Kirjabloggaajan kesäaakkosia: H - N

Ja kaikkea muuta -blogin Minnalta nappaamani kesäinen aakkoshaaste jatkuu kirjaimilla H - N. Aakkoshaaste jäi hieman alkuviikosta päättyneen naistenviikon jalkoihin, mutta onneksi kesää on vielä jäljellä elokuulle asti. Aakkosten ensimmäiset kirjaimeni löytyvät täältä.

Haasteen idea on helppo: kerrotaan itsestä aakkosten avulla. Tämmöisiä juolahti mieleeni päivän kirjaimista:

H = hilla. Marjaisa mysteeri. Minun makunystyräni eivät ole vielä tavoittaneet hillan eli lakan maun ihanuutta. Tyydyn siis hiljaisesti hämmästelemään muiden intoilua hillan äärellä.

I = innostus. Innostus tekee elämästä ja arjesta tavallista mukavampaa. Joskus innostusta vaikkapa töitä kohtaan saa etsiä ja huhuilla, pitkiäkin aikoja, mutta sitten on sitäkin hauskempaa kun se taas löytyy. Innostus on kuin sisällä kuplivaa iloa ja energiaa, joka tuo ylimääräistä potkua arkeen. Innostun joskus hieman liian nopeasti asioista, eikä into aina kanna loppuun asti. Mutta eipä tuo yleensä juuri haittaa. Olen oppinut olemaan ymmärtäväinen kesken jääneitä, innostuksen puuskassa aloitettuja juttuja kohtaan. Aikansa kutakin. 😊

J = juusto. Arkinen, päivittäinen ilo. Maukas juustoviipale ruisleivän päälle ja siinäpä on oiva välipala. Jos minulta yhtäkkiä kiellettäisiin juuston syöminen, tuntisin taatusti henkisiä vieroitusoireita. Juusto sopii myös juhlahetkiin, vaikkapa valkoviinin ja viinirypäleiden kaveriksi. Oulun kauppahallista löytyy hyvä juustotiski, ja marketeissakin voi bongailla uusia tuttavuuksia.


K = kahvi. En juo kahvia, ja joskus ärsyttää selitellä, että olen niitä kummajaisia maassamme, jolle ei tämä kansallisjuoma kelpaa. Teetä, kiitos!

L = lentäminen. Olen tyytyväinen saadessani elää aikana, jolloin lentokoneet ovat tehneet matkustamisesta helppoa ja kohtuuhintaista. En ole matkustusfriikki, mutta on mukava tietää, että vaikkapa Keski-Euroopan suuret kaupungit ja nähtävyydet ovat vain muutaman lentokonetunnin päässä. Jos vaikka sattuisi tulemaan semmoinen olo, että on päästävä muihin ympyröihin. Lentomatkoihin liittyy aina jatkumo jännityksen aiheita: myöhästyykö kone, ehtiikö jatkolennolle, saapuvatko matkatavarat perille? Koetan olla coolisti, mutta jännään silti sisäisesti kaikkia näitä joka kerta lentäessäni.

M = metsä. Metsä liittyy mielikuvissani vahvasti suomalaisuuteen. Myyttinen rauhoittumispaikka, marjojen koti, teollisuuden raaka-aineen lähde - metsän roolit ovat moninaiset. Lapsena en kokenut metsää omaksi paikakseni, mutta näin aikuisiällä olen hiljalleen innostunut marjastuksesta. Esimerkiksi mustikat ovat metsän ihana herkku.

N = neiti. Ihastuttavan vanhanaikainen puhettelusana. En ole enää vuosiin ollut neiti-ihminen, vaan rouva. En loukkaannu, jos minua puhutellaan rouvaksi. Tituleeraaminen on jollain tapaa miellyttävää, kun sitä joskus harvoin tapahtuu. Sinuttelukulttuurin yleistyminen ei siis saa minulta varauksetonta kannatusta, sillä se tuntuu karsineen arjesta pieniä kohteliaita sanontoja.


Kuvat: wikimedia commons -palvelu.

Kommentit

 1. Juusto ja kahvi olivat kuin minun tekstiäni. Rakastan juustoja, enkä ole kahvi-ihminen, vaan juon teetä. :)
  Näitä aakkosia on kyllä hauska lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juusto, oi juusto - maukas, ihana herkku. 😊 Aakkoshaaste on ollut kiva juttu tähän kesään. Eri ihmisillä tulee ihan omanlaisia aakkosia, ja sitten on muutamia yhteneväisyyksiä.

   Poista
 2. Just juteltiin poikien kanssa ja muisteltiin sitä, kun mummi vei meidät joka vuosi hillasuolle keskellä kuuminta kesää. Tykkään hilloista, mutta en niin paljon, että menisin niitä poimimaan ja sääskien syötäväksi. Mustikoita poimisin vaikka kuinka paljon, nam nam.
  Ei ole minkäänlaisia vieroitusoireita syön tai en syö juustoja. Kynnet ja hiukset kyllä tykkäävät juustosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei ole viety lapsena hillasoille, mutta marjametsällä muistan pitkästyneeni. :) Nyt marjassa on jo mukavaa, kun miettii mitä kaikkea hyvää marjoista voi tehdä. Mustikka- ja puolukkapiirakat ja smoothiet on mukava pyöräyttää omista marjoista 😊.

   Poista
 3. Hilla: en tykkää minäkään. Juusto: ai että ja iso nam! Kahvi: en juo minäkään, tosin terveyssyistä lopetin sen juomisen. Lentäminen: tykkään ja matkakuume ei lopu ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi, ettei kahvia pysty juomaan vaikka mieli tekisi... itse en vaan ole koskaan oppinut pitämään kahvin mausta. Tuoksu on kyllä usein aromikkaan hieno. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.