Helsingin Kirjamessut: Lippuarvonta ja messutärppejä!

Helsingin Kirjamessut pidetään tänä vuonna verkossa, ja varsinaiset messupäivät ovat ensi viikolla, torstaista sunnuntaihin (22.-25.10.2020). Itse olen vaivihkaa innostunut verkkomessujen ohjelmasta, vaikka eihän sen kautta tietenkään voi saavuttaa Messukeskuksen tunnelmaa. Verkkomessut ovat kuitenkin mielestäni parempi kuin ei messuja ollenkaan, ja tänä vuonna on  mukavaa, että ohjelmia voi katsella netissä 8.11. asti.

Messutunnelmaa kohottaakseni koostin ohjelmasta pienen tärppilistan. Lisäksi arvon muutaman kokoaikalipun messuille, ja arvonnan ohjeet löytyvät tämän postauksen lopusta. Voit osallistua arvontaan myös kommentoimalla Twitterin arvontatwiittiini tai Instagramin arvontailmoitukseen, joka löytyy kuvafeedistäni.

Osallistun tänä vuonna messuille bloggaajalipulla, jonka sain messuorganisaatiolta. Kiitokset! Myös arpomani liput olen saanut messujen järjestäjältä. 


 Messutärpit (koko ohjelma löytyy täältä) - sekä muutama kuvamuisto viime vuoden messuhulinasta ja messuhallin ihanista kirjapinoista:

To 22.10.2020

klo 12.00-12.30 Ruotsalaisen sarjakuvan tähdet: Liv Strömqvist ja Mo Romanova / Senaatintori / Ina Mikkola haastattelee / Järjestäjä Sammakko

Eräs harvoja messujen sarjakuvaa käsitteleviä ohjelmia. "Keskustelun aiheina myös feminismi, rakkauden ilmiöt nykymaailmassa sekä ilmastonmuutos."

*

klo 12.00-12.30 Kirjakallio: Pimeä peili ja muita urbaaneja kauhutarinoita ja Kuolleiden kirja - Paluu Uhriniituntakaiseen / Töölö / Haastattelijoina Kallion lukiolaiset / Järjestäjä KirjaKallio

KirjaKallion ohjelma on aina messujen piristysruiske. Mm. moderniin kauhuun pureutuva haastattelu menee harmittavasti päällekkäin sarjakuvaohjelman kanssa, mutta onneksi lähetyksiä voi katsoa tänä vuonna myös jälkikäteen!

"Kirjailijat Mikko Toiviainen (Pimeä peili ja muita kauhutarinoita) ja Magdalena Hai (Paluu Uhriniituntakaiseen) keskustelevat uutuusteostensa ohella moderneista kauhutarinoista ja kauhun kirjoittamisesta."

*

klo 18.30-19.00 Tommy Orange: Ei enää mitään / Senaatintori / Sofi Oksanen haastattelee) / Järjestäjä Aula & Co.

Orangen kirja on eräs syksyn kiinnostavimpia käännöskirjoja:

"Ei enää mitään on harvoja, ellei ainoa, Amerikan alkuperäisväestöstä kertovia suomennettuja nykyromaaneja. Haastattelussa Orange keskustelee Sofi Oksasen kanssa identiteetistä ja kaunokirjallisuudesta."

Messuhallin näkymää viime vuodelta.

Pe 23.10.2020

klo 14.30-15.00 Minun Italiani / Esplanadi / Ella Kannista haastattelee Baba Lybeck / Järjestäjä Tammi

Italian reissut jäivät tänä vuonna haaveeksi, mutta ainahan voi kuunnella ihanan Ellan haastattelun (ja lukea kirjan!).

*

klo 17-17.30 Dekkarien ykkösketju. Miten Kilpi, Koskinen ja Sipilä rakentavat moniosaista jännitysjuonta? / Esplanadi / Sipilä Jarkko, Koskinen JP, Kilpi Marko, Tervo Jouni / Järjestäjä CrimeTime

Dekkarilauantaita ei näillä verkkomessuilla ole, mutta kotimaisten dekkaristien keskustelu sopii mainiosti perjantai-iltaan.

*

klo 17.30-18.00 David Foster Wallace/Päättymätön riemu / Esplanadi / Järjestäjä Siltala

Dekkarien maailmasta voi sulavasti jatkaa kääntämisen suurtyöhön. Uskaltaisikohan tämän lukemista kokeilla? Haastattelusta saa ainakin esimakua, mistä on kyse:

"Syksyn odotetuin ja suurin käännöskirjatapaus on amerikkalaisen nykyklassikon, järkälemäisen Päättymättömän riemu (Infinite Jest) -romaanin suomennoksen ilmestyminen. Romaanista keskustelemassa ovat romaanin suomentaja Tero Valkonen, kirjailija Tommi Melender sekä kustannustoimittaja Samuli Knuuti."


 La 24.10.2020

Klo 11.30-12.00 Ääni tarinalle – kertomuksia äänikirjan lukijan työstä / Töölö / Pitkänen Jukka, Putkonen-Örn Krista, Heikkilä Pirjo / Järjestäjä Storytel

Todella mukavaa nähdä ja kuulla tuttuja lukijaääniä livenä!

*

Klo 12.00-12.30 Helsingin Sanomat: Elizabeth Strout: Pikkukaupungin tyttö / Senaatintori / Sofi Oksanen haastattelee

Elizabeth Strout on Keltaisen kirjaston parhaimpia nykykirjailijoita, joten tämä haastattelu kiinnostaa minua suuresti.

Klo 18.30-19.00 Palava poika & Ruska / Senaatintori / Putkonen Liina, Rönnbacka Christian, Moisio Harri / Järjestäjä Johnny Kniga & Bazar

Lisää kotimaista dekkariohjelmaa!


 Su 25.10.2020

Klo 10.30-11.00 Metoo ja BLM, miten muutokset näkyvät kirjallisuudessa? / Senaatintori / Koivisto-Alanko Päivi, Hubara Koko, Silfverberg Anu, Salmi Ronja / Järjestäjä Helsingin Kirjamessut

Erittäin ajankohtainen aihe, ja on mielenkiintoista kuulla, mitä siitä saadaan kirjallisuuden näkökulmasta irti.

*

Klo 12.30-13.00 Kuunpäivän kirjeet / Senaatintori / Itäranta Emmi, Tiihonen Jussi / Järjestäjä Kustannusosakeyhtiö Teos

Emmi Itärannan uutuuskirja on korkealla lukulistallani. Itärannan edellinen kirja, Kudottujen kujien kaupunki, oli maaginen lukuelämys.

*

Haluatko osallistua kirjamessulippujen (kokoaikalippuja, jotka kattavat kaikki messupäivät ja 8.11. asti ulottuvan katseluajan) arvontaan? Osallistu arvontaan kommentoimalla tähän postaukseen (riittää, että kerrot olevasi mukana arvonnassa). Voit osallistua arvontaan myös kommentoimalla Twitterin arvontatwiittiini tai Instagramin arvontailmoitukseen, joka löytyy kuvafeedistäni. Jos kommentoit tähän blogijuttuun, liitä mukaan sähköpostiosoitteesi, jotta voin lähettää sinulle liput voiton osuessa kohdalle.

Arvon 3 messulippua ti 20.10.2020.

[EDIT ti 20.10.:] Arvonnnan tulos! Onnetar suosi seuraavia arvontaan osallistuneita:

@kirjastokassi

@aninapartanen 

Olen teihin yhteyksissä ja toimitan liput sähköpostilla. Jollen tavoita Instagramissa vastanneita voittajia, niin teen uuden arvonnan vielä ennen messujen alkamista.

Kiitokset kaikille arvontaan osallistuneille!


Kommentit

 1. Messukokemus ei todellakaan ole sama virtuaalisesti kuin jos olisi itse paikan päällä. Kokeilempa onneani.

  VastaaPoista
 2. Osallistun arvontaan, sähköpostiosoitteeni on kaukoniemihenna(at)gmail.com.

  Virtuaalimessuilla jää tunnelma ja tuttujen tapaaminen vähemmälle, mutta toisaalta, leikatun jalkani kanssa en olisi päässyt Messukeskukseen niin pääseepä mukaan virtuaalisesti. Tallenteet on hyvä juttu, jos tai kun ei jaksa istua katsomassa kaikkea ohjelmaa putkeen :)

  VastaaPoista
 3. Minäkin mukana arvonnassa (auraelviira (at) gmail.com). Onneksi on edes virtuaalimessut! Ja tallenteiden ansiosta mahdollista nähdä kaikki suosikit omaan tahtiin.

  VastaaPoista
 4. Osallistun arvontaan. Oikeastaan aika hienoa, että yli kahden viikon ajan voi messuilla vaikka joka päivä ja itselleen sopivissa pätkissä!
  paulan.blogiposti[ät]gmail.com

  VastaaPoista
 5. Kiitokset osallistumisesta arvontaan! Päivittelin juuri arvonnan tuloksen tämän jutun loppuun.

  VastaaPoista
 6. Onnittelut voittaneille! Jos joutuisit, MarikaOksa, suorittamaan uuden arvonnan, jään siitä pois, sillä minua onnisti tänään toisen blogin arvonnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitokset tiedosta! Mukavia messuja sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.