Goodreadsin TBR-listan 12 odotetuinta kirjaa

Hurja Hassu Lukija -blogissa listailtiin viime viikolla oman hyllyn odotetuimpia kirjoja. Minulla on jo 100 oman kirjan TBR-lista ja Hyllynlämmittäjä-lista, joten omien kirjojen listailu enää innosta (luulen, että listojen koostamisen jälkeen olen liiankin tietoinen oman hyllyni lukemattomista kirjoista). Mutta hei, minullahan on Goodreadsissa täysin läpikäymätöntä TBR-maaperää! Eli siis mitä mainiointa materiaalia jälleen uuden kirjalistan tekoon. 😊

Olen liittynyt Goodreadsiin joulukuussa 2013, ja to-read -hyllylle on kertynyt kirjoja 141 kappaletta. Siivoan hyllyä ajoittain, mutten suhtaudu siihen "nämä on pakko joskus lukea" -tyylisesti. Pikemminkin lista on toiminut lukuvinkkien lähteenä. Täytyy tosin myöntää, etten ole sitä siihen (tai mihinkään muuhunkaan) tarkoitukseen kovin innokkaasti hyödyntänyt. Nyt on aika korjata tuo puute. 

Päätin nimittäin poimia Goodreadsin to-read -listaltani 12 kirjaa, jotka tuntuvat juuri nyt kaikkien houkuttelevimmilta - sillä reunaehdolla, etteivät ko. kirjat ole oman hyllyni kirjoja! Säätila on mitä on, mutta tänään on toukokuun ensimmäinen päivä, joten olkoon tämä lista minun kesäkirjalistani (osa 1!? kukapa tietää). Kesäni kestää elokuun loppuun, joten tarkistan silloin luettujen kirjojen tilanteen. Suuria lukutavoitteita minulle ei (tämänkään) listan suhteen ole, mutta nyt on totta kai semmoinen olo, että vähintään puolet näistä tulee luettua kesän aikana.

Listalleni päätyivät kirjat:

Kirjoja kesään 2017

Doris Lessing: Ruoho laulaa  
Doris Lessing on Toni Morrisonin ohella niitä Nobel-kirjailijoita, joita haluan ehdottomasti lukea lisää.

W. G. Sebald: Huimaus 
Olen lukenut Sebaldilta vain yhden kirjan (postuumisti julkaistun Merkintöjä Korsikasta), ja kesän rauhalliset lukuhetket tekevät toivottavasti oikeutta Sebaldin hienolle kirjalle

David Vann: Kylmä saari
 Alaskaan sijoittuva avioliittodraama on kiinnostanut minua jo pitkään. Talviaikaan sijoittuva kirja tosin taitaisi sopia paremmin talvikirjojen listalle (mutta kuka nyt talvikirjalistaa tekee...?)

Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi
Arvoituksellisen oloinen nuortenfantasia. Listan kaunein kirjankansi!

Monika Fagerholm: Ihanat naiset rannalla
En ole lukenut Fagerholmilta vielä mitään, ja tästä kesäisestä kirjasta voisi olla hyvä aloittaa. Omassa hyllyssäni majailee myös Amerikkalainen tyttö.

Jenny Kangasvuo: Sudenveri
Kotimaista fantasiaa aikuiseen makuun. Tämmöisen käsityksen olen saanut Kangasvuon kirjasta.

Lisa O'Donnel: Mehiläisen kuolema
Makaaberi YA-tarina on jäänyt blogijutuista mieleeni uskottavana ja erilaisena nuortenkirjana.

Johanna Vehkoo: Autiopaikoilla - Tutkimusmatkoja tulevaisuuden raunioille
Jo kansikuva houkuttelee lukemaan!

Johanna Sinisalo: Salattuja voimia - Opas valoisille ja pimeille poluille
Kuuntelin Sinisalon Enkelten verta -kirjan viime talvena, ja pidin siitä kovasti. En ole patikkahenkinen, mutta silti minua kiinnostaa, mitä Sinisalo lähestyy aihetta.

Truman Capote: Aamiainen Tiffanyllä
Juu, tiedän, että lumoavan Audrey Hepburnin tähdittämä elokuva on täysin eri maata kuin kirja. Mutta kirjakin kiinnostaa.

Marcel Proust: Combray (Kadonnutta aikaa etsimässä 1)
Proustin kirjasarja on uteloittanut minua jo pitkään. Aion kokeilla ensimmäistä osaa kirjastolainana, ja jos klassikkosarja osoittautuu kiintoisaksi, ehkä alan keräämään sitä omaan hyllyyni.

Seita Vuorela: Karikko
Karikko on niitä harvoja Vuorelan kirjoja, joita en ole vielä lukenut. Aiemmat ovat olleet todella hyviä, omaperäisiä ja hienoja kirjoja.

Kesän odotusta kaikille!

Kesää kohti ollaan menossa, vaikkei sitä säätilasta aina huomaakaan!
Kuva: Wikimedia Commons -palvelu: By Carl Larsson - Unknown, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=769317

Kommentit

 1. Hyvä idea, saanko matkia? (:

  Minua ihastuttaa tuo Sebaldin kirjan kansi. <3 Voisinpa herätä tuollaiseen näkyyn aamuisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toki saa ottaa idean omaan käyttöön. Sainhan itsekin tähän herätyksen Jassun blogista. :D

   Poista
 2. Lessingin Ruoho laulaa on vaikuttava ja hyvin häiritsevä romaani, pidin kovasti! Muita en tältä listaltasi sitten olekaan lukenut, mutta meillä on muutamia samoja kirjoja haluan lukea -listalla. Minulta löytyy omasta hyllystä (enkuksi molemmat) kylmä saari ja Mehiläisten kuolema.

  Johanna Sinisalolta minua kiinnostaa se kirja, jossa pariskunta (?) lähtee patikoimaan jonnekin. En muista kirjan nimeä :D Vehkoon Autiopaikoilla kiinnostaa myös näin urbexin näkökulmasta. Kaiken kaikkiaan kiinnostavia kirjoja listallasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä saari kävi jo kerran minulla kirjastosta, mutten ehtinyt silloin sitä lukemaan. Mutta kiinnostus kirjaan on edelleen olemassa, joten luen sen sitten vaikka hellekelillä, jos aikaa on. :)

   Tunnen Sinisalon tuotantoa heikosti, mutta tarkoitukseni on korjata tämä puute. Myös hänen F-voittajakirjansa on kovasti lukulistallani.

   Poista
 3. Aika monta olen näistä lukenut. Tuota Johanna Vehkoon kirjaa suosittelen todella, jos rauniot ja hylätyt paikat kiinnostaa. Fagerholmin Ihanat naiset on jääneet mieleeni vahvasti, vaikka luin sen jo aika lailla heti, kun se ilmestyi. Oi muistan sen rannan ja ne naiset ja patteriradion ja drinkit (muistelenkohan osittain omiani).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vehkoon kirjaa näkyi jossain vaiheessa jonkin verran blogijutuissa, ja se on kyllä korkealla tällä listalla. Autiot ja hylätyt paikat ovat aika jänniä, niissä on ihan omanlaisensa tunnelma. Ihmisten luoma elämä on jäänyt jonnekin menneeseen ja luonto on alkanut sitten muovata maisemaa oman mielensä mukaan.

   Poista
 4. Aamiainen Tiffanylla ja Mehiläisen kuolema on luettujen listalla. Kylmä saari on ollut jo pitkään yöpöydällä, ostin sen eurolla kirjaston poistohyllystä. Ihanat naiset piti lukea jo viime kesänä, mutta ehkä tänä kesänä, sekin oma kirja. Tuo Tyttö joka muuttui lasiksi kiinnostaa kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hieman miettinyt, että Aamiainen Tiffanyllä voisi olla minun kesän klassikkohaasteen kirjani. Tarkistin juuri, että sitä on luettu siihen eli klassikko on. :) Voisin sitten katsella elokuvankin kyytipojaksi (kirjan lukemisen jälkeen; voi nimittäin olla että jos elokuvan romanttiset tunnelmat ovat tuoreena mielessä kirja ei innosta enää lukemaan...).

   Poista
 5. Ihanat naiset rannalla on ehdoton kesäkirja! Muita en ole tainnut lukea listaltasi... Kirjoittelin juuri oman kesäkirjalistani, mutta siitä sitten myöhemmin. Huh, kauhistuttaa Goodreadsin to-be-lista, en uskalla tehdä, koska olisi kilometrin pituinen parin kuukauden päästä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ihanaa kun muutkin miettivät jo kesän kirjoja. :) Vaikka ulkona sataa räntää, kesäkirjalista lämmittää kummasti mieltä... eihän säät voi ikuisesti olla näin kalsean kylmiä! Minä olen lisäillyt aika maltillisesti kirjoja to read -listalle, jottei se paisu aivan mahdottomaksi. Mutta sinne on kyllä ihan liian helppo napautella lisää tavaraa. :D

   Poista
 6. Just puhuttiin R:n kanssa, että kirja, joka ei todellakaan unohdu on Vannin Kylmä saari. Se on sitä sorttia avioliittoromaani, että alta pois!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan bloggauksesi Vannin kirjasta. Siitä taisin sen poimiakin omalle to read -listalleni. Hyvät avioliittokuvaukset ovat laatuluettavaa. :)

   Poista
 7. Hyvä listaidea! Mistähän sitä itse kehittelisi listan :-D Hyllynlämmittäjiin en voi osallistua kun luen kaiken kirjaston kirjoina, enkä muista olenko tehnyt tbr-listaa Goodreadsiin.... mutta kirjaston sivuilla mulla olisi tbr-lista! Ehkä siis sieltä :-)

  En ole lukenut mitään sun listalta, mutta siinä on kaksi jotka löytyvät omalta listaltani aika kärkipäästä, eli Aamiainen Tiffanylla ja Ihanat naiset rannalla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin on kertynyt kirjaston tietokantaan listoja. Huh, niitä en tähän hätään muistanutkaan. Siellä ei tosin ole niin paljon kirjoja, kuin Goodreadsin to read -listalla, mutta olen esim. listannut kirjaston kantaan uutuuksia, joita en ole ehtinyt ko. vuoden aikana lukemaan mutta jotka silti kiinnostavat.

   Poista
 8. Tämäkin on mainio listaus - aina yhtä kivaa päästä kurkkaamaan muiden TBR-kirjoja:) Aamiainen Tiffanyllä on mielenkiintoista luettavaa nimenomaan juuri siksi, että se eroaa niin paljon elokuvasta. Päähenkilöstä saa (muistaakseni) vähän erilaisen kuvan. Karikon lukemista odotan kovasti, vaikka tuntuukin että noita kirjoja pitäisi säästellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on hieman samat tuntemukset Vuorelan kirjojen kanssa, mutta ainahan voi aloittaa kierroksen alusta. Hänen kirjansa kyllä kestävät sen.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.