Naisten aakkoset: K

Tarukirja-blogin Margitin aloittama Naisten aakkoset -haaste oli joulukuun ajan tahattomalla tauolla, mutta nyt haaste etenee blogissani K-kirjaimeen. Nimistä oli runsaudenpulaa, mutta päädyin viimein näihin kolmeen nimeen:

Kuka on suosikkikirjailijasi?

Kati Närhen Agnes-trilogia on erittäin korkealla sarjakuvien TOP-listallani. Toivon todella, että Närhi joskus innostuisi kertomaan lisää Agneksen seikkailuista. Agnes-tyttösen outo ja vino huumori puraisee minuun lujaa. Trilogian käännösoikeudet on myyty Ranskaan, joten toivotan suurta menestystä Agnekselle maailmanvalloitukseen.


Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Katherine Hepburn on eräs menneiden vuosikymmenten filmitähtisuosikkejani. Blogissani Hepburn on vilahtanut Afrikan tähti -elokuvaan liittyvien muistelmien tiimoilta, ja tuota kirjaa suosittelen lämpimästi Hepburnistä kiinnostuneille. Kuvamaistiainen kirjan sivuilta:Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Musiikin saralta haluan nostaa esille Karen Caprenterin (1950 - 1983). Kaunisääninen Karen kuoli aivan liian nuorena, mutta onneksi musiikki jäi. Tässä upea This masquerade:


Kommentit

 1. Minullakin oli K:ssa Katharine Hepburn. Ihana näyttelijä!

  VastaaPoista
 2. Katherine Hepburn on kyllä mainio. K-kirjaimella on minullakin tarjontaa yllin kyllin, vaikea valinta vain yhtä mieluisinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. K on suomalaisittain helppo kirjain, tähän oli kotimaista tarjontaakin mukavasti. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.