Martti Linna: Rakkausarpia

Kengät-ruutu tuntui pitkään Kirjankansibingon haastavimmalta ruudulta, mutta löysinpä viimein uutuusdekkarin, jonka kannessa on useampia kenkiä. Martti Linnan Rakkausarpia (Myllylahti, 2015) sopii täydellisesti bingon keskimmäiseen ruutuun, ja kannen kenkäpaljous selittyy sillä, että murhan uhri löydettiin kenkäkauppiaan liiketiloista:

Rakkausarpia on kuudes osa Reijo Sudenmaa -dekkarisarjassa. En ole sarjaa aiemmin lukenut, mutta se ei haitannut uusimman osan juonenkulun seuraamisessa. Päinvastoin, kirja oli minusta liiankin helppolukuinen. Kävin työpäivän jälkeen hakemassa varauksen kirjastosta, söin välipalan ja istahdin sohvalle kirjan ääreen. Pari-kolme tuntia ja hups, kirja on luettu. Ehkä syy on massiivisessa, lyhentämättömässä Monte-Criston kreivissä (viimeiset 150 sivua enää jäljellä, tunnelma tihenee), jonka tiheään painetuista sivuista olen nauttinut viimeiset viikot, sillä Rakkausarpia tuntui olevan kovin nopsaan ja suoraviivaisesti etenevää luettavaa. 

Kirjan tapahtumat käsittelevät sairaalloista mustasukkaisuutta ja sen tuhoisaa vaikutusta parisuhteeseen. Noin joka toisessa luvussa seurataan Julian ja Reiskan pahaenteisesti etenevää suhdetta, ja väliin hypätään nykyhetkeen, jossa pahin on jo tapahtunut ja poliisi koettaa löytää murhaajaa. Reiska on ikävä tyyppi, mutta suurta mässäilyä henkisen väkivallan ikävillä yksityiskohdilla ei onneksi heitetä lukijan silmille. Ehkä sitä olisi tarvittu, jotta olisin saanut dekkarista enemmän otetta. Nyt kirjan rikos ei karusta aiheestaan huolimatta jättänyt erityisen voimakasta jälkimakua. Sudenmaan persoonakin jäi hieman etäiseksi, mutta hänellä sentään oli lupaavan tuntuinen naissuhde - kirja ei ollut pelkästään parisuhteen huonoissa puolissa rypemistä.

Rakkausarvissa oli realistinen, suomalaisen oloinen tunnelma, mutta se taisi samalla olla oman lukukokemukseni kompastuskivi. Suomalainen realismi tuppaa olemaan usein tylsää, ja niinpä annan tälle kirjalle vain yhden tähden. Mutta bingoruudukko sai tärkeän keskimmäisen ruksin:


Goodreads: 1 tähti
Mistä kirja minulle? Kirjaston kirja
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu blogissa Kirjavinkit. Kirjailijan blogi ja kotisivut löytyvät täältä.
Kirjan tietoja:
Martti Linna: Rakkausarpia
Myllylahti, 2015
219 sivua

Kommentit

 1. No sait sentään kengät bingoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain, ja mietin, olisiko siitä hyvästä pitänyt antaa toinen tähti. Mutta oli niin valju kirja, etten viitsinyt. :)

   Poista
 2. Löysitpä mainion kuvan bingon keskelle! Itse tyydyin kuvaan, jossa on pari kenkäparia, mutta pieninä pääkuvattavien jaloissa. Sen jälkeen löysin kirjaston postomyynnistä hannu Väisäsen toiset kengät, jonka kansi olisi sopiva kanssa. :-)

  Martti Linnaa en ole lukenut. Katsotaan, jaksanko kiinnostua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olin intoa täynnä kun tämän kirjan kansi osui silmiini. Kannatti selata kevään kirjakatalogeja vielä kerran. :) Tuo Väisäsen kirja oli jo minulla kakkosvaihtona, mutta päädyin tähän kun olen halusin kokeilla jotain minulle uutta nimeä. Luulen, että Väisäsen kirja olisi osunut omaan makuuni paremmin, mutta eipä tämän lukemiseen kauaa mennyt. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.