Naisten aakkoset: P

Tarukirja-blogin Margitin aloittama Naisten aakkoset -haaste etenee blogissani P-kirjaimeen. Helppo, helppo kirjain! Ensi viikolla jatkan naisteeman parissa, sillä olen mukana TuitaTa.Kulttuuripohdintoja -blogin emännöimässä Kirjablogien naistenviikko -haasteessa. Viikko alkaa tiistaina 18.7. ja jos sopivia postausaiheita löytyy, kannattaa osallistua.

Naisten aakkosissa etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella − ensimmäisellä kerralla A:lla jne. Kysymyksiä on kolme:

Kuka on suosikkikirjailijasi? 

Riikka Pulkkinen kirjoittaa vahvoja, kauniita ja ilmavia romaaneja. Juuri minun makuni mukaisia. Minulla kesti pitkään, ennen kuin "löysin" Pulkkisen ja totesin, että hänen kirjansa kannattaa hankkia omaan hyllyyn. Mutta kun viimein luin Totta-romaanin, se oli menoa. Vieras ja Raja ovat minulta vielä lukematta, mutta ainakin toisen näistä aion ottaa lukuun syksyllä.

P niin kuin Pulkkinen, Pausini ja Parkkinen.

Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Italialainen pop-artisti Laura Pausini on ollut suosikkini jo vuosia. En osaa italiaa, mutta onneksi sanoitusten käännöksiä löytyy netistä. Pausinin voimakas ja karhea ääni on persoonallinen, ja olen käynyt yhden kerran Pausinin keikalla, Tampereella. Tampere-talon lava tuntui pieneltä tälle naiselle, mutta oli hieno kuunnella livenä sympaattisen oloista laulajaa, joka muuten vietti juuri tuona päivänä syntymäpäiviään.

Tässä eräs suosikkibiisini:


Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin?

Leena Parkkinen on julkaissut jo useita romaaneja, mutta tutustuin hänen tuotantoonsa vasta Säädyllisen ainesosan myötä. Hieno, aistikas romaani sai minulta täydet pisteet, ja haluan ehdottomasti lukea lisää Parkkista. Sinun jälkeesi, Max päätyi kotihyllyyni heräteostoksena, joten esimerkiksi siitä on hyvä aloittaa.

b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Olen tähän mennessä vastannut vain joko a) tai b) -kysymykseen, mutta päätin nostaa P-kirjaimeen vielä Sarah Jessica Parkerin, tuon Sex and the City -sarjasta pinnalle ponnahtaneen komediennen. Kyseinen sarja oli suuri suosikkini silloin aikoinaan, ja hankin sen hurmaavan vaaleanpunaisen DVD-boksin kotiini. Katsottu on, ja jatkoleffat myös. Kepeä New York -miljöö viehättää ja Sarah Jessica on vaan niin cool! Ja mitkä hiukset... tänä kesänä on puhuttu hömppäkirjoista, mutta jos etsitään tv-hömppää, Sinkkuelämää-sarja on korkealla minun top-listallani.

Aikaisemmat aakkosjuttuni:

A-kirjain
B-kirjain
E-kirjain
F-kirjain
G-kirjain
H-kirjain
I-kirjain
J-kirjain

Kommentit

 1. Parkkisen Sinun jälkeesi Max on yksi lempparikirjoistani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tykkäsit kirjasta. :) Hypistelin jo sitä tuossa juttua kirjoittaessani, mutta minulla on nyt niin monta kirjaa kesken, etten viitsinyt aloittaa vaikka mieli vähän teki... :)

   Poista
 2. Parkkista en ole lukenut vielä ollenkaan ja Pulkkiselta kuunnellut vain Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän, mikä taitaa olla aika erilainen kuin nuo muut romaanit. Pitäisikin tutustua johnkin niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iiris Lempivaara on minullakin kuunneltuna, ja vaikka se oli aiheeltaan kepeämpi kuin muut lukemani Pulkkisen kirja, tekstistä oli mielestäni tunnistettavissa Pulkkisen tyyli kirjoittaa. Eli pidin kovasti Lempivaarasta, ja juuri tuosta äänikirjaversiosta (erinomainen lukija). Voisin kuunnella uudelleenkin.

   Poista
 3. Pulkkinen ja Parkkinen kuuluvat niihin kotimaisiin nykykirjailijoihin, joihin en ole tutustunut. On niin paljon luettavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu ongelma, liian vähän aikaa ja liikaa kiinnostavia kirjoja luettavaksi. :)

   Poista
 4. Olen lukenut kaikki Riikka Pulkkisen kirjat! Harvasta kirjailijasta voi sanoa näin. Olen myös Iiris Lempivaaraa lukuun ottamatta hankkinut ne omaan hyllyyni. Raja olisikin kiinnostavaa lukea uudelleen näin vuosien jälkeen.

  Leena Parkkista on kehuttu paljon ja pyörittelin Säädyllistä ainesosaa kirjastossakin käsissäni, mutta en vielä tullut lainanneeksi. Täytyy pitää mielessä - jos vain olisi loputtomasti aikaa lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei ole Lempivaaraa kotona, mutta olen miettinyt sen ääniversion ostamista. Kuuntelin kirjan, ja tykkäsin kovasti, oli jotenkin kirjan tunnelmaan todella sopiva lukija ja teksti oli muutenkin kepeydestään huolimatta hyvin pulkkismaista. :) Eli voisin ottaa uusintakuunteluun, esim. työmatkoille.

   Poista
 5. Pulkkista en ole vielä lukenut mutta sen tv-sarjan katsoin. Säädyllinen ainesosa oli todella hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säädyllinen ainesosa oli tosi hieno, kirjan tunnelmat on vieläkin helppo palauttaa mieleen. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.