Talvi-iltain lukumaraton - päättynyt klo 15.30

Hep, lukumaraton alkaa! Klassikkojen lumoissa -blogissa on tänään alkanut Talvi-iltain lukumaraton, jonka voi viettää milloin tahansa 1. - 8.1.2017. Oma lukutaipaleeni käynnistyy sunnuntaina 1.1.2017 klo 15.30 ja jatkuu 24 tuntia tästä eteenpäin. Päivittelen edistymistäni tähän postaukseen. 

Lukupinosuunnitelmiani voit käydä kurkkaamassa täällä. Ne ovat muuttuneet sen verran, että Gard Sveenin Pimeän sylissä -dekkarin sain luettua loppuun jo eilen, ja keskeneräisten kirjojen pinoon on tullut Alan Bradleyn Loppusoinnun kaiku kalmistossa -dekkari. Sen pariin siis, jos alkaa dekkarihammasta kolottaa. Mutta nyt, lukumaraton alkaa! Lukuintoa kaikille kanssamaratoonaajille!


Su klo 15.30 Lukumaraton alkaa. Vuosi 2017 käynnistyy tyylikkäästi nobelistikirjailijan muistelmaromaanilla eli lukuvuoron saa J. M. Coetzeen Nuoruus (Otava, 2003).Su klo 16.50: 100 sivua Coetzeen Nuoruutta takana. Huiman hieno kirja, loistava valinta vuoden ensimmäiseksi kirjaksi. Kirjasta on vielä noin puolet jäljellä, mutta taidan ottaa väliin hieman Flavia de Lucen seikkailuja kalmistossa.

Luetut sivut: 100

Su klo 18.00: 80 sivua Flavian seikkailuja hautausmaan liepeillä takana. Onpas taas mainio tapaus vireillä! Luvussa siis Loppusoinnun kaiku kalmistossa -dekkari, jota sain eilen luettua sivulle 125 asti. Nyt ollaan sivulla 206. Taidan tässä vaiheessa hypätä takaisin Coetzeen pariin ja lukaista kirjan loppuun. Tyylilaji vaihtuu melkoisesti (leikkisästä maalaisdekkarista nuoruuden harhailuihin ja "itsensä" etsimiseen), mutta kun Coetzeen kirjan tunnelmat ovat vielä hyvin muistissa, niihin on helppo palata takaisin.

Luettuja sivuja: 180

Su klo 19.30: Coetzeen Nuoruus on luettu loppuun. Hieno ja vähän yllättäväkin kirja, syynä se etteivät Coetzeen taustat olleet minulle laisinkaan tuttuja. Pikainen googlaus paljasti, että kirja tosiaan noudattelee hänen omia vaiheitaan. Olisin mieluusti lukenut lisääkin. Seuraavaksi ehkä takaisin Flavian pariin.

Seinäjoen kirjaston 100 kirjaa -haasteessa sain ensimmäiset 10 kirjaa kasaan Coetzeen myötä. Helmet-haasteessa taidan sijoittaa Coetzeen kohtaan 23. Käännöskirja. Helppo kohta, joka olisi tullut täytettyä millä tahansa pian aloittamallani kirjalla.

Luettuja sivuja: 278

Su klo 21.40: Iltapala on syöty ja saunassa on käyty. Lukupuuhat ovat edistyneet Flavian seurassa sivulle 280. Loput reilut 120 sivua taidan jättää huomiselle. Lukaisin myös yhden novellin Italo Calvinon kokoelmasta Koko kosmokomiikka.

Loppuillan taidan viettää Elif Safakin Valkoinen elefantti -kirjan seurassa eli suuntana seuraavaksi on 1600-luvun Turkki. Kirja on minulla pikalainana lainassa, ja lukuaikaa on muistaakseni 10.1. asti. Luettavaa on jäljellä reilut 300 sivua, joten koetan edistää kirjaa ainakin sadan sivun verran tässä maratonin aikana. Kirja on nopsalukuinen ja viihdyttävän kevyt, muttei mitenkään suunnattoman koukuttava. En viitsi silti enää jättää kesken, kun olen jo pari sataa sivua saanut luettua. [Edit maanantai aamuna:] Hah!

Luettuja sivuja: 364

Ma klo 07.10: Silmäilin eilen illalla Valkoista elefanttia ja totesin, että 350 sivua tämän kirjan kanssa on liikaa. Kirja on lukuromaani isolla L:llä, mutta eksoottisten maisemien kaipuuni sain jo tyydytettyä ja mitään muuta kirja ei tunnu minulle antavan. Siispä Safikin kirja siirtyi kirjastoon palautettavien pinoon.

Mitä tilalle? Sysimetsän kronikat -trilogian päätösosa Sysimetsän valtakunta. Pituutta on suurin piirtein saman verran kuin Safikin kirjalla, mutta kirjan kiinnostavuus on täysin eri sfääreissä.

Illan lukemisista vielä sen verran, että hylättyäni Safikin kirjan lukaisin Flavian seikkailut loppuun ja olipas todella hyvä kirja! Tämä sarja onneksi näyttää säilyttävän tasonsa ja Loppusoinnun kaiku kalmistossa sai minut kiivaasti odottelemaan keväällä ilmestyvää seuraavaa suomennosta.

Lukumaratonini sillisalaattiin lisäsin vielä 22 sivua Evelyn Waughin Mennyt maailma -kirjaa, jonka aion lukea tammikuun lopun Klassikkohaasteeseen. Esinäytös on luettu, palaan kirjaan päivän mittaan.

Luettuja sivuja: 554

Hei hei, Valkoinen elefantti. Tervetuloa, Sysimetsä!

Ma klo 11.20: Aamupäivä on vierähtänyt rattoisasti Sysimetsän valtakunnassa. Kirja on parempi kuin arvelin, joten eihän näistä seikkailuista malta piipahtaa Menneeseen maailmaan. Pitää pelastaa Martha ja Carol Päämajasta syövereistä, seurata miten Zita etsii kolmea esinettä Vihreälle keisarinnalle ja Pruella on aivan oma pelastusprojekti meneillään.

Luettuja sivuja: 736

Ma klo 15.30 Lukumaraton päättyy. Maanantai kului täysin Sysimetsän valtakunnan rajojen sisällä, ja sain kuin sainkin kirjan päätökseen 15 minuuttia ennen lukumaratonin päättymistä. Kirja tarjosi erittäin vaiherikkaan ja toiminnallisen seikkailun, ja voin suositella lämpimästi Sysimetsä-trilogiaa fantasian ystäville. Sysimetsän valtakunta oli lopulta sen verran mukanaan vievä kirja, etten edes harkinnut muutaman lisäsivun "puristamista" lukumaratonin saldoon vaan tyydyin fiilistelemään Pruen, Rachelin ja kumppaneiden sattumuksia.

Sain maratonin aikana luettua loppuun kolme kirjaa: Coetzeen Nuoruuden, Alan Bradleyn Loppusoinnun kaiku kalmistossa -dekkarin ja Meloy & Ellisin Sysimetsän valtakunnan. Nämä kirjat olivat erinomaisia valintoja lukumaratonille, sillä jokainen niistä aiheutti omalla tavallaan lukuhimoa ja sivut kääntyivät vauhdilla.

Nämä luin loppuun asti maratonin aikana.

Italo Calvinon Koko kosmokomiikka -novellikokoelmaa olin kaavaillut välipalalukemiseksi, mutta pääruuat veivät tällä kertaa huomioni niin täydellisesti, että luin Calvinolta vain yhden novellin. Palailen kokoelman pariin silti myöhemmin, sillä haluan kirjoittaa tästä suosikistani jokusen sanasen blogiini.

Evelyn Waughin Mennyt maailma -kirja edistyi prologin verran. Tavoitteeni on lukea kirja loppukuun Klassikkohaasteen postauspäivään mennessä, joten aikaa on.

Calvino ja Waugh jäivät maratonin marginaaliin.

Luin yhteensä 1092 sivua, johon olen todella tyytyväinen. Tästä on hyvä ponnistaa lukuvuoteen 2017!

Luetut kirjat ja sivumäärät:


Alan Bradley: Loppusoinnun kaiku kalmistossa - 284 sivua
J. M. Coetzee: Nuoruus - 198 sivua
Colin Meloy & Carson Ellis: Sysimetsän valtakunta - 576 sivua
Italo Calvino: Koko kosmokomiikka/1 novelli - 12 sivua
Evelyn Waugh: Mennyt maailma - 22 sivua

Yhteensä 1092 sivua

Kiitokset kaikille kommentoijille ja twitter-viesteistäni tykänneille

Kommentit

 1. Jes, hienoa seurailla. En tiedä vielä mikä päivä meillä valikoituu maratoniin, varmaan ensi viikolla sitten loppuviikosta. Hyllystä löytyy kyllä mahtava saalis luettavaa!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että lähdette mukaan maratonille. Onneksi on koko viikko aikaa. Minullakin olisi omassa hyllyssä luettavaa vaikka miten moneen maratoniin, mutta nyt taidetaan mennä aika lailla kirjaston kirjoilla. :)

   Poista
 2. Hyvää maratonia! Mä ajattelin lähteä hipsuttelemaan tänään sun perässä, kunhan saan päätettyä lukemistoni. Liikaa hyviä vaihtoehtoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvin on lähtenyt käyntiin! Kiva, kun innostuit mukaan tähän. :)

   Poista
 3. Lukuintoa maratoniin! Minullakin jatkuu taas tauon jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääkin käydä kurkkaamassa postaustasi, miten olet edistynyt. Aamulla kun heräsin, olit jo hyvässä vauhdissa :).

   Poista
 4. Mukavaa maratonia! En taida nytkään ehtiä osallistumaan, mutta jospa joskus ehtisin kunnolla maratonlukemaan minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maratoneja tulee ja menee, joten näihin ehtii mukaan. Minulla tämä tuli tällä kertaa todella sopivaan ajankohtaan. :)

   Poista
 5. Tsemppiä maratonille. Itse jätän tällä kertaa väliin ja seurailen reitin varrelta. Viimeksi osallistuin Novellimaratonille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla jäi novellimaraton väliin, kun päivä oli omien aikataulujeni kannalta todella huono. No, nyt on kertynyt luettuihin jo yksi novelli ja huomenna toivottavasti vielä muutama lisää.

   Poista
 6. Hyvin menee! ❤ Coetzee kiinnostaisi niin kovin, mutta enpä ole saanut tartuttua tämän nobelistin kirjoihin. Jospa tämän vuoden haasteen myötä tämäkin aukko sivistyksessäni paikkantuisi. Hyvältä kuulostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Coetzeen omaelämäkerralliset Poikavuodet ja Nuoruus ovat olleet todella hyvää ja mielenkiintoista luettavaa, ja myös nopealukuisia (ainakin verrattuna Pietarin mestariin, joka oli edellinen kokemukseni Coetzeesta).

   Poista
 7. Tsemppiä loppusuoralle! Coetzeelta olen lukenut vain Häpeäpaalun joskus aikaa sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, maraton ehtikin jo päättyä ja kivaa oli. :) Pääsin pitkästä aikaa yli 1000 sivun ja nyt en ehkä hetkeen lue yhtään mitään... :D

   Poista
 8. Sinullakin on ollut hieno maraton! Alkoi tuo Sysimetsä -sarja kiinnostaa, taidanpa lainata kirjastosta ensimmäisen osan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sysimetsään kannattaa uskaltautua. Kirjat ovat olleet tosi mukavaa luettavaa, seikkailuja riittää. :)

   Poista
 9. Melkoisen sivumäärän sait luettua!:) Minullakin jäi tuo Shafakin kirja kesken. Tarina oli niin täyteen ahdettu, että aiheutti lukuväsymyksen jo ensimmäisen sadan sivun aikana. Jotain kiinnostavaa siinä kuitenkin oli, kun jäi näköjään harmittamaan tämä luovuttaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjojen valinta onnistui tällä kertaa todella hyvin, ja lukemiseen sain käytettyä paljon aikaa, Joskus tulee maratonin aikana puuhattua muutakin, on kaupassa käyntiä tms, mutta nyt käytin aikani pitkälti vaan lukemiseen. Ihan hyvä ajankäyttösuunnitelma viimeiselle lomapäivälle. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.