Ennuste: 5 tähteä näille oman hyllyn kirjoille eli #5starpredictionstag

Sain Instagramissa Yöpöydän kirjat -blogin Niinalta hauskan tagihaasteen, jossa arvataan, mitkä oman hyllyn kirjat mahdollisesti ovat viiden tähden kirjoja. Kirjat valitaan siis niistä, joita ei ole vielä luettu - eikä haaste tietääkseni velvoita lukemaan kirjoja jonkin tietyn aikarajan puitteissa 😊. Tagin nimi on #5starpredictionstag, ja toin oman vastaukseni tänne blogiin, sillä blogijuttuun on kivempi laittaa pidemmät selitykset. Olkaapas hyvät, kirjallinen mutu-kristallipalloni kertoo, että alla olevan kuvan kirjat tulevat aikanaan saamaan minulta viisi tähteä:

 

Cyril Pedrosan sarjakuvaromaani Portugal on ilmestynyt tänä vuonna myös suomeksi käännettynä (WSOY), mutta hankin oman englanninkielisen kappaleeni jo muutama vuosi sitten. Se on jäänyt kaikista kehuista huolimatta odottamaan lukemistaan, mutta odotukseni ovat korkealla. Voin lämpimästi suositella myös Pedrosan herkkää ja kaunista sarjakuvaromaania Kolme varjoa, joka sekin sai minulta 5 tähteä.

David Mitchellin Luukellot (Sammakko) ilmestyi jokunen vuosi sitten, ja hankin sen tohkeissani omaan hyllyyn. On siis jokseenkin noloa, että kirja on vielä lukematta, mutta joka tapauksessa Mitchell on suosikkikirjailijoitani. Hänen romaaneissa voi tapahtui oikeastaan mitä vain.

V. E. Schwabin Loihdittu valkeus (Karisto) on tuore hankinta tältä vuodelta, ja kirja päättää fantasiatrilogiasarjan, jonka edessä olen ollut aivan myyty. Olen hieman säästellyt tätä päätösosaa, vaikkapa joululomaa varten.

Ben Macintyren Vakooja ja petturi (Atena) on kirja, jonka ostin miehelleni lahjaksi aiemmin tänä vuonna. Hän kehui sitä vuolaasti, ja koska vakoojastoorit ovat lähellä omaakin sydäntäni, pitäähän tämä lukea. Tosielämä kuulostaa olevan kirjan perusteella fiktiota ihmeellisempää.

Sadie Jones Käärmeet (Otava) päätyi pinoon hänen edellisen suomennoksensa jälkihehkussa. Kutsumattomat vieraat oli minulle eräs ko. vuoden parhaita kirjoja, ja jännityksellä odotan, yltääkö Käärmeet samaan. Kansiliepeen lupaus mysteeriromaanista kuulostaa täydelliseltä.

Chimananda Ngozi Adichien Puolikas keltaista aurinkoa (Otava) päätyi kirjahyllyyni kirjaston kierrätyshyllystä. Tätä kirjaa on kehuttu paljon, mutta toistaiseksi olen innostunut lukemaan vain sen takakannen. Sen perusteella luvassa on väkevä lukuelämys. Oikeana hetkenä luettuna tämä saattaa olla aivan täydellistä luettavaa.


Aiemmin syksyllä esittelin TBR-pinoani (josta muuten olen lukenut jo yhden kirjan ja toinen on kesken!), ja yksi pinon kirjoista löytyy myös yllä olevasta kuvasta. Pinoa tutkailtuani päädyin siihen, että siinä luuraa V. E. Schwabin Loihditun valkeuden lisäksi kolme muutakin mahdollista 5 tähden kirjaa. Odotukseni ovat erityisen korkealla Kjell Westön, Jonathan Franzenin ja Edith Whartonin kirjojen suhteen:

Jos ja kun saan näitä tagin kirjoja luettua, kerron kirjoista blogatessani, miten 5 tähden ennustuksen kanssa kävi.

 Tagin saa napata omaan blogiinsa tai Instagram-tililleen, jos 5 tähden kirjojen ennustelu alkoi kiinnostamaan. 😊

Kommentit

  1. Noista viidestä kirjasta olen lukenut vain Puolikas keltaista aurinkoa. Vahva suositukseni, on todella hyvä kirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niitä kirjoja, joista arvelen lukeneeni vain kehuja. :) Nyt hieman kummastelen, kun en ottanut Puolikasta tuohon alkusyksyn TBR-pinoon, mutta onneksi sentään nyt havahduin kirjan olemassaoloon.

      Poista
  2. Minäkin olen lukenut ainoastaan tuon Puolikas keltaista aurinkoa ja voisin itsekin antaa sille viisi tähteä. Näin siis kirjan lukeneena. Jännä haaste arvioida, mitkä voisivat olla viiden tähden kirjoja. Pitäsköhän pölliä tämä, hmm :D

    Ben Macintyren kirjoja en ole lukenut, mutta täällä häneltä on viime kuussa julkaistu teos Agent Sonya, joka herätti kiinnostukseni. Vakoojatarina sekin. Pitäisi varmaan kokeilla jotain Benin kirjaa, koska vakoilujutut hieman kiinnostavat minuakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tässä on tosiaan vähän erilainen näkökulma kirjoihin. Minulla ei ainakaan tule ennen kirjan lukemista juurikaan ennakoitua ihan näin tarkkaan, miten hyvä kirja nyt on hyppysissä. Tämä oli kyllä ihan hauska haaste!

      Kiva tietää, että Macintyreltä on tullut jo uutta. Toivotravasti sekin suomennetaan, sen verran onnistunut kirjalahja oli tuo Petturi ja vakooja.

      Poista
  3. Tämä onkin jännä haaste :D

    Mun pitäisi ehdottomasti lukea se Puolikas keltaista aurinkoa jossain sopivassa kohdassa, se on varmasti hyvä. Sun viidestä olen lukenut (kuunnellut) tuon Sadie Jonesin mikä oli mulle iso pettymys, annoin sille tähtiä 3- kun ensimmäiselle, Ehkä rakkaus oli totta, olin antanut 4,5 tähteä. Muita en ole vielä lukenut.
    Tuosta tbr-pinkastasi olen lukenut Kate Atkinsonin kirjan joka oli niin ihana, olen silloin 12/14 sen luettuani antanut 4+, mutta nyt melkein 6 v myöhemmin ihmettelen että olenpa ollut kriittinen ja korottaisin arvosanaa... Läheskään kaikista noista en ole edes kuullut, esim. Luukellot tai sen kirjailija ei sano mulle mitään, mutta ainakin
    Edith Wartonin kirja kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ikävää, ettei Jonesin kirja ollut tuon parempi. Täytyy tosin myöntää, että 5 tähden odotukseni ovat sen kohdalla kenties kaikkein heppoisimmat. Mutta katsotaan nyt, miten käy. 😊

      Poista
  4. Tämä onkin hauska! En ole lukenut näistä itse yhtäkään, joten en osaa ottaa kantaa siihen, kuinka hyvin ennustuksesi pitää kutinsa. Täytyy siis jäädä seuramaan, kuinka käy kun saat kirjat luettua. Tämä houkuttelee kyllä katsastamaan omaakin hyllyä sillä silmällä, kenties tartun haasteeseen IG:n puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Instagrammissa tähän onkin vastailtu ahkerasti, ja onhan tämä aika vinkeä haaste. Tuo hieman erilaista näkökulmaa omiin kirjoihin. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.