Prinsessoja ja astronautteja -lukuhaasteen koonti

Bookishteaparty-blogin Katri aloitti naistenpäivänä mukavan Prinsessoja ja astronautteja -haasteen, jossa oli tarkoituksena lukea naisten kirjoittamia kirjoja.


Haasteessa oli kuusi eri kategoriaa, mutta erottelin omalla listallani fantasian ja scifin omiin ryhmiinsä. Scifi menee sen verran oman mukavuusalueeni ulkopuolelle, että kun genren kirja tulee luettua niin pitäähän sitä hieman korostaa 😄. Luin ja bloggasin haasteeseen seuraavat 16 kirjaa:

Scifikirja:

 
Fantasiakirja:


Sarjakuva: 

 
Dekkari:


Viihdekirja:


Omaelämäkerta:


Tietokirja: -

Lisäksi blogattavien pinossa odottelee neljä dekkaria. Blogiin ei ole vielä ehtinyt Elly Griffithsin Ruth Galloway -sarjan uusin osa Käärmeen kirous eli joo, hurahdin Norfolkin jylhiin maisemiin sijoittuvaan, arkeologian maailmaa kuvaavaan cozy crime -sarjaan loppukesällä. Luin myös pari osaa Ann Cleevesin Vera Stanhope -sarjaa ja lisää odottelee lukupinossa eli heh, innostuin melkoisesti tästä peruspoliisityötä kuvaavasta brittisarjasta. Lisäksi kesän aikana luetuista roikkuu vailla bloggausta Patricia Highsmithin Stangers on a Train, josta minulla on tarkoitus tehdä kirja + leffa -postaus, kunhan vain saan leffan katsottua. Leffaversio on jo lainattu kirjastosta ja laina yhden kerran uusittu (!), joten kenties juttu on blogissani ennen joulua... mutta joka tapauksessa, dekkarit olivat minulle haasteen helpoin osuus, ja blogiin asti päätyneistä pidin erityisen paljon Gin Phillipsin Niin kuin me olisimme kauniita -trilleristä, jolle annoin täydet viisi tähteä.

Gin Phillipsin tiivistunnelmainen trilleri on huippu!

Bloggaamatta jäi myös neljä osaa Tuuli Hypénin Nanna-sarjakuvaa (juttu on tulossa!), mutta sarjakuvat olivat onneksi muutenkin hyvin edustettuna luettujen listallani. Luen paljon sarjakuvia, mutta olipa yllätys huomata haasteaikana, miten harvakseltaan naisten kirjoittamia sarjakuvia näkyy lukupinossani. Lukemistani Joëlle Jones oli minulle entuudestaan tuttu, loistavaksi havaittu nimi, ja suosittelen erittäin lämpimästi Jonesin näyttävästi piirrettyä, retrotyylistä action-sarjakuvaa, josta ei woman poweria puutu. Hieno kotimainen löytö oli Sanna Hukkasen ja Inkeri Aulan taiteilema Metsänpeitto, joka on sekä kaunis katsella että hyvä tietoannos kotimaista mytologiaa.

Lady Killer <3.

Fantasiakin on eräs lempigenreistäni, ja olen tosi tyytyväinen, että sain vihdoin ja viimein luettua loppuun Siri Pettersenin Korpinkehät-trilogian. Sarja alkoi minun makuuni keskinkertaisella tasolla, mutta Hirkan tarina paransi otettaan osa osalta ja päätösosa oli mielestäni sarjan paras osa. Nyyh, yksi viihdyttävä fantsusarja siis päättyi mutta onneksi toinen erittäin lupaava löytyi heti tilalle. J. S. Meresmaan Mifonki-sarjaa on kehuttu paljon, ja minäkin tykästyin sarjan ensimmäiseen osaan. Jatko-osat ovat tiiviisti syksyn ja talven lukulistallani.

Olin ennakolta hieman skeptinen viihdekirjojen suhteen, ja mietin, mahtaako tähän ryhmään löytyä mitään mieluisaa luettavaa. En oikein miellä itseäni viihdekirjojen lukijaksi (toisaalta, kun kaipaan jotain viihdyttävää luettavaa niin päädyn silloin yleensä kevyen dekkarin tai fantasian pariin), mutta kesän lukumaratonille löysin kuitenkin Karoliina Timosen romaanin Kesäinen illuusioni. Nopsalukuinen, utuinen kesätarina oli erinomaista lukumaratonluettavaa. Myös Sophie Kinsellan höpsö Muistatko minut? oli yllättävän hyvä, ja tämä kirja oli oman listani ainut äänikirja. Viihdekirjat onkin sellainen genre, joka toiminee minulle parhaiten äänikirjojen muodossa.

Tietokirjoja näkyy blogissani harvoin, ja tietokirja jäi tähänkin haasteeseen lukematta. Koetin kyllä etsiä jotain sellaista, joka olisi sekä antoisa luettava että josta olisi kiva kirjoittaa blogijuttu mutta etsinnät jäivät melko ponnettomiksi ja yllätys yllätys, tuloksettomiksi. Elämäkerran sentään sain luettua, ja Sophia Lorenin omaelämäkerta olikin tosi hyvä sukellus italialaisen elokuvan kulta-aikaan.


Kiitokset Katrille hienosta lukuhaasteesta!

Kommentit

  1. Ruth Galloway on superihana dekkarisarja, johon minäkin hurahdin täysillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. <3 Minulta jäi sarjan kakkososa välistä, mutta pitää nyt etsiä sekin luettavaksi. Tämä uusin osa oli tosi hyvä!

      Poista
  2. Ah, mullahan olisi ollut Melba Escobarin Kauneussalonkin itselläkin tuossa lukupinossa, miten en yhtään tajunnut että sekin olisi tähän haasteeseen käynyt! Onneksi sen voinee lukea muutenkin, hehh :D

    Monipuolisesti olet kyllä lukenut, tämä oli tosiaan hurjan mielenkiintoinen ja kiva haaste! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Escobarin kirjaa kuvattiin dekkariksi, mutta siinä on mukana aika paljon kulttuurin ja yhteiskunnan kuvausta. Itse pidin juuri tästä 'kaikesta muusta' enemmän kuin dekkariosuudesta, joka jäi minusta hieman vaisuksi. Mutta lukemisen arvoinen kirja joka tapauksessa. :)

      Poista
  3. Tämä on tosi kiva haaste, en ole tätä huomannutkaan. Hyviä kirjoja olet lukenut tähän teemaan liittyen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä aina kaikkea huomaa, mutta onneksi haasteita tulee ja menee. :) Juu, tuo tietokirjan puuttuminen listalta harmittaa hieman, mutta pitää koettaa petrata sen suhteen myöhemmin.

      Poista
  4. Olitpa ahkera! Minunkin pitäisi tehdä kooste haasteesta, sain luettua ja blogattua 12 kirjaa siihen sopien. Pari muutakin, joista en nyt ehtinyt vielä blogata, joten jätän ne omasta haasteestani pois, kun olen jotenkin turhantarkka siitä, että bloggaan haastekirjoista edes jotakin. (Ehkä vähän turhaa...)

    Vera Stanhopesta olen tykännyt tv:ssä, pitäisikin joskus dekkarinnälkään lukea noita alkuperäisteoksia. Pidetään mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin nuo bloggaamattomat ovat tässä vain sivuhuomioita, ja blogijuttuja on kyllä tarkoitus julkaista, kunhan ehdin. Minulla tuppaa kertymään bloggausjonoa, ja nyt siellä on noita dekkareita vaikka kuinka monta... syksyn tullen alkaa rikokset kiinnostamaan. :) Vera-sarjaa en ole seurannut tv:stä ollenkaan, mutta kirjoina ne ovat olleet mukavaa luettavaa.

      Poista
  5. Ihanaa, että osallistuit! <3 Hauska nähdä, miten jotkut genret ovat toisille helpompia kuin toisille, minulta meinasi jäädä dekkari lukematta kokonaan :D Ja hyvä huomio, että sarjiksissa harvoin näkee naistekijöitä, siksi sen genren halusinkin nostaa esiin. Mukavaa syksyä ja kiitos vielä osallistumisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä oli ilo olla mukana! Minulla oli alunperin tarkoitus koettaa etsiä ainakin yksi kirja jokaiseen kohtaan, mutta en tiedä miten tuo tieto nyt sitten meni niin hankalaksi... no, muihin kyllä löytyi tosi hyviä ja suosittelemisen arvoisia kirjoja senkin edestä. :) Naisten kirjoittamiin sarjakuviin pitää tosiaan muistaa kiinnittää jatkossa huomiota, kun hyviä tekijöitä löytyy kun vain viitsii hieman etsiä.

      Poista
  6. Kiva kooste! Sain pari vinkkiä, esim. Gin Phillipsin joka sujahtaa lukulistalleni saman tien. Cozy crime -termiin en ole ennen törmännyt - kiitos siitäkin! - ihana Ruth Galloway -sarja on tosiaankin sitä. Minulta meni keväällä tällainen haaste kokonaan ohi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Phillipsin kirja oli tosi hyvä, vaikka on siitä kuulunut toisenlaisiakin mielipiteitä... mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla itse. :) Heh, tuo cozy crime -termi tulee aina silloin tällöin vastaan, mutta hyvää suomennosta en ole sille vielä nähnyt. Mutta se kuvaa ihan hyvin semmoisia ei-niin-raakoja -dekkareita, joista itse tykkään tosi paljon. Viime aikoina mun lukupino on lähinnä koostunut juuri cozy crimesta... :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.