Naisten aakkoset: O

Hups heijaa, naisten aakkoset -haaste on ollut tauolla yli kaksi kuukautta! Olen viimeksi käsitellyt haasteessa N-kirjaimen, ja juttu ilmestyi maaliskuun lopulla. Tätä haastetta on ollut kiva tehdä omaan tahtiin, mutta tarkoitukseni ei ollut pitää aivan näin pitkää taukoa kirjainten välillä. Onneksi haasteessa ei ole aikarajaa, mutta koetan silti kesän aikana ottaa rivakamman tahdin kirjaimien keskellä.

Tänään on vuorossa O, joka osoittautui vaikeaksi. Jouduin ottamaan ensimmäisen nimen mukaan kevyin perustein, mutta kirjahyllyäni penkomalla löysin sentään vastauksen kysymykseen:

Kuka on suosikkikirjailijasi?

Minulla on kotona vain vähän itse ostamiani ruokakirjoja. Mieheni hoitaa meillä ruuanlaiton, joten hän on siten hommannut tarpeelliseksi katsomansa valikoiman keittokirjoja avukseen. Jos joskus (harvoin) eksyn keittiöön semmoisin aatoksin, että olisi kiva tehdä jotain, niin tuloksena syntyy leipomuksia. Niinpä eräs niistä muutamista minun ruokakirjoistani on Olga Temosen Olgan pullakirja (Tammi, 2015).


Olga laittaa kirjassa vahvasti oman persoonansa peliin, eikä kirja ole vain pelkkä pullareseptikirja vaan mukana on myös kuvia hänen kotoaan (joka kenties on joillekin lukijoille tuttu blogista Olgan kotona). Välijutusteluissa pilkahtelee lapsiperheen arjen auvoisa osuus. Minä taidan tykätä kirjasta juuri tämän vuoksi. Se aivan tuoksuu kotipullalle!


Lisäksi kirja on laadukkaan oloinen. On paksut sivut ja kauniit kuvat, selkeät ja mietityn oloiset fontit. Tykkään pullasta noin ylipäänsä, mutta tässä eräs erityinen suosikkini eli laskiaispulla (täytteenä mansikkahilloa, kiitos!):


Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Näyttelijä Outi Mäenpää on kotimaisen näyttelijätaivaan kiintotähti. Upea, lahjakas ja vahvan persoonan omaava nainen on tullut minulle tutuksi tv:n ja elokuvan välityksellä.

Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Joyce Carol Oates esiintyy säännöllisesti kirjablogeissa, mutta minulta hänen kirjansa ovat jääneet toistaiseksi väliin. Esimerkiksi Blondi kiinnostaa, ja paksuutensa vuoksi se olisi aivan erinomaista kesälomalukemista.

Aikaisemmat aakkosjuttuni:

A-kirjain
B-kirjain
E-kirjain
F-kirjain
G-kirjain
H-kirjain
I-kirjain
J-kirjain

Kommentit

 1. Minullakin oli Joyce Carol Oates tuossa viimeisessä kohdassa. Olen lukenut häneltä yhden kirjan, mutta lisääkin voisin lukea. Pullakirja on mainion erilainen valinta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole lukenut Oatesilta yhtään mitään, ja hän on oikeastaan Margaret Atwoodin kanssa samalla viivalla TBR-listalla. Jotain pitäisi vihdoin saada luettua näiltä leideiltä. :) Pullakirja on kyllä hyvä, suosittelen. :)

   Poista
  2. Minullakin olisi ollut Joyce Carol Oates<3

   Mitäs jos aloittaisit Oatesin Blondista...

   Poista
  3. Blondi kiinnostaa kieltämättä eniten Oatesin kirjoista. 😊 Kirjan paksuus vain hieman hirvittää...

   Poista
 2. Ihana valinta O:si! Minäkin tykkään Olgasta ja pullasta. Siksi oli pakko ostaa tämä kirja, vaikka tällä hetkellä en saakaan edes syödä perinteisiä pullia, jotka on tehty maitoon, voihin ja vehnäjaihoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olgan kirja oli tosi kiva löytö. Taisin huomata sen jostain alennuspinosta, ja ihastuin heti. Onneksi pullaa voi kai leipoa hieman perinteistä reseptiä muuntamalla, joten myös allergiset pääsevät pullan makuun. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.