Haastekoonti: Vive la France!

Anna minun lukea enemmän -blogissa käynnistyi viime vuoden marraskuussa Vive la France! -lukuhaaste, jossa haastettiin lukemaan ranskalaista kirjallisuutta. Haaste päättyy ensi viikon keskiviikkona, mutta bloggasin eilen Marguerite Durasin Rakastajasta, ja se olkoon viimeinen kirjani  tähän haasteeseen.

Tavoitteenani oli lukea haasteen aikana 6 kirjaa eli kolme lipun raitaa: sininen, valkoinen, punainen. Tämä tavoite täyttyi helposti. Haasteaika oli niin pitkä, että vaikka lähdin verkkaisesti liikkeelle, ehdin lukea 12 kirjaa. Osa luetuista tuli toki muiden lukuhaasteiden siivellä, mutta muutaman kirjan otin lukupinoon yksinomaan tätä haastetta varten. Tavoitteeni oli myös lukea oman kirjahyllyn ranskalaisia, mutta tälle tavoitteelle kävi köpelösti. Vain kolme kirjaa luettujen listalta löytyi omasta hyllystä (Stendhal, Dumas & Sardou), muut lainasin kirjastosta.

Lukemani kirjat:

Sininen raita - 2 luettua kirjaa:
Stendhal: Italialaisia kronikoita
Henri Troyat: Dostojevski 

Valkoinen raita - 2 luettua kirjaa:
Marc-Antoine Mathieu: Jumala itse
Martin Page: Sudenkorennon lento

Punainen raita - 2 luettua kirjaa:
Alexandre Dumas: Punainen sfinksi
Cyril Pedrosa: Kolme varjoa

+ Timothee de Fombelle: Tobi Lolness osa 1 ja 2 
Joël Egloff: Taju kankaalla
Romain Sardou: Kolmastoista kylä
+ Philippe Claudel: Harmaat sielut  
Jules Verne: Kiinalaisen koettelemukset
+ Marguerite Duras: Rakastaja

Luin haasteen aikana yhden elämäkerran (Troyat), jokusen vanhemman ranskalaisen (Stendhal, Dumas, Verne), pari sarjakuvaa (Mathieu, Pedrosa), hieman jännitystä ja dekkaria (Sardou, Claudel), muutaman pienoisromaanin (Egloff, Duras), nuortenfantasiaa (de Fombelle) ja yhden sen kummempaa kategoriaa vailla olevan romaanin (Page). Mukavasti kaikenlaista, ja silti paljon kiinnostavaa jäi lukematta. Siilin eleganssi (joo-o - tiedän, että tämän pitäisi olla hyvä!) odottelee edelleen hyllyssäni, enkä ehtinyt nobelistienkaan pariin.

Haasteen parhaiksi kirjoiksi nostan Troyatin Dostojevski-elämäkerran, Pedrosan Kolme varjoa -sarjakuvan ja Durasin Rakastaja-pienoisromaanin. Erityyppisiä kirjoja, jotka tarjoavat laadukkaita lukuelämyksiä. Varsinaisia floppikirjoja ei haastesaaliistani löydy, mutta Egloffin kirja jäi lukemistani kirjoista vaisuimmaksi. Vaikka haaste päättyykin, ranskalainen kirjallisuus näkyy varmasti blogissani myös jatkossa. Ne oman hyllyn kirjat! Sitä pinoa kun saisi talven aikana kahlattua läpi.

Kiitokset Annamille mukavasta haasteesta!

Kommentit

 1. Tämä oli kyllä mukava haaste. Minunkin pitäisi tehdä tällainen koostehommeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koostehommelin tekeminen on lähes yhtä mukavaa kuin haastekirjojen lukeminen. :) Joo, tykkäsin tästä haasteesta. Ranskalainen kirjallisuus on melkoinen laari, josta löytyy monenlaista hyvää luettavaa.

   Poista
 2. Oletpas lukenut monipuolisesti kirjoja tähän haasteeseen! Minä en ole yhtä ahkera ollut, mutta yritän saada koosteen aikaiseksi lähipäivinä. :) Haaste oli kyllä oikein mukava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa tuli muiden haasteiden siivellä, joten näitä kertyi hieman itsestäänkin. Ranskalaisia tuntui pomppivan esille kirjaston hyllyistä säännöllisesti, joten aina niistä joku tuli loppuun asti luettua. Tsemppiä koosteen tekoon. Kiva nähdä, mitä luettavaa löysit (toisten koosteita on niin hauska käydä lukemassa :)).

   Poista
 3. Olitpa ahkera! Minulla on vasta yksi raita koossa, mutta yksi kirja on vielä bloggaamatta ja yksi kesken. No, yksi raitakin lämmittää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässähän on aikaa lähes viikko vielä, joten ehkä saat sen toisen raidankin. :) Mutta hyvät kirjathan tässä ovat tärkeitä - ehtiihän näitä lukea haasteen loppumisen jälkeenkin. :)

   Poista
 4. Minulla oli tulla haasteen kanssa kiire, aloitin myöhään ja kuvittelin haasteen jatkuvan loppuvuoteen. Ehdinpä kuitenkin saada lipun kasaan :) Pidän valtavasti tietynlaisesta ranskalaisesta kirjallisuudesta ja aion jatkaa tutustumismatkaani haasteen jälkeenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ranskalaisten lukeminen jatkuu minullakin, oman hyllyn kirjoilla. Minua jäi tosissaan harmittamaan, kun niitä jäi niin paljon lukematta, vaikka hieman jemmasinkin niitä tätä haastetta varten. Onnittelut lipun raidasta!

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.