Naisten aakkoset: I

Naisten aakkoset -haaste on saanut alkunsa Tarukirja-blogista, ja oma haastepolkuni etenee tänään I-kirjaimeen. I oli helppo kirjain, johon sopivat nimet löytyivät pikku mietinnän jälkeen:

    Kuka on suosikkikirjailijasi?

Isabel Allende teki minuun vaikutuksen Henkien talo -romaanillaan. Olen lukenut häneltä vain tämän yhden kirjan, mutta Allenden muu tuotanto on korkealla lukulistallani.


Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Löysin kesällä Youtubesta ranskalaisen Indilan musiikkivideot, ja ihastuin. Sittemmin olen huomannut, että Indilan musiikkia kuulee toisinaan myös kotimaisilla musiikkikanavilla. Viehättävä nuori nainen omaa kauniin äänen ja videoissa pääsee usein matkalle Pariisiin - tässä musiikkinäyte:Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

I-kirjan jatkuu musiikkimaailman suosikeillani, sillä nostan esille kirkkaasti ja pehmeästi laulavan Johanna Iivanaisen. En ole seurannut Suomi LOVE -sarjaa televisiosta, mutta on ollut mukava kuunnella ohjelman klippejä Youtubesta. Minulla on kotona myös yksi Korpi Ensamble -kokoonpanon levy, jossa Iivanainen on solistina. Lumoava Cherbourgin sateenvarjot Johanna Iivanaisen tulkitsemana kuulostaa tältä:Aakkosjuttuni:

H-kirjain
G-kirjain
F-kirjain

Kommentit

 1. Tunnustaudun faniksi! Olen lukenut useita Allenden kirjoja, kaikkia niitä ei ole suomennettu, mutta paljon löytyy suomeksikin. Paula on liikuttava, kertoo hänen sairaasta tyttärestään. Täynnä maagista realismia ovat Ääretön suunnitelma ja kaksi Eva Lunaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi suomennoksia on paljon, luettavaa riittää. :) Jo tänään katselin lähikirjaston tarjontaa, mutten vielä lainannut mitään.

   Poista
 2. Just olen lukemassa Henkien taloa ja ihan lemppariksi alkoi heti eka sivulta. Auroran muotokuvakin on hyllyssä, joten sekin tulee varmaan lukuun piakkoin :)
  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukavaa, että olet pitänyt Henkien talosta. Se oli valloittava elämys minulle viime kesänä, yksi tämän vuoden parhaista kirjoista minulle aivan ehdottomasti. Kiitos, oikein kivaa viikonloppua myös sinulle. <3

   Poista
 3. Isabel Allendea en ole vielä lukenut, mutta häneen taitaisi kannattaa tutustua. Cherbourgin sateenvarjot on ihana. Kiitos linkistä Johanna Iivanaisen tulkintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cherbourgin sateenvarjot on lempilaulujani. Youtubesta löytyy myös mm. Topi Sorsakosken hieno versio. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.