TBR-listan sivuprojekti: #hyllynlämmittäjä

Twitterissä ja Facebookissa huomasin tänään #hyllynlämmittäjä -häsähaasteen, jonka ideana on haastaa itseään lukemaan 12 oman hyllyn kirjaa 12 kuukauden aikana. Haaste on lähtöisin Sivumennen-podcastista

Ajattelin ensin, etten osallistua laisinkaan tähän, sillä minullahan on jo TBR-vuorenvalloitusprojektini, jonka parissa juuri eilen aloitin omasta hyllystäni Tanizakin Unien sillan. Mutta mutta... jonkin aikaa katselin kuvia muiden kirjapinoista ja hoplaa, nyt minullakin on oma:


Osa kirjoista löytyy TBR-listaltani, osa ei. Päätin listata kirjat tänne blogiini, jotta ne pysyvät paremmin muistissa - ehkäpä jopa koko vuoden ajan! - ja jotain kenties tulee luetuksi. Eli siis kirjat ja kootut selitykset:


Rebekkaa jo ehdittiin suositella minulle pariin otteeseen Twitterissä, joten se taitaa päästä pinosta ensimmäisenä lukuun. Klassikkokirja on päätynyt hyllyyni kirjaston kierrätysvaunusta. Tammsaaren Maan lupauksen olen ostanut Oulun Turkansaaren syysmarkkinoilta. Siellä on joka syksy myyjäiset, jossa myydään kaikenlaista. Kirjojakin saattaa löytyä, ja tämän otin mukaani ex tempore -ajatuksella, että joskus olisi kiva tutustua virolaiseen kirjallisuuteen. Höm, höm, eipäs ole tullut tutustuttua.


Atkinsonin dekkari ja Ahernin hömppäkirja ovat alennusmyyntiostoksia. Kummaltakin kirjailijalta olen lukenut yhden kirjan, enkä pitänyt niistä laisinkaan. Sen vuoksi kaksikko on jäänyt lojumaan hyllyyn. En ole osannut päättää, laitanko kirjat kierrätykseen vai kokeilenko näitä aleostoksia. Päätös on tehty - kokeillaan!

Burtonin kirja on tuoreen suomennoksen ansiosta juuri nyt paljon esillä blogeissa. Oman kappaleeni ostin muutama vuosi sitten Amsterdamin reissulta. Kirja oli isosti esillä paikallisessa kirjakaupassa, ja ostin sen ikään kuin matkamuistoksi. 


Olen pitänyt kaikista lukemistani David Mitchellin kirjoista todella paljon, mutta Pilvikartasto on jostain syystä jäänyt odottamaan "täydellistä lukuhetkeä". Grassin kirjan ostin Suomalaisen etulahjakortilla (tai mikä sen vuosihyvityksen nimi onkaan), ja de Chateaubriandin muistelmat oli heräteostos, jonka taisin tehdä jonkin kirjatilauksen oheen.


Pelin henki on sekin aleostos (joo, pitäisi ehkä lopettaa niissä käyminen...), jossa on vielä hintalappukin tallella: 4,95 euroa. Pokkarit olen tainnut ostaa jostain 3 pokkaria / 10 euroa -tyylisestä kampanjasta. Pelin henki, Vihreän teltan alla ja Tarinoita rakkaudesta ja pimeydestä ovat myös TBR-listallani, joten motivaatiota näiden lukemiseen on nyt kaksin verroin.

Tsemppiä kaikille haasteessa mukana olijoille omien lukupinojen kanssa!

Kommentit

 1. Tämä on mahtava haaste. Kiintoisat valinnat, tsemppiä haasteeseen!

  Muutenkin on tarkoitus lukea tänä vuonna paljon kirjoja omasta hyllystä, mutta tähän voisi valita ne kinkkisimmät, eli ne jotka ovat jo hetken odotelleet. Olen lukenut Tapaaminen elämän kanssa muutama vuosi sitten vaikeassa elämäntilanteessa ja silloin se ainakin toi hetkellistä lohtua, vaikka en itse kirjasta juuri mitään muistakaan. Positiivisena muistona kuitenkin. Tuolla se olisi vieläkin kirjahyllyssä, vaikka lahjoitin kesällä hömppäkirjoja pois, sillä ajattelin lukea sen uudelleen.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kaikki ovat olleet minulla jo niin kauan hyllyssä, että alkaa vähitellen tympiä näiden katselu :). Eli hyvä vaan, että on tämmöisiä kannustusprojekteja. Kiva kuulla, että Ahernin kirja on ollut mieluinen. En muista, mikä se yksi oli josta en pitänyt - Elämän suhteen olen silti toiveikas.

   Poista
 2. Siinäpä projektia! Oman hyllyn kirjojen lukeminen on hyvä idea, johon aion itsekin laittaa enemmän panostusta, mutta en lähde haasteeseen mukaan, kun se alkaisi kuitenkin väsyttää, kuten kävi TBR100-listalleni.

  Suhtautumiseni Pilvikartastoon tiedätkin, anna palaa! Näistä muista olen lukenut ja pitänyt Atkinsonista. Pelin henki on minullakin lukemattomana aleostoksena kotona, ja Ulitskajaa olen halunnut testata jo pidempään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen edennyt rennosti omassa TBR-listassani (kolkuttelen pian 25 luetun rajapyykkiä, vauhti ei siis päätä huimaa), ja siksi se kai vielä on hengissä. Lista on ollut mukava lukuvinkkilista, saa nähdä miten tämän kanssa käy kun on tiukempi aikaraja.

   Poista
 3. Minulle Tapaaminen Elämän kanssa oli ihana kirja, mukava nähdä mitä sinä siitä pidät. Pilvikartasto kiinnostaa todella paljon ❤ Tsemppiä haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä tässä ehkä tarvitaankin, mutta lasken paljon sen varaan, että kesällä on aikaa lueskella. :)

   Poista
 4. Minustakin tämä hyllynlämmittäjähaaste on tosi kiva idea. Taidanpa heti tänään käydä omaa kirjahyllyä läpi. Lukuintoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Idea on tosi mukava, yhteinen projekti tuo jotenkin kummasti puhtia omien kirjojen lukuun. :)

   Poista
 5. Aloitin viime vuonna vastaavan Top10 oman kirjan parasta kirjaa, jotka haluan lukea ja luin 6/10. Aion lukea ne neljäkin ja vasta sitten aloitan uuden Top10.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno taktiikka. :) Minusta vain ei taida olla tuohon... listoilta jää aina joku lukematta, mutta uusia listoja on silti kiva tehdä. Tosin tällä listalla on muutama sellainen kirja, etten enää halua ottaa niitä mukaan millekään listalle. Mm. Tapaaminen elämän kanssa on taatusti jo toisella tai kolmannella listalla blogini historiassa. :)

   Poista
 6. Tämä on todella hyvä haaste ja tosiaan nuo kirjapinokuvat kiehtovia. Tsemppiä haasteeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toisten pinoja on ollut mukava käydä tutkimassa. Yleensä olen löytänyt ainakin yhden luetun joka pinosta.

   Poista
 7. Enpä olekaan lukenut yhtään kirjaa sinun kirjapinostasi. Monipuolisia valintoja. Minulla on muuten tuo samainen Vuorenvalloitus käynnissä, mutta olen unohtanut sen ja vuori niin sanotusti muutenkin kasvaa koko ajan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on (huono?) tapa haalia hyllyihin kaikenlaista, mutta lukuinnostus näitä hetken mielijohteen hankintoja kohtaan on sitten toinen asia. Nyt kuitenkin aloitin Rebekkan, ja TBR-vuoressa on menossa Unien silta. TBR-vuori ei kyllä ole lukemalla paljon pienentynyt minullakaan, sillä uusia kirjaostoja on jotenkin hankalaa välttää. :)

   Poista
 8. Tämä on ihana haaste, en voi vastustaa tätä, vaikka päätin olla hyvin maltillinen haasteiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että innoistuit tästä. Tulenkin heti katsomaan pinoasi, kun se tulee julki. Minulla on vasta yksi luettuna, mutta onneksi vuosi on vasta aluillaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.