Joakim Juvelén: Ugly Monsters

"A date a day keeps depression away. Pizza works too. :)"


Joakim Juvelénin strippisarjakuva-albumi Ugly Monsters (Sammakko, 2018) onnistui yllättämään minut. Aluksi tunsin itseni tosi keski-ikäiseksi täti-ihmiseksi, kun urbaaniin gay-elämään sijoittuvan sarjakuvan huumori meni joillakin sivuilla monta pykälää ronskimmaksi kuin yleensä lukemissani kirjoissa ja käänsin sivuja lähes nolostellen. Mutta sitten huomasin hekottelevani samantyylisille parisuhdevitseille, joita voisi olettaa löytävänsä valtavirtaparisuhdesarjakuvista - eli siis niistä, joissa on (kilttiä) heteroelämän kuvausta. Nyt ruuduissa heilui sinkkutyttöjen ja rouvashenkilöiden sijaan kalsariasuisia karvaisia heppuja, mutta niin vaan heidänkin rakkauselämästään löytyy tutunoloisia tilanteita:


Ugly Monsters venytteli hieman lukutottumukseni rajoja, mutta enpä laittanut sitä laisinkaan pahakseni. Luen nykyään strippisarjakuvaa tosi harvoin, sillä blogiaikana olen sarjakuvien saralla suuntautunut enemmänkin sarjakuvaromaanien tarjoamien pidempien tarinoiden suuntaan. Ugly Monsters osui kuitenkin aika mukavasti omaan huumorisuoneeni, ja osasin selvästi lukea sitä ns. oikeina hetkinä ja sopivan pienissä pätkissä, jolloin stripeistä tuli hmm, pirteitä välipaloja päivän ja illan lukuhetkiin. 

Sarjakuvan strippeihin ei sisälly sen kummempaa jatkuvaa juonta, vaikka niissä pyöriikin nopeasti tutuiksi tulevia hahmoa. Rakkaus, deittailu ja parisuhteen ihanuus ja vaikeus ovat ruutujen kestoaiheita ja minulle tuli usein Sex and the City -fiilis. Coolia citytunnelmaa on siis luvassa runsain mitoin! Gay-elämästä väännetään välillä vitsia reippaalla kädellä, mutta en nyt sitten kuitenkaan lopulta kokenut albumia liian roisiksi. Ja vaikken tupakoi (ja sehän on siis todella haitallinen tapa, jota ei kannata aloittaa), niin uhkea ja rempseä Mallu oli virkistävä hahmo näinä terveysvalistuksen päivinä:


Ugly Monsters oli alkuhämmästelyn jälkeen pirstakkaa luettavaa, mutta mikään pikkulasten sarjakuva tämä ei todellakaan ole. Tai ainakaan itse en haluaisi olla selittelemässä tiettyjen sivujen vitsejä pikkunappuloille. 😄 Mietiskelin aikani tähtimäärää ja päädyin merkitsemään rumille möröille Goodreadsiin neljä tähteä.

***

Osallistun kirjalla sarjakuvahaasteeseen.

Goodreads: 4 tähteä
Mistä kirja minulle? Sain arvostelukappaleen. Kiitokset kustantajalle!
Muualla verkossa: Sarjakuva oma blogi löytyy täältä.
Kirjan tietoja:
Joakim Juvelén: Ugly Monsters
Sammakko, 2018
96 sivua

Kommentit

  1. Vaikuttaa kyllä hauskalta sarjakuvalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kannattaa kokeilla josko tämän huumori uppoaa. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.