#äänikirja: Sophie Kinsella: Muistatko minut?

Sophie Kinsellan romanttinen viihderomaani Muistatko minut? (WSOY, 2018) viihdytti minua loppukesän päivinä äänikirjan muodossa. Työmatkoilla tykkään kuunnella kevyitä kirjoja, jotka eivät kärsi siitä, että liikennettäkin pitää seurata ja välillä joku juonenkäänne jää kuulematta. Muistatko minut? toimi loistavasti tähän tarpeeseen, mutta kirjan loppupuolella huomasin olevani sen verran koukussa Lexi Smartin touhuihin, etten malttanut enää kuunnella kirjaa 2 x 20 minuutin pätkissä vaan kirjan loppuratkaisut piti ahmaista loppuun viikonlopun aikana. 

Olihan kirjan juoni *hitusen* ennalta-arvattava, myönnetään - mutta silti Kinsella on kirjoittanut varsin vetävän tarinan siitä, kuinka Lexi eräänä aamuna herää sairaalasängyssä, ja hänen muististaan on autokolarin seurauksena tyystin pyyhkiytynyt pois kolme edellistä vuotta. Ja noiden vuosien aikana hän on mm. mennyt unelma-aviomiehen kanssa naimisiin, kohonnut rivityöntekijästä pelottavan tekokkaaksi johtajaksi ja oppinut tekemään spagaatin. Hmm, mitä ihmettä? Tämä kysymys kiehtoi sekä Lexin että lukijan mieltä. Lexi selvittelee kirjassa elämänsä nykytilaa ja koettaa tutustua uudelleen aviomieheensä. Pikku hiljaa hänen menneisyytensä alkaa paljastaa salojaan, ja jännäsin varmaan yhtä paljon kuin Lexi, voittaako hän työkaveriensa suosion takaisin ja tuleeko jossain vaiheessa suuri valaistumisen hetki: "Ooh, nyt muistan kaiken, aivan kaiken..."

Kirjassa on hömppäsisällön lisäksi muutamia todella osuvia henkilöhahmoja. Pidin erityisesti Lexin äidistä, joka suuntaa kaiken tarmonsa whippeteihinsä ja pakenee muutamia elämänsä karuja totuuksia hännänheilutusten sekaan. Lexin aviomieskin on omalla ällöttävällä tavallaan koominen hahmo. Kaiken kaikkiaan Muistatko minut? toimi hienosti äänikirjana, sillä Leena Pöysti on erinomainen lukija, ja hänen äänensä sopi tähän kirjaan hyvin. Kinsellaa voisin kuunnella jatkossa lisääkin, ainakin pienen tauon jälkeen - ei tätä tyylisuuntaa montaa kirjaa aivan peräkkäin jaksa kuunnella. Goodreadsiin Muistatko minut? saa minulta kolme tähteä.

Vinkkaan myös Kinsellan Kuka on pomo -äänikirjaa, jonka kuuntelin viime vuonna näihin samoihin aikoihin. Syksy pyörähtää näemmä mukavasti käyntiin Sophie Kinsellan tahtiin. 😊


***

Osallistun kirjalla Prinsessoja ja astronautteja -lukuhaasteeseen (naisen kirjoittama viihdekirja).

Goodreads: 3 tähteä
Mistä äänikirja minulle? Oma ostos
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu tai kuunneltu mm. blogeissa Todella vaiheessa, Ja kaikkea muuta, Rivien välistä
Äänikirjan tietoja:
Sophie Kinsella: Remember me? (2008)
Suomennos Kaisa Kattelus
Lukija Leena Pöysti
Kesto 11 h 22 min
WSOY, 2018

Kommentit

  1. Mää en oo lukenu ainuttakaan Kinsellan kirjaa. Pitäisköhän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin näitä kahta lukemaani (tai siis oikeastaan kuuntelemaani) kirjaa voin suositella. Himoshoppaaja-kirjoja en ole vielä kokeillut, joten niistä en uskalla sanoa mitään. :D Mä tykkäsin näistä juuri äänikirjan muodossa, olivat mulle tosi sopivaa kuunneltavaa. Kirjoina en ehkä olisi jaksanut lukea.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.