Kirjabloggaajan kesäaakkosia A - G

Ja kaikkea muuta -blogin Minna postaili omista kesäaakkosistaan, ja nappasin hauskan idean oitis blogiini. Bloggausjononi on kesäkuun ja erityisesti sen viimeisten viikkojen lomailun aikana päässyt kertymään yli kymmenen kirjan mittaiseksi. Sen purkaminen tavalla tai toisella saa jäädä ensi viikolle (ja kenties sitä seuraaville viikoille), sillä kesäaakkostelu houkuttelee juuri nyt enemmän. Homman idea on helppo: kerro jotain itsestäsi aakkosten avulla. Sanat voi keksiä itse. Tästä se alkaa - kirjaimet A - G:

A = auto. Paljastunkohan hirmuiseksi materialistiksi, kun täräytän auton heti ensimmäiseen kirjaimeen? Oma auto tuo elämään liikkumisen vapautta (toimiva joukkoliikenne on utuinen haavekuva täällä Oulun seudulla), ja olen todella tyytyväinen, kun taloudellinen tilanteeni sallii auton pidon. Kallistahan se meillä on, vaikkei oma kulkupelini olekaan hintahaitarin yläpäästä. Mutta autoilusta kerättävillä verovaroilla kustannetaan taatusti paljon muuta yhteistä hyvää, joten sillä ajatuksella on hyvä rauhoitella itseään. Autoilija, tuo yhteiskunnan tukipilari!

B = benjihyppy. Pelkään korkeita paikkoja, ja benjihyppyä en aio kokeilla koskaan.

C = Citroën. Sitikkaa voin tituleerata itselleni läheiseksi automerkiksi. Muotoilu, pehmeä meno ja perusvarusteluun kuuluvat vimpaimet sun muut ovat tehneet minusta ranskalaisen automerkin ystävän. C3-mallin kärryjä minulla on ollut muutama, ja sen pyöreä muoto herättää edelleen huomioni liikenteessä. Mutta uusimman mallin ovien leveät listat (tai mikä niiden nimitys mahtaakaan olla) ovat niin rumat!! Autossa on tietysti muutakin tärkeitä juttuja kuin ulkonäkö, mutta tämmöisillä listoilla varustettua autoa tuskin ostan omaan käyttööni. Huh! Sitikan diggailusta huolimatta en kuulu mihinkään fanikerhoon, eli sympatiseeraan ranskalaista merkkiä ihan vaan yleisellä tasolla. 

Kuvituksena tällä kertaa k = kukkakuvia. Aina yhtä takuuvarma valinta, ainakin bloggaajan mielestä.

D = dokumenttiohjelmat. Mieheni on innokas tv-dokumenttien katselija. Minulla ne taas kuuluvat samaan sarjaan tietokirjojen kanssa: olen tyytyväinen, jos muutama tulee katseltua vuoden mittaan.

E = elokuvat. Elokuvia tykkään katsoa, mutta tämä puuha on jäänyt viime aikoina ajanpuutteen vuoksi vähälle. Oulussa on mukava ei-ketjuteatteri Star, jonne aion heinäkuussa suunnata katsomaan ainakin uuden Valerian-leffan.

F = fyi. Eräs suosikkilyhenteitäni työmeileissä ja joskus vapaa-ajan viesteissäkin. Käytän lyhennettä sekä suomen- että englanninkielisissä viesteissä. Ei tarvita pitkiä liirum laarumeita vaan lyhyt 'fyi' ja sitten itse asia. Tehokasta! Ai mikä fyi? For your information eli suomeksi vaikkapa tiedoksi. Mutta 'tiedoksi' kuulostaisi minusta todella hassun viralliselta suomenkielisessä viestissä eli jotain muuta pitäisi keksiä sen tilalle. Fyi sen sijaan on täysin ok. Loogista, eikö? :)

G = Glo Hotel Kluuvi. Hotelli Helsingin ydinkeskustassa. Olin täällä pari yötä eräänä toukokuun viikonloppuna hyvän ystäväni kanssa. Vietimme rentouttavaa naisten viikonloppua, ja mukavalla ohjelmalla varustettu viikonloppu oli minulle kuin rauhoittava keidas muutoin aika hetkisen ja työntäyteisen toukokuun keskellä. Lyhyt irtiotto arjesta, ja hups, maailma näytti valoisammalta kun aloittelin maanantaina työviikkoa. Kiva hotelli loistosijainnilla - suosittelen kaupunkilomailijoille! Minulle hotelli oli hieman hintava, mutta toisaalta, reissaan harvoin ja juuri tuolle reissulle keskustan Glo oli nappivalinta. En siis harmitellut rahanmenoa, vaan nautin keskustaelämän tunnelmasta.

Aakkosteluni jatkuu heinäkuun aikana. Kiitos jo nyt Minnalle hienosta ideasta!


P.S. Fyi: Jutun kuvat nappasin netin kuvapalvelusta.

Kommentit

 1. Eipä kestä, ihanaa, että innostuit!
  niin ja fyi vaan, että sitä tulee minunkin käytettyä melkein liikaa :-)
  Ja d= dokumentti. Jep - eipä vaan tullut mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. fyi on näppärän arjen pikku apulainen. :D
   D-sanat ovat hankalia, mutta tämä tuli vähän niin kuin itsestään mieleen, kun mieheni tutki lomareissun jälkeen tv-tarjontaa ja mm. juuri noita kiinnostavia dokumentteja. :)

   Poista
 2. Fyi on ollut minun kielessäni vastine hyille! ;D

  VastaaPoista
 3. Mieheni päivittäiseen sanavarastoon kuuluu fy fan, sanotaan fyi faan, jotain kiroilua se on ja sieltä lievimmästä päästä.
  Tämä on hauska kesähaaste ja kivasti sait kerrottua itsestäsi niiden kautta.
  Oulussahan on maailman parhaat pyörätiet, minä pyöräilin siellä aina :)
  Dokkarit ovat melkein lemppariohjelmia elokuvien ja puutarhaohjelmien jälkeen, tosin olen jäänyt koukkuun noihin lauluohjelmiin ja -kilpailuihin.
  Olipa kiva lukea vastauksesi ja taidan itsekin uskaltaa aakkostelemaan lähiaikoina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siis minulla on myös polkupyörä (semmoinen mummomallin retropyörä :) ), mutta työmatkani on lähes 20 kilsaa yhteen suuntaan, ja olen liian mukavuudenhaluinen jotta viitsisin kulkea sitä pyörällä. Oulun pyöräteille annan silti ison plussan. Kaupungissa on kiva ajella kesäaikaan, on hienoja rantareittejä ja leveitä hyväkuntoisia väyliä. Jos asuisin esim. viiden kilometrin säteellä työpaikasta, kulkisin taatusti enemmän pyörällä töihin.

   Mukavaa, jos innostut tähän mukaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.