Kirjaostoksilla Arkissa

Olen ollut muutaman päivän työreissulla Oslossa, ja tänään piipahdin päivän päätteeksi paikalliseen kirjakauppaan. Valintani osui keskustan metroaseman läheisyydessä olevaan Ark-kauppaan. Oulun kepoiseen kirjakauppatarjontaan tottuneena olin innoissani - mahtavaa olla pitkästä aikaa putiikissa, joka tuntuu oikeasti kirjakaupalta! Heti ovella oli vastassa kirjakasoja, eikä suinkaan mitään toimistotarviketilpehööriä (vaikka sitäkin toki Arkista löytyi). Tarkoitukseni ei ollut kulkea kaupassa kameran kanssa, mutta innostuin vaivihkaa napsimaan kuvia. Olkaapas hyvät, nyt seuraa kuvia kirjoista (pahoittelut, keskityin englanninkieliseen tarjontaan):

Hyllyistä ja pinoista oli mukava bongailla kotimaisia nimiä. Lisäksi Suomessa pinnalla olevat nimet kuten Ferrante ja Murakami olivat vahvasti esillä myös Arkissa:


Paasilinnan norjannos on päässyt kauniskantiseen seuraan:


Lisää Paasilinnaa. Hauska ja hellyttävä kansi! Tämä kuva tosin ei ole Arkista, vaan hotellini läheisyydessä olevan ostarin pikkuisesta kirjakaupasta bongattu (jep, olen astunut kirjakauppaan kun olen sellainen nähnyt):


Skandinaavisen teeman ympärille oli koottu jokunen hylly, ja siellä oli maamme tyylikkäästi edustettuna:Tove Janssonin Kesäkirja oli päätynyt alennuspinoon:


Alennuspinon muuta antia. Mm. Ferrantea:


Nämä olivat ihania! Klassikkokirjoista oli tehty pieniä, sieviä painoksia, joissa tosin oli ohuet sivut ja tiheään ladottu teksti:


Munroa ja Murakamia hyllyn täydeltä. Murakamin kirjoissa on veikeät kannet:


James Bond -faneille oli tarjolla jyhkeää luettavaa, vieläpä alehintaan:


Hmm, kirjoja, kirjoja... oli kiva tutkia, mitä hyllyistä löytyy:


TOP-hyllyn tarjontaa. Tuttuja nimiä täälläkin. Harmi, etten huomannut ottaa kuvaa listaykkösestä, enkä enää muista mikä kirja se mahtoi olla.


Lopuksi omat ostokset eli 3 kirjaa kahden hinnalla. Hinnaksi jäi noin kolmisen kymppiä (euroissa) yhteensä. En tuntenut kirjoja tai kirjailijoita entuudestaan, vaan valinnat perustuivat kansilehtien teksteihin ja ylistäviin arvioihin. Kirjatuliainen itselle on hyvä tuliainen. Jollei sisältö nappaa, voin kotona ihastella tyylikkäitä kansia.


Edna O'Brien: The Little Red Chairs - "O'Brien proves once again how inimitably she can place a woman's soul on the page."

Lawrence Osborne: The Forgiven -  "A sinister story about guilt, atonement and restitution, fashioned from lean, powling prose."

Mark Haddon: The Curious Incident of the Dog in the Night-Time - "Superbly realised... A funny as well as a sad book... Brilliant."

Mukava kirjakauppa, tämmöinen olisi kiva Oulussakin.

Kommentit

  1. Kyllä vaan, kirjatuliainen itselle on hyvä tuliainen :) Kiva kurkistus norjalaiseen kirjakauppaan, kiitos. Ja onpa hauskaa ja lämmittävää nähdä meidänkin maan nimiä siellä seassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosi kiva huomata edes muutama suomalainen nimi kirjapinoissa ja hyllyissä. Bongasin myös Hannu Rajamäen scifi-sarjan, mutta siitä en enää jaksanut napata kuvaa. :) Vielä kun saataisiin suomalainen nimi TOP-hyllyyn, niin olipa hienoa.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.