Cyril Pedrosa: Kolme varjoa

Cyril Pedrosan Kolme varjoa (WSOY, 2010) on huikean hyvin piirretty sarjakuva, jossa on kaunis, haikea tarina. Isä, äiti ja pikkupoika Joachim elävät rauhassa maaseudun idyllin keskellä, kunnes eräänä päivänä kolme salaperäistä, varjomaista hahmoa alkaa ilmestyä heille. Perheen äiti käy kysymässä neuvoa neiti Piquelta, joka ovikylttinsä mukaan hoitaa kivuliaat synnytykset, sisäiset riivaajat ja on hyvä kuuntelija. Neiti Piquen vastaus saa isän viimein lähtemään pakomatkalle Joachim-pojan kanssa. Lopulta edessä on väistämätön kohtaaminen varjojen kanssa.

Kolmen varjon piirroskuvissa vaihtelevat valo ja varjo. Tunnelma on välillä kevyen ilmava, toisinaan synkeän tummanpuhuva:


Kuvissa on paljon yksityiskohtia, ja tarinan hahmot ovat ilmeikkäitä. Katse kertoo usein enemmän kuin tekstikuplat:


Mitä muuta voin tehdä, kuin antaa Kolmelle varjolle viisi hienoa Goodreads-tähteä? Näin taidokasta piirrosjälkeä jaksaa katsella useampaan kertaan, ja tarinassa oli yliluonnollisia piirteitä, hiven seikkailua, vaihtuvia maisemia ja tunnetiloja - lempiaineksiani samoissa kansissa. Hieno albumi!

Goodreads: 5 tähteä
Mistä kirja minulle? Kirjaston kirja
Muualla verkossa: Sarjakuvaa on luettu mm. blogeissa Nenä kirjassa, Mitenköhän tässä kaikessa käy ja Kirjava kukko. Juttu Kolmen varjon suomennoksesta.
Kirjan tietoja:
Cyril Pedrosa: Trois ombres (2007)
Suomennos Saara Pääkkönen
WSOY, 2010
267 sivua

Kommentit

 1. Enpä ollut tällaisesta sarjakuvasta kuullutkaan. Kiinnostavalta vaikuttaa, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. En minäkään tiennyt tästä etukäteen, löysinpä vaan sattumalta kirjaston sarjishyllystä. Sarjakuvagenren tapahtumia ei tule minulla laisinkaan seurattua, joten käyn vaan silloin tällöin norkoilemassa sarjakuvahyllyllä, josko siellä olisi jotain kiinnostavan tuntuista. Nyt löytyi tämä. :)

  VastaaPoista
 3. Wau, vaikuttaa aika hienolta teokselta ihan näin pelkästään kuvia katselemalla.
  Lisätty lukulistalle! :)

  VastaaPoista
 4. Melkoinen Wau-elämys tämä oli minullekin. :) Ehdottomasti kannattaa lukea, ja kuvat ovat hienot. Luulen, että parhaat sivut taisivat jäädä kuvaamatta. :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos!! Tämä onkin hauska haaste. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.