11-haaste Ompulta

Reader, why did I marry him? -blogin Omppu haastoi minut mukaan hauskaan ja kinkkiseen 11-haasteeseen. Pääsiäisen pyhät ovat oivaa aikaa pieneen itsetutkiskeluun, joten olkaapa hyvät:

Aluksi 11 asiaa minusta:
 1. Mistä olet kotoisin? -kysymys on minulla hankala paikka. Kotipaikkatunnetta (mikä se sitten lieneekin) ei ole päässyt syntymään mihinkään paikkakuntaan. Koti on siellä, missä asun, mutta eipä tuohon sen kummempaa kiintymystä tai dramatiikkaa liity. Muutin noin 10-vuotiaana vanhempien mukana Oulun seudulle, ja täällä sitä vieläkin ollaan. Lapsuuden vietin Porin lähistöllä, ja syntymäkuntani Lohja. Syntymässä kävin silti Helsingin naistenklinikalla, kun Lohjan sairaala oli kuulemani mukaan remontissa.  Lähes stadin friidu siis.
 2. Ruuanlaittokin on hankala paikka minulle (miten tämä haaste lähtikin liikkeelle näistä hankalista jutuista...), eli mieheni hoitaa taloudessamme kokkauksen. Ja hyvin sen tekeekin. Minua ei kiinnosta ruuan kanssa väkertäminen, joten keittiöbravuurini on tasoa 'osaan keittää perunat'. Toki arvostan sitä, että minulle laitetaan hyvää ruoka.
 3. TV:tä katson nykyään aika vähän. En juuri ollenkaan. Harva ohjelma tai sarja on niin vangitseva, että viitsin istua sitä katselemaan. Töiden jälkeen rentoudun mieluummin senkin ajan kirjan parissa.
 4. Jazz on alkanut viehättää minua viime aikoina entistä enemmän, vaikka tunnen ko. genreä tai mitään muutakaan musagenreä tosi heikosti. Vaihtelevat rytmit ja yllätyksellisyys kiehtovat jazzissa.
 5. Lakritsa on karkkien aatelia. Suklaata voisin olla syömättä palaakaan enää koskaan, mutta lakua tekisi mieli viimeistään kuukauden päästä. Panda, Panda ♥.
 6. Minulla on retromallinen (=mummotyylinen) musta polkupyörä. Maantiekiiturit eivät ole minua varten.
 7. Sisäpyöräily on yllättävän mukava laji. Innostuin siitä jokunen vuosi sitten, ja jäin koukkuun. Moni kommentoi, että polkeminen on tylsää, mutta tunti hurahtaa äkkiä, ja kunto kasvaa. Nimim. koukussa Polarin sykeohjaussysteemiin.
 8. Kirjastokäyntini piristys on löytää kirjan välistä vanha kirjastokuitti, josta näkee, mitä joku toinen on lainannut sen ko. kirjan lisäksi. Vaikka se yksi kirja kiinnostaa sekä minua että edellistä lainaajaa, kuitissa voi näkyä mitä omituisempia kirjoja.
 9. Arkeni ihanaa turhuutta ovat geelikynnet. Kynsien viilailu ei ole koskaan ollut minun juttuni, joten geelikynnet ovat olleet todellinen helpotus minulle. Tunti huoltoa kuukaudessa ja taas mennään.
 10. Kirjahyllyissäni ei ole kummoistakaan järjestystä. Mieheni on järjestellyt olohuoneen kirjahyllyä hieman, mutta kirjoja otetaan sieltä ja saatetaan palauttaa eri paikkaan. Kyllä kirja ennen pitkää aina jostain löytyy ilman järjestystäkin.
 11. Hyviä tuoksuja ovat mm. sateen jälkeinen raikas tuoksu, tuoreen hiivan tuoksu, vaniljan ja kanelin tuoksu.
Ompun kysymykset minulle:

1. Jos sinulla olisi taikasauva, minkä asian muuttaisit maailmassa?
Muuttaisin ihmisen perusluonnetta. Jos me olisimme vähemmän ahneita ja vallanhimoisia, moni muu asia muuttuisi aivan itsestään.

2. Kuka on esikuvasi?
Äiti ja molemmat mummoni ovat monessa suhteessa hyviä esikuvia.

3.  Miten sinusta tuli sinä?
Reilut 30 vuotta elettyä elämää, ja tässä vaiheessa ollaan. En osaa heittää tähän mitään radikaalia käännöskohtaa elämässäni. Pikkuhiljaa oma minä ja tahto ovat muotoutuneet, ja koen olevani itseni suhteen aika hyvässä ja seesteisessä vaiheessa juuri nyt.

4. Alkuvuotesi hulluin tapahtuma?
Alkuvuoteni on ollut melkoisen työntäyteinen ja ilmeisesti tylsä, koska en keksi tähän mitään.

5. Lempikaupunkisi?
San Francisco. Olen kerran siellä käynyt, ja mieli tekisi mennä uudestaan. Kaupungissa on paljon näkemistä ja rento ilmapiiri.

6. Lausahdus, jolla kuittaat hankalan tilanteen?

Nyt on näin. Tämä sopii lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sitten henkäistään syvään ja mietitään, mitä tehdään.

7. Mikä on parasta ihmisessä?
Iloisuus, vilpittömyys ja hyvä tahto.

8. Biisi, jota useimmiten hyräilet?
En hyräile (jollen halua karkottaa ihmisiä ympäriltäni pois), mutta viime aikoina Pharrell Williamsin Happy on soinut päässäni aika usein. Myös silloin, kun ei ole ollut niin happy olo.

9. Lempipuheenaiheesi saunassa?
Päivän pikku jutut. Saunassa lämmössä ja hyöryissä on hyvä avautua.

10. Mikä on hyvä tapa aloittaa päivä?
Herätään rauhassa omaan tahtiin, syödään aamiainen ja luetaan aamun lehti paperisena versiona. Tästä on hyvä ponnistaa päivän antiin.

11. Aurinkorasvasi suojakerroin?
30. Olen ylivarovainen suojakertoimen suhteen. Jalkateräni ovat kerran palaneet todella pahoin lomalla, enkä halua kokeilla samaa uudestaan.

Tämä haaste on levinnyt melkoisen tehokkaasti moneen blogiin, joten en tällä kertaa haasta ketään mukaan. Vaikka vastaukseni viipyi matkalla jonkin verran, tähän haasteeseen oli oikein mukavaa vastata. Kiitokset siis Ompulle haasteesta!

Kommentit

 1. Enpä olekaan huomannut tarkastella kirjastokuitteja sinun tavallasi, vaikkapa niistä voisi löytyä kiinnostavia lukijaprofiileja. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 2. Olepa hyvä. :) Niitä katsellessa ei voi kuin todeta, että makuja on monia ja kaikkea ne ihmiset lukevatkin... varmaan moni miettii samaa katsoessaan minulta kirjojen väliin unohtuneita kuitteja. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos vastauksistasi. Ne olivatkin oikein mielenkiintoisia. Olen myös tutkinut noita lainauskuitteja ja todellakin kaikenlaista kiinnostavaa niistä on löytynyt. :) Ihmisen perusluonteen muuttaminen olisi mahtava juttu ja kuten sanoit, sitä myötä muuttuisi moni muukin asia. Kummasti vaan ihminen ei oikein vaikuta kehittyvän parempaan suuntaan, vaikka muutoin (teknisesti yms.) tapahtuu jatkuvasti hurjaa kehitystä. Voi ihmistä!

  VastaaPoista
 4. Kiva tietää, että joku muukin urkkii lainauskuitteja. :) Voi ihmistä, todellakin. Geeniteknologiakin taitaa keskittyä aivan muihin asioihin kuin luonteen kehitykseen.

  VastaaPoista
 5. Olipas mukavaa luettavaa! Noista yhdentoista kohdan asioista kakkonen olisi voinut olla minun kirjoittamani! Täällä siis toinen, joka jättää ruuan laittamisen miehelle. Ei voisi vähempää kiinnostaa kyökissä kokkaaminen :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos. :) Suurta onnea on kokkaustaitoinen mies. Mutta en ole vielä luopunut toivosta - ehkä kokkauskärpänen joskus puraisee minuakin. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.