-Criston kreivi, joka on muuten erittäin hyvää kesäseuraa (sivulla 720 ollaan, enää 420 jäljellä):


Nämä kun ehtisi lukea ennen syksyä.

Kahden vuoden merkkipaalun kynnyksellä tuntuu kivalta olla kirjabloggaaja. Tämän blogin perustaminen on ollut yksi parhaita päätöksiäni viime vuosina, ja toivottavasti opiskeluiden aloittaminen menee samaan kategoriaan, kun tuumailen asiaa muutaman vuoden kuluttua. Tällä hetkellä olen intoa täynnä. :)

Mukavaa kesän jatkoa ja lukuintoa kaikille!

Maalauksen kuva: "Alfons Peerboom - Wildflowers (11876192715)" by Irina - Alfons Peerboom - Wildflowers. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons -  https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Alfons_Peerboom_-_Wildflowers_(11876192715).jpg#/media/File:Alfons_Peerboom_-_Wildflowers_(11876192715).jpg

Kommentit

 1. Synttärionnea ja opiskeluintoa! Hyvin samalla lailla suhtaudumme näköjään sekä lukuhaasteisiin että uutuuskirjoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, olen laittanut merkille että lukuhaasteet ovat lähellä sinunkin sydäntäsi. :)

   Poista
 2. Onnittelut kahden vuoden etapista sekä opiskelupaikasta! Sinulle tuleva syksy tulee varmasti olemaan kiinnostava ja uudenlainen. Toivottavasti kaunokirjallisuudelle kuitenkin jää aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Syksy jännittää ja kutkuttaa mieltä, mutta kiva kun on jotain uutta kivaa luvassa. Kaunokirjoja en hylkää, ja työ/opiskelumatkoillahan tulee taas totta kai kuunneltua äänikirjoja. Mutta voipi olla, että paksut romaanit vaihtuvat lyhyempiin kirjoihin. :)

   Poista
 3. Onnea kahdesta vuodesta ja opiskelupaikasta! Ensimmäisen puolen vuoden jälkeen minäkin olen todennut, että on tämä bloggaaminen vaan mukava harrastus 😊 Ja vaikka opiskelukin on kivaa, on myös kiva tietää, että on olemassa elämää koulukirjojen ulkopuolella 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on todella mukavaa ja koukuttavaa puuhaa. :) Olin viime talvena myös avoimessa yo:ssa töiden ohella, ja silloin huomasin että opinnot ovat oivaa vastapainoa työlle (josta myös pidän, mutta uudet tuulet ovat silti välillä tervetulleita). Elämää on, koulussa ja sen ulkopuolella, pitää vain osata nauttia kummastakin puolesta. :)

   Poista
 4. Onnea kaksivuotiaalle! :) Kirjabloggaaminen on mahtava harrastus. En ole koskaan oikein harrastanut mitään, en edes lapsena (paitsi tietysti lukemista, aina), joten bloggaamisesta on tullut tuon harrastustyhjiön ihana täyte.

  Onnea myös opiskelupaikasta, toivottavasti kauppatieteet maistuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin muut satunnaiset harrastukset ovat menneet ja tulleet, mutta lukeminen on pysynyt aina (ja liikkumista olen koettanut pitää yllä, vaikkei aina huvittaisikaan). Bloggaus on vain tehnyt lukupuuhista vielä mukavampia.

   Kauppatieteiden suhteen olen luottavainen, sillä maistelin jo aihepiiriä avoimen yo:n puolella viime talvena (jottei tule ns. ostettua sikaa säkissä...). :)

   Poista
 5. Onnittelut kahdesta bloggausvuodesta. Taloustieteen kirja ei näköjään mahtunut kuviin, eikä talousmatikka. Kova setti, onnittelut opiskelupaikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Otin kuvaan vain ne kirjat, joita luin. Optimoin aika rankalla kädellä lukuhommiani, kun luin pääsykokeisiin töiden ohella. Laskin, että nuo kaksi hyvin osattuna riittävät yhteispisteiden kiintiössä, ja näin onneksi kävi (53 yht p., jos jotakuta kiinnostaa). :) Näissä karkeloissa minulle riitti sisäänpääsy, säästän enemmän puhkut sitten varsinaisiin kurssikirjoihin.

   Poista
  2. :)
   Näistä kahdesta tuleekin valtaosa kysymyksistä.

   Poista
 6. Kolmet onnittelut samalla kertaa: Marikan nimpparina, blogin 2-vuotistaipaleesta ja opiskelupaikasta. Hienoa, että pääsit sinne, minne halusit. Nauti nyt lomalla vielä paksuista kirjoista, jos käy niin, että opintojen alettua sivumäärä puolittuu. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli oikein hauska sattuma tuo nimipäivä (tai sitten minulta on täysin mennyt ohi jos näin on aiempina vuosina käynyt). :) Voi, nautiskelen paksuista aivan varmasti, ihanaa kun saa tässä kesällä lukea rauhassa mitä lystää. Mutta vähän kyllä alkaa jo ne opiskelukirjatkin kiinnostaa. :)

   Poista
 7. Paljon onnea sekä kahdesta vuodesta bloggaajana että opiskelupaikasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Merkkipaaluja kasaantui mukavasti samaan nippuun. :)

   Poista
 8. Nimipäiväonnea ja blogille synttärionnea! Koskaan ei kirjaihminen kadu kirjablogin perustamista, se idea vaan paranee vuosien myötä. Ja vau, hienoa tuo opiskelu, ihailen! Onnea siitäkin ja vielä tsempit myös klassikkohaasteeseen (itse lukemassa sellaista myös, saa nähdä kuinka käy).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi aloitin hyvissä ajoin klassikkojärkäleeni kanssa, ei tule kiirus vaikka luettavaa on reilusti yli 1000 sivua. Tulee varmaan ikävä päivän Dumas-annosta, kun saan tuon loppuun. Mutta sitten pitää kai aloittaa Kolme muskettisoturia, joka on sekin minulla lukematta. :) Opiskelu on todellakin hienoa, nyt vähän vanhempana sitä arvostaa jotenkin eri tavalla... kyllä meillä Suomessa on aika hienot mahdollisuudet opiskeluihin, jos niitä vaan haluaa ja pystyy hyödyntämään.

   Poista
 9. Onnittelut kahdesta vuodesta ja intoa opiskeluun! Eiköhän kaunokirjoille jostain nipistä aikaa, on ne vastapainotkin tärkeitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ilman vastapainoja ei pää kestä... tämä kävi minulle jo kevään luku-urakan aikana selväksi. :) Eli eiköhän tänne blogiin jotain ilmesty myös syksyn ja talven mittaan.

   Poista
 10. Onnea kahdesta täydestä vuodesta! Blogiasi on ilo seurata - teit hyvän päätöksen, kun sen perustit.

  Ihmettelen, missä vaiheessa ehdit pääsykoekirjojakin lukea! Onnea opiskelupaikasta! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjabloggaamista voin suositella kaikille, niin mukavaa tämä on - vaikka alkuun päivin jännittävin hetki olikin julkaise-napin painaminen. :)

   No, minulla oli hitaasti kiihtyvä tahti pääsykoekirjojen kanssa, en sentään uhrannut koko kevättä niille. Viimeiset pari-kolme viikkoa tosin oli aika intensiivistä lukemista, onneksi oli valmiita juttuja luonnoksissa. Tämmöinen taktiikka toimi tällä kertaa. :)

   Poista
 11. Tervehdys. Kirjapinosta paistaa silmään Julie Berry. Se oli aivan huippuihana lukukokemus. Aion lukea uudelleen. Toivottavasti bloggaat siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julie Berry on tulossa minulla lukuun jo nyt viikonloppuna. Siitä olen kuullut kehuja muualtakin, ja kirja vaikuttaa mukavalta kesäkirjalta. :)

   Poista
 12. Paljon paljon synttärionnea ja intoja opiskeluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Intoa on, aivan jännittää mitä syksyllä onkaan edessä. :)

   Poista
 13. Hurjasti onnea! Sinulla näyttää tulevan sellainen kahdensadan postauksen vuosi, mistä me muut voimme vain haaveilla. Toivottavasti kiireiltäsi jaksat kirjoitella jatkossakin.

  Lukuhaasteet ovat hauska tapa kohdistaa tai rajata kirjavalintoja. Niiden kautta, tai oikeastaan yhden lukuhaasteen takia, itse olen eksynyt sivuun uutuuskirjoista. Enää 852 kirjaa jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 200 postausta saattaa jäädä haaveeksi tänä vuonna, eikä määrää kannata sotkea laatuun muutoinkaan... :) Eiköhän tänne blogiin jotain tekstiä putkahtele opinnoista huolimatta.

   Kirjojahan tässä maailmassa onneksi riittää luettavaksi, vaikkei yhtään uutta julkaistaisi. :)

   Poista
 14. Onnittelut sinne pohjolaan. Ihana juttu kun tulit tänne blogikaveriksi, saan aina välillä pieniä uutisia kotiseudusta. Sinne Tähtitornin kahvilaan ja Ainolan puistoon pitäisi päästä jälleen tänäkin kesänä ja taputtelemaan toripolliisiin mahhaa :) Onnea opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kesäkelit alkavat viimein saapua myös Ouluun joten tervetuloa vain toripolliisia moikkaamaan. :)

   Poista
 15. Onnea blogille ja vielä enemmän onnea opiskelupaikan saannista!

  Toivottavasti pääsen lukemaan vielä kivoja tekstejä blogistasi - olen tykännyt ja viihtynyt täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tuskinpa minä täältä mihinkään katoan opintojen myötä, kyllä vapaa-ajan lukemiseen aina löytyy sen verran aikaa eikä ilman sitä oikein osaa ollakaan. :)

   Poista
 16. Onnea täältäkin blogillesi ja varsinkin opiskelupaikalle!! Omakin blogini täyttää ihan justiinsa kaksi vuotta ja täytyy sanoa, että bloggaus on nykyään iso osa arkeani ja lukulistat näyttää entistä hurjemmilta :D Tähän saisi kulutettua aikaa vaikka kuinka paljon - jos ei muita menoja/tehtävää olisi, mutta hyvä näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lukulistat ne paisuvat täälläkin... juuri tässä etsiskelin kirjabingoon puuttuvia kirjoja ja samalla tuntuu löytyvän kaikkea muutakin kiinnostavaa. Voi kun saisi lottovoiton, niin voisi heittäytyä vaan kotirouvaksi ja lukea ja bloggailla. :)

   Poista
 17. Onnea opiskelupaikasta ja kaksivuotiaasta blogista! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.