YA-lukuhaasteen kooste

Keväällä alkanut YA-lukuhaaste päättyi kuun vaihteessa. Haasteen emännillä on Instagramissa tilit (@lottareadsbooks, @sirkkuwrites, @hennasbooks & @enemmankirjoja), ja Lotta myös kirjoitteli haasteesta blogissaan. Haaste on minun nähdekseni ollut aktiivisempi Instagramissa, mutta oma koosteeni ilmestyy perinteiseen tapaan täällä blogin puolella.

Lähdin haasteeseen aika varovaisin tavoittein, sillä  YA-kirjat ovat olleet minulle lähinnä lukupinon keventäjiä ja kokonaisen bingoruudukon täyttö tuntui utopistiselta tavoitteelta. Sain lopulta luettua haasteeseen 11 kirjaa, ja se on mielestäni aivan kelpo saavutus tämmöiseltä satunnaiselta Young Adult -lukijalta. Kaksi bingoriviäkin onnistuin saamaan, kun sijoittelin kirjat sopivasti ruudukkoon. 

Lukemani kirjat ovat:

Veronica Roth: Outolintu - kirjasarjan ensimmäinen kirja
John Green: Tähtiin kirjoitettu virhe - Kirjassa käsitellään sairautta tai vammaa
Laura Dean Keeps Breaking Up with Me - Mariko Tamaki, Rosemary Valero-O'Connel - LGBTQ-aihe
Rainbow Rowell, Faith Erin Hicks: Pumpkinheads - kirjassa on kartta
J. S. Meresmaa: Dodo - kirjan tapahtumat sijoittuvat kesään
Jen Wang: The Prince and the Dressmaker - Kirja sijoittuu paikkaan, jossa haluaisit käydä
Tomi Adeyemi: Veren ja luun lapset - Kirjassa yli 450 sivua
Sari Luhtanen: Isadella - Sydän kylmänä - äänikirja
Nelli Hietala: Sisar hento Martikainen - Suomalaisen kirjailijan kirjoittama kirja
Anniina Mikama: Tinasotamiehet - Kirja jossa on punainen kansi (BINGO!)
Becky Albertalli: Sydänsurujen kääntöpuoli - Kirja, jonka nimestä pidät (BINGO!)

Yhtään viiden tähden kirjaa ei tähän listaan mahtunut, mutta todella hyvä neljän tähden kirja oli mm. Rainbow Rowellin ja Faith Erin Hicksin Pumpkinheads, joka on hiljattain suomennettu nimellä Viimeinen ilta. Veronica Rothin Outolintu yllätti positiviisesti vetävyydellään, ja tämän sarjan luen varmasti loppuun tulevan syksyn ja talven aikana. Myös Becky Albertallin Sydänsurujen kääntöpuoli oli kiva kuuntelukokemus, ja kirjasta jäi hieman samanlainen lämmin ja sympaattinen loppufiilis kuin Pumpkinheadsista.

Monta kiinnostavaa kirjaa jäi myös lukematta. Tärkeä kirja -kohtaan olisin halunnut ehtiä lukemaan Angie Thomasin Viha jota kylvät, joka ajankohtaisuutensa vuoksi tuntuu kuuluvan yleissivistykseen. Suomalainen YA-fantasia -kohdan jääminen tyhjäksi harmittaa, sillä meillä julkaistaan tosi paljon laadukasta fantasiaa, ja jokin kirja olisi ollut mukava saada mukaan tähänkin haasteeseen. Minulla on itse asiassa juuri lainassa Meri Luttisen Myrskynsilmä, mutta en ole vielä löytänyt sille lukuaikaa. Kirja, joka sinun oli tarkoitus lukea viime vuonna -ruutuun olin suunnitellut lukevani Rainbow Rowellin Eleanor & Park -kirja, joka on odotellut lukulaitteessani vuoroaan ties miten pitkään (ostin sen aikoinaan englanninkielisenä omaksi). YA-kirjoja siis riittää lukulistalle haasteen jälkeenkin. 😊

Kiitokset haasteen emännille mukavasta lukuhaasteesta!


Kommentit

  1. Tähtiin kirjoitettu virhe on iki-ihana tunnekirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja oli todellakin tunteellinen ja tunteisiin käypä, ehkä hieman liikaakin minun makuuni. Mutta ymmärrän kyllä, miksi se on niin suosittu ja on tosi ihanaa, että nuoret lukijat tuntuvat löytäneen Greenin kirjan.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.