David Nicholls: Sinä päivänä (Bingo!)

David Nichollsin Sinä päivänä (Otava, 2011) on ensimmäinen e-kirja, jonka olen lukenut kännykän näytöltä. Halusin kokeilla, miten se sujuu ja miten Elisa-kirjan sovellus toimii, ja hyvinhän ne molemmat toimivat. Mutta ei siitä mihinkään pääse, että oikea lukulaite on käyttäjäystävällisempi kirjojen lukijalle. Näyttö on isompi eikä heijastele, ei ole nettiä joka vetäisi lukijan huomion toisaalle (tämä on omassa lukemisessani plussaa, haluan keskittyä kirjaan silloin kun luen). Toisaalta, kun pienempään näyttöön on tottunut niin saa kirjan siitäkin luettua. Kirjanmerkkejäkin pystyi laittamaan, joten taidan jatkossa pitää myös kännykässä jotain kirjaa varalla ladattuna. Aina voi löytyä hetki lukemiseen, joten on hyvä olla varautunut. :)

Sinä päivänä sopi kesäpäivien leppoisaksi lomalukemiseksi, mutta mikään suuri lukuelämys tämä kirja ei ollut minulle. Kirjan idea lienee monelle tuttu: pääosissa ovat Emma ja Dexter, jotka tapaavat opiskellessaan. Heidän elämäänsä seurataan yhden päivän verran vuodesta 1988 eteenpäin. Kirjan rakenne oli sen parhaita puolia, mutta henkilöt olivat melkoisen ärsyttäviä tyyppejä. Ihmettelin koko kirjan ajan, miksi fiksun oloinen Emma retkahtaa Dexteriin, joka on kaikkea muuta kuin fiksun oloinen. Tutkimattomat ovat rakkauden tiet, aivan kuten Nichollsin esikoisromaanissa Kaikki peliin. Myös siinä oli epäsuhtainen pari, ja minulle tuli nämä kaksi kirjaa luettuani tunne, että pitkälti samoja aineksia oli taas heitetty soppaan, mausteissa vain oli eroa.

'Seurantapäivinä' yleensä joko Emmalla tai Dexterillä meni tosi huonosti ja toisella puoliskolla tosi hyvin. Kärjistykset eivät olleet minun makuuni, mutta pidin sentään kirjan loppuratkaisusta. Siinä oli karua realismia, joka toi toden tuntua Emman ja Dexterin tarinaan. Goodreadsin tähtimäärä jää silti kahteen. Kaikki peliin -kirjalle annoin aikanaan 3 tähteä, ja se on edelleen mielestäni oikea tuomio. Esikoiskirjan huumorin sävyttämä opiskelija-arki miellytti minua enemmän kuin Sinä päivänä -kirjan keskiluokkainen tempoilu.

***
Lukulampun kesäkirjahaasteessa  Sinä päivänä on täydellinen kirja kohtaan 4) Kirja, jossa on kesä. Tässä kirjassa on kesä koko ajan! Heinäkuun 15. päivä toistuu ja toistuu, mutta onneksi vuosi vaihtuu.

Kirjankansibingo etenee ruutuun 'siluetti' ja hip hei! Ensimmäinen BINGO! Bingo löytyy vinorivistä punainen - siluetti - kengät - värikäs - monta henkilöä:


Bingorivin bloggaukset ja kannet alhaalta ylöspäin näkyvät alla. Kaikki kannet ovat omalla tavallaan hyviä tai edes keskinkertaisia, yhtään tosi heikkoa kantta ei mielestäni mahdu tähän riviin. Omaa suosikkia oli vaikea valita alla olevista kansista, mutta päädyin Julie Berryn punaisen kirjan kanteen. Kansi erottuu edukseen selkeiden kuvioiden ja värien ansioista, ja se tavoittaa jotain kirjan erikoisesta tunnelmasta.

punainen - Julie Berry: Kunnes kerron totuuden

***
Goodreads: 2 tähteä
Mistä kirja minulle? Oma e-kirja ostos.
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogeissa: Kirjakaapin kummitusLumiomenaKirjoihin kadonnut ja Kujerruksia.
Kirjan tietoja:
David Nicholls: One day (2009)
Suomennos Sauli Santikko
Otava, 2011
507 sivua

Kommentit

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kauan tätä saikin odotella, haastehan alkoi melkein 2kk sitten. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tämä onkin ollut sellainen haaste, että nälkä kasvaa syödessä. Alunperin ajattelin tyytyä pariin bingoriviin, mutta nyt näyttää ettei täysi ruudukko ole mahdottomuus.

   Poista
 3. Hyvä, hyvä! \o/

  Täällä on jännitetty melkein yhtä paljon kuin sitä jääkiekkokaupungeista kehittynyttä pentagrammia. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaihmisten jännityksen aiheet on niin hurjia, ettei sitä ulkopuolinen heti arvaakaan. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.