Haastekoonti: Kirjoja ulapalta 2020 - merellinen lukuhaaste

Nannan kirjakimara -blogisssa alkoi keväällä jo pieneksi perinteeksi muodostunut merellinen lukuhaaste, Kirjoja ulopalta. Haasteen ideana oli lukea mereen liittyviä kirjoja, ja omasta luettujen pinostani löytyy neljä kirjaa. Pinosta muodostui yllättävän sarjakuvakuvallinen, vaikka alunperin tavoitteeni oli lukea ainakin yksi merellinen romaani. Meriromaanit jäivät tällä kertaa haaveeksi, mutta ehkäpä ensi keväänä on niiden vuoro 😊. 

Luin haasteeseen seuraavat kirjat:

Janne Toriseva: Valas - sarjakuvaversiointi Moby Dick -klassikkoromaanista. Näyttävän näköinen kirja, mutta tarina ei ollut minun teekupposeni.
 
Charlier, Hubinon: Punaparta - Kapteeni vailla nimeä - 1700-luvulle sijoittuva merirosvohenkinen seikkailusarjakuva, jossa seilataan mm. Välimerellä. Vetävää toimintaa.

Hugo Pratt: Suolaisen meren balladi - tämän seikkailusarjakuvan tapahtumat sijoittuvat 1910-luvun sotavuosiin, Tyynelle valtamerelle ja sen saaristoon. Paras tähän haasteeseen lukemistani kirjoista!

Tove Jansson, Tuulikki Pietilä: Haru, eräs saari - ihana, tunnelmallinen kirja. Suosittelen lämpimästi kaikille Tove Jansson -faneille.

Kiitokset Nannalle mukavasta lukuhaasteesta!

Kommentit

  1. Löysitpä tosiaan sarjakuvia tähän haasteeseen. Tuo Haru, eräs saari kuulostaa kiehtovalta. En ole lukenut kovin paljon Tove Janssonia, mutta pitäisi kyllä. Tuollainen saarikirja voi olla kiinnostava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, niitä tuli vastaan ilman sen kummempaa etsimistäkin. 😊 Tuo Janssonin kirja on aika erilainen kuin hänen muu tuotantonsa, mutta on siinä jotain samaa yleisfiilistä kuin vaikkapa muumeissa.

      Poista
  2. Minäkin luin Tove Janssonia tähän haasteeseen, Muumipappa ja meri -kirjan. Harua en ole lukenut, mutta parista lukemastani Janssonin aikuistenkirjasta olen pitänyt kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muumipappa ja meri ei ole aivan suurin Muumi-suosikkini, mutta hienoa meritunnelmaa siinä silti on. 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.