#lukumaraton lähestyy, kirjapinot valmiina

Blogistanian kesän toinen lukumaratonpäivä on tämän viikon lauantaina, ja lukumaratonia emännöi tällä kertaa Kirjan jos toisenkin -blogin Jane. En päässyt osallistumaan kesäkuussa järjestetylle ensimmäiselle maratonille, joten olen nyt sitäkin enemmän innoissani mukana. Edellistä maratonistani on jo aikaa, sillä viimeksi osallistuin yhteiseen lukutempaukseen vuoden vaihtuessa. Lisäksi olen tämän viikon totutellut loman jälkeiseen työelämän, eli kyllä vaan lukumaraton tuntuu tulevan juuri oikeaan saumaan.


Lukupuuhat aion aloittaa jo perjantai-iltana, ja yöunien jälkeen on hyvä ponnistaa uuteen lukupäivään. Kävin alkuviikolla kirjastossa rohmuamassa luettavaa, ja omasta hyllystä löytyy lisää. Kirjojen haaliminen taisi taas kerran lähteä lapasesta, mutta parempi liikaa luettavaa kuin liian vähän. Maratoneilla olen aina tykännyt siitä, että luettavaa on tarjolla erilaisiin lukufiiliksiin:


Fagerholmin ja Capoten kirjat nappasin alkukesän kesäkirjalistaltani. Missähän umpiossa olen ollut, kun lähes järkytyin siitä että Aamiainen Tiffanyllä on novellikokoelma eikä lyhyt romaani?! No, novellit sopivat kivasti muun lukemisen väliin. Ja hip hei, pääsen yks kaks hyvään vauhtiin novellihaasteen toisella kierroksella! 

Väisäsen kirjaa olen kaavaillut Helmet-haasteen kohtaan 27. Kotipaikkakuntaasi liittyvä kirja, ja Kallentoftin Malin Fors -sarjan pariin olen haikaillut jo jonkin aikaa. Tykkään siitä, että maratonilla on tarjolla myös leppoisaa luettavaa, ja Enid Blytonin kirjat täyttävät tämän tarpeen enemmän kuin hyvin. En ole vielä päässyt kunnolla alkuun Lapsuuteni kirjasuosikit -haasteessa, mutta Blytonit sopivat haasteeseen, ja minulla on kuvan pinojen ulkopuoleltakin pari jokeria odottamassa.


Tämän pinon pari alimmaista kirjaa löytyivät kirjaston sarjakuvaosastolta. Johanna Valkaman kirja on jatko-osa Itämeren Aurille, ja kun viihdyin Aurin seurassa erinomaisesti juhannuksen tienoilla, jatko-osa on kesäni must-luettavaa. Doris Lessing on myös kesäkirjalistani kirja, ja McCarthyn Tie löytyi Oulun kaupunginkirjaston Kirjametrokartalta. En ole lukenut McCarthyltä vielä mitään, ja koetan patistella itseäni ainakin yhden kirjan verran hieman uusille luku-urille.

Eiköhän näille pääse jo alkuun! Jos lukumaraton alkoi kiinnostamaan, ei muuta kuin ilmoittautumaan tänne ja miettimään, mitä kaikkea olisi mukavaa lukea vuorokauden aikana. :)

Kommentit

 1. Ehdottomasti on parempi olla paljon vaihtoehtoja kuin vain muutama! Olen itse niin fiilislukija, että liian tiukat rajaukset tuntuvat kahleilta.

  Kirjapinostasi olen lukenut varmaankin tuon Viisikon koska olen uskoakseni lukenut kaikki, mutta siitä on niin kauan... sitten on muuten tuttuja nimiä joita en kuitenkaan ole lukenut tai olen lukenut jotain muuta. Ja esimerksiksi tuo Hannu Väisäsen romaani oli viime kesänä minulla lainassa, mutta jäi sitten kuitenkin lukematta.

  Tsemppiä maratonille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että Väisänen on mulla toista kertaa nyt lainassa. Vähäsen kurkistelin kirjaa, ja ihan hyvältä vaikutti. Eli koetan saada sen nyt luettua, niin saisin yhden vaikean haastekohdan hoidettua 😊. Kiitos tsempeistä. Minulla taitaa olla ihan valinnanvaikeus kun on niin paljon kiinnostavaa luettavaa...

   Poista
 2. Meillä oli joskus lukupiirissä tuo Ruoho laulaa. Lessingillä lienee parempiakin kirjoja. McCarthyn Tie taas oli huikea lukukokemus. Todella voimakas tunnelma tuossa kirjassa. En ehkä uskaltaisi lukea sitä maratonilla, koska ainakin omalla kohdallani mikään ei tuntunut hetkeen sen jälkeen miltään. Toki jos siitä hyppää vaikka Viisikkoon tai muuten toisenlaiseen tunnelmaan, niin se ehkä auttaa. Hauskaa maratonia! Minä en voi tällä kertaa osallistua, mutta yritän ehtiä mukaan elokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, ehkä jätän Tien maratonin loppuvaiheille ja aloitan jostain kevyemmästä. Silmäilin Lessingin kirjan alkua ja se kyllä vaikutti ihan lupaavalta. ☺ Saas nyt sitten nähdä, mitä lopulta tulee luettua.

   Poista
 3. Jaa, että tämmöisiä maratoneja! Taidan paremminkin olla tasaisen tahdin lukija. Aina on oltava jokin kirja meneillään, muttei yhtaikaa useita edes päivän verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :). Minulla on tavallisesti 2-3 kirjaa kesken, lueskelen niitä sitten siihen tahtiin kuin hyvältä tuntuu. Mutta lukumaratoneilla olen kyllä lukenut useampaakin kirjaa, fiiliksen mukaan. Tiedän, että monet ovat menneet maratonin vain yhdellä paksulla kirjalla, mutta minulla ei vielä ole tullut sellaista tiiliskiveä vastaan että viihtyisin vain sen parissa koko maratonin ajan.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä varmaan vielä hetki menee, ennen kuin pääsen aloittamaan.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.