Kirjasarjat: kesken olevat ja seuraavaa osaa odottavat

Ennen blogini aloittamista ajattelin, että kirjasarjojen lukeminen kuului jonnekin nuoruusaikoihin, pois lukien muutamat dekkarisarjat. Olen kuitenkin huomannut, että kirjasarjat ovat kuin varkain ujuttautuneet lukupinooni. Dekkareihin on löytynyt uusia suosikkeja, ja lisäksi sarjamuoto tuntuu olevan voimissaan erityisesti fantasian puolella.

Olen lukenut syksyn mittaan muutamista sarjoista ensimmäisen osan, ja laittanut sarjan "muistiin", jotta huomaan jatkaa sen parissa joskus myöhemmin. Kun niitä jo kesken oleviakin on jokunen, joten päätin tehdä tänne blogiin ihan oikean muistilistan kesken olevista sarjoista, jotka haluan lukea loppuun. Keräsin omaan listaan lisäksi sarjat, joista kaikki edelliset osat olen jo lukenut, ja seuraava osa olisi kiva saada pian lukupinoon.


Tässä siis oman sarjaseurantani suurimmat nimet:

*** 1) Kesken olevat: ***

Fantasia:

Philip Pullman: Universumin tomu -trilogia. Luettu viimeksi avausosa: Kultainen kompassi
* erittäin kiehtova aloitusosa, joka jätti paljon kysymyksiä ilmaan. Viimeistään joululomalla aion ottaa seuraavan osan lukuun.

Kerstin Gier: Unien kirjat -sarja. Luettu viimeksi avausosa: Lupaus
Kerstin Gier: Rakkaus ei katso aikaa -sarja. Viimeksi luettu 2. osa: Safiirinsini
* Gierin kevyet fantasiasarjat ovat ihastuttavaa todellisuuspakoa. En koe olevani näihin koukussa, mutta mukavan höttöiset sarjat olisi silti kiva saada päätökseen. Rakkaus ei katso aikaa -sarjan kohdalla pulmana vain on se, että hädin tuskin enää edes muistan sarjassa esiintyneitä henkilöitä, tapahtumista puhumattakaan. Jotain aikamatkailuhommaa ja äitelää teinirakkautta kirjoissa taisi olla.

Kami Garcia & Margaret Stohl: Loihtijakronikka-sarja. Viimeksi luettu avausosa: Lumoava kirous
* ya-fantasiaa, jonka avausosa oli yllättävän vetävä tapaus. Kun on tarve lukea jotain kevyttä fantasiaviihdykettä, tämä sarja tai Gierin kirjat ovat hyviä valintoja.

Joe Abercrombie:  Särkynyt meri -trilogia. Sarjan 2. osa: Halki puolen maailman
*  toiminnallinen sarja on ollut alkusyksyni uusi, mukava tuttavuus. Kolmannen osan suomennos ilmestyy myöhemmin syksyllä.


Scifi:

Jeff Vandermeer: Eteläraja-trilogia. Viimeksi luettu 2. osa: Hallinta
* en ole scifin lukija, mutta tähän jäin koukkuun erityisesti vangitsevan oudon aloitusosan vuoksi. Trilogian päätösosa on odottanut hyllyssäni jo monta kuukautta, ja se pitäisi ottaa lukuun ennen kuin unohdan täysin mitä kahdessa ensimmäisessä osassa tapahtui.

Dekkarit:

Donna Leon: komisario Brunetti -sarja. Viime luettu osa: Falling in Love
* löysin kesällä pitkän, pitkän tauon jälkeen taas Brunettin pariin. Sarjan alkupään osat houkuttelevat uusintalukuun, ja väliin jääneitä osia olisi mukava kokeilla. Olen kerännyt sarjaa omaan hyllyyni ollessani aktiivinen Brunetti-fani.
 
Alan Bradley: Flavia de Luce -sarja. Viimeksi luettu osa 4: Filminauha kohtalon käsissä
* sarjan kolmas osa jäi kesken, mutta Filminauha-kirjasta pidin. Uusin suomennos on lukulistalla.

Ian Rankin: komisario Rebus -sarja. Viimeksi blogattu: osat #2, #4, #6
* eräs suurimmista dekkarisuosikeistani tällä hetkellä. Tämä on suuressa ristiriidassa sen kanssa, miten vähän sarja on näkynyt blogissani. Goodreads tietää kertoa, että seuraavaksi lukuvuorossa on osa 12, mutta enpä ole osan 6 jälkeen viitsinyt kirjoitella sarjasta. Sarjan maailma on osasta toiseen melko samantyylinen, ja tuntuu, etten keksi mitään uutta sanottavaa vaikka viihdynkin Rebuksen ja Edinburghin pikkuroistojen parissa erinomaisesti. Kerään sarjaa omaan hyllyyni.

Mons Kallentoft: Malin Fors -sarja. Viimeksi luettu osa 2: Suvisurmat
* Ruotsista tulee huima määrä dekkarisarjoja, mutta Malin Fors -sarja on jäänyt minulla erityisesti mieleen. Ainakin kolme osaa on vielä lukematta.

Sarjakuvat:

Avaruusagentti Valerian -sarja. Viimeksi luettu: Brooklynistä Kosmokseen
* löysin Valerianin blogiaikana, ja ihastuin sarjan näyttävään ulkoasuun ja erikoisiin avaruusseikkailuihin. Osa sieltä, toinen täältä -tyyli vaikuttaa istuvan heikosti Valerianin maailmaan, joten haluan lukea sarjan alusta asti. Projekti ei ole kunnolla käynnistynyt, sillä olen tainnut lukea vain pari ensimmäistä albumia ja niiden tapahtumat ovat lähes häipyneet mielestäni.

Bouncer-sarjakuva. Viimeksi luettu sarjan toinen osa Armottomien lupaus. Kolmonen odottelee omassa hyllyssäni. Hienon länkkärisarja, joka on koukuttanut minut.

Terry Moore: Rachel Rising -sarja. Sarja on tämän syksyni upein sarjakuvalöytö, ja oikeastaan yhtä epätodennäköinen suosikki kuin Bouncer. Rachel-albumit ovat kauhusarjakuvaa (enkä miellä itseäni kauhun lukijaksi), ja tarina alkaa siitä, kun Rachel kömpii esiin maan alta, hautakuopasta ja ihmettelee, mitä on tapahtunut. Luin eilen illalla loppuun sarjan toisen osan (ja onneksi ryntäsin heti tarinan kimppuun enkä huomannut takakannen tylyä spoilausta juonen tärkeimmistä käänteistä). Rachel-albumien hirtehinen, satunnainen huumori iskee minuun yhtä lailla kuin hieno juoni. Blogijuttu tulollaan.

Rachel - kuka ja mikä sinä olet?


*** 2) Milloin ilmestyy seuraava osa?! Edelliset on jo luettu. ***

Fantasia:

Victoria Aveyard: Hopea-sarja. Aloitusosa: Punainen kuningatar
* sarjan toinen osa ilmestyy ilmeisesti ensi vuoden alussa, ja se on tiiviisti lukulistallani. Jokin Hopea-sarjan nuoressa naisenergiassa viehätti ja jäin koukkuun.

Sergei Lukjanenko: Partio-sarja. Viimeksi blogattu: Viimeinen partio
* Olen lukenut myös sarjan uusimman suomennoksen, mutta se ei ole päätynyt blogiini asti. Ei siksi, että se olisi huono vaan samoista syistä kuin Rebus-sarjan dekkarit pysyvät blogin ulkopuolella: en koe saavani blogijuttuun enää mitään uutta ja ihmeellistä, vaikka Partion maailma on parasta aikuisfantasiaa mitä tarjolla voi olla, jos minulta kysytään.

Kirjahyllyni järjestys on parhaimmillaankin epämääräinen, mutta Partio-sarjan osat sentään ovat vierekkäin.

Romaanit:

Elena Ferrante: Napoli-sarja. Avausosa: Loistava ystäväni

Dekkarit:

Robert Galbraith: Cormoran Strike -sarja. Uusin suomennos:  Pahan polku
Marco Vichi: komisario Bordelli -sarja. Uusin suomennos: Komisario Bordelli
Jyrki Heino: luutnantti Wennehielm - sarja. Uusin osa: Kelmit
Fred Vargas: komisario Adamsberg -sarja. Uusin suomennos: Hyisiä aikoja
Nina Hurma: Rouge -sarja. Uusin kirja:  Hatuntekijän kuolema

* kaikki yllä mainitut ovat luottodekkareitani. Seuraava osa uunista ulos, kiitos!

Sarjakuvat:

Joëlle Jones & Jamie S. Rich: Lady Killer. Sarjakuvan retrokiller-tyyli hurmasi minut heti. Upea kuvitus muodostaa suuren osan tämän sarjakuvan vetovoimasta.

Hurmaava lady.

Kommentit

 1. En ole jostain syystä lukenut koskaan Ian Rankinia, mutta laitan sen heti listalle muistiin! Vargasin Adamsbergit ovat aivan helmiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rankineja kannattaa kokeilla. Minulla on tarkoitus myös katsastaa tv-sarja, mutta en ole vielä saanut hommattua dvd-versioita itselleni.

   Poista
 2. Vaikka olen lukenut paljon ruotsalaisia dekkareita, niin aina löytyy jotakin uutta eli Mons Kallentoft on kokeilematta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsista tulee uusia dekkaristeja semmoista tahtia, ettei ihme jos joku jää välistä. Kallentoftiltakin on muistaakseni ilmestynyt muutakin Fors-sarjan lisäksi.

   Poista
 3. Melkein pitäis iteki tehä tällainen postaus, ni varmaan hämmästyisin omista keskeneräisten sarjojen määrästä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jätin pois kaikki ei-niin-väliä-vaikkei-muista-enää-palata-tähän -sarjat, ja silti tuli näin pitkä lista. :D Odotin hieman pienempää määrää, joten listan teko oli ilmeisen hyvä päätös.

   Poista
 4. Päivitin jus kesällä mun sarjalistaa ja ihmeen paljon niitä on kertynyt. Pitää vaan toivoo, että muistaa ensimmäisistä osista vielä jotain sitten kun pääsee seuraavia osia jatkamaan eteenpäin :D Lumoava kirous on lukulistalla ja innolla odottelen jatkoa Loistavalle ystävälle. Tuo Rachel Rising -sarja näyttää kansien perusteella upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetan saada ensi viikonlopulle jutun Rachel-sarjasta. Se on tosi hieno, ja toivottavasti taso säilyy samanlaisena. Harmi, kun sitä ei ole Oulussa kirjastossa vaan pitää ostaa osat itse (no, ei ole hirmuisen kallis sarja onneksi). En jaksa odotella mitään hankintapyyntöjen mahdollisia toteutumisia, vaan pitää saada tässä syksyn aikana loput osat lukuun. :D

   Poista
 5. Minulle dekkarisarjat ovat tutuimpia, noista mainitsemistasi kesken ovat Vargasin ja Heinon sarjat. Kallentoftia ainakin houkuttaa kokeilla. Ja Rankinilta olen joskus jotain lukenut.

  Niin, vanhoja tyttökirjasarjoja luen kanssa. Tiinat ovat meneillään ja Annat englanniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttökirjasarjat ovat ihania, ja lapsuuden nostalgiset sarjat ylipäänsä. Sieltä puolelta esim. Runotytöt ja Alcottin kirjat ovat uudelleen lukulistallani korkealla.

   Poista
 6. Tätä lukiessa havahduin siihen miten vähän oikeastaan luen mitään kirjasarjoja. Stephen Kingin joitain sarjoja lukuunottamatta ei tule montaa mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän sinulla ei ole ollenkaan kirjasarjojen lukupulmia: edellisen osan tapahtumia ei muista, liian paljon kesken olevia sarjoja :D

   Poista
 7. Luen parhaillaan Hämeen-Anttilan dekkaria Kuka kuolleista palaa. Sen jatkoksi sopisi hienosti Hurmeen Hatuntekijän kuolema.
  Huomasin että sinulla on myös hieno dekkarilistaus. Sitäpä sitten lisää kurkkimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kuunnellut tuosta Hämeen-Anttilan sarjasta ekan osan äänikirjana, mutten pitänyt lukijasta ja sarja jäi siihen. Mutta nyt se on alkanut kiinnostaa, joten ehkä kokeilen sitä ihan itse luettuna. Hurman sarjasta tykkään tosi paljon, ja toivottavasti se saa jatkoa.

   Poista
 8. Marika, onnea Cision -sijoituksesta♥

  Dekkareista tuli mieleeni, että oletko lukenut Håkan Nesseriä: Minä luin sen uutuuden, Carmine Streetin sokeat ja sen jälkeen hänen kummatkin vanhemmat dekkarisarjansa ja ne olivat ihan kultaa!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Onnittelut myös sinulle ja ihanalle blogillesi. <3

   Häkan Nesseria olen tainnut kokeilla joskus vuosia sitten, mutten innostunut laisinkaan. Ehkäpä tuolle uusimmalle pitäisi antaa tilaisuus, sillä blogikehut ovat jo herättäneet kiinnostukseni.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.