Naisten aakkoset: S

Naisten aakkosissa on vuorossa S-kirjain. Naisten aakkosissa etsitään naisia, joiden etu- tai sukunimi alkaa tietyllä kirjaimella − ensimmäisellä kerralla A:lla. Kysymyksiä on kolme:

Kuka on suosikkikirjailijasi?

Nimi löytyi kevyeltä dekkaripuolelta. Ruotsalaisen Viveca Stenin Sandhamin murhat -kirjasarja on ollut mukavan leppoisaa luettavaa. Juuri sitä hömppäkirjaosastoa, josta tänä kesänä on ollut paljon puhetta. Helposti sulavaa ja sujuvasti kirjoitettua, rikosjuonia ihmissuhdemausteilla. Joinakin päivinä on hyvä uppoutua hetkeksi juuri tämmöisen kirjallisuuden pariin.

Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Sofia Coppolan ohjaamat elokuvat ovat usein olleet minulle mieluisia. Esimerkiksi Lost in Translation oli vähäeleisen tyylikäs leffa. Sen pääosassa oli toinen lahjakas ja kaunis S-nainen, Scarlett Johansson.

Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Espanjalainen näyttelijä Penélope Cruz Sánchez on esiintynyt usein mm. maanmiehensä Pedro Almodóvarin filmeissä. Tumma kaunotar on säväyttävä ilmestys kypsälläkin iällä, ja näyttelijänlahjojakin löytyy. Cruz on naimisissa lutuisen näköisen komistuksen eli siis Javier Bardemin kanssa. Jos saisin hypätä hetkeksi jonkun nykyfilmitähden elämään, valintani voisi hyvinkin osua Cruziin.


Kuva otettu netin ilmaiskuvapalvelusta.
Aikaisemmat aakkosjuttuni:

A-kirjain
B-kirjain
E-kirjain
F-kirjain
G-kirjain
H-kirjain
I-kirjain
J-kirjain
L-kirjain
M-kirjain
N-kirjain
O-kirjain
P-kirjain
Q - ei blogijuttua!
R-kirjain

 

Kommentit

 1. Olen nautiskellut aakkosistasi ja päivittäisistä naistenviikkojutuistasi! Innostun nyt aakkosista, ja totean S = SANAT. Niitä on ilo seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä on sanojen virtaa, kun harrastaa lukemista ja bloggaamista. 😊 Aakkoshaaste on ollut tosi mukava, ja tähänhän voi halutessaan hypätä mukaan.

   Poista
 2. Luen paljon dekkareita, mutta Viveca Sten ei osunut minun makuuni. Sen sijaan Sofia Coppolaa ja Penélope Cruzia ihailen minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi dekkareita löytyy joka makuun. 😊 Stenin kirjoista on tv-sarjakin, mutta se on jäänyt katsomatta.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.