L niinkuin Limerikki-blogihaaste

Kaisa Reetta T. heitti minulle kirjablogeja kiertäneen Limerikki-haasteen, joka on laitettu alulle Opuscolo-blogissa. Haasteen säännöt ovat: 

1. Kirjoita limerikki, joka käsittelee jotakin Suomen kaupunkia. Runo, joka noudattaa seuraavaa kaavaa:"Limerikki on viisisäkeinen , usein pilaileva riimiruno, jonka ensimmäisellä rivillä on mainittava jonkin paikkakunnan nimi. Runomuoto tunnetaan jo 1300 luvulta asti, mutta Edward Learin A Bonk of Nonsense teki sen tunnetuksi ja antoi sille nimen irlantilaisen Limerickin kaupungin mukaan. Runossa pitää keskenään rimmata ensimmäinen, toinen ja viides säe sekä kolmas ja neljäs säe, eli runokielellä:AABBA (Anneli Kanto, Älytön äyriäinen ja muita eläinriimejä -kirjan alkulehdeltä)

2. Julkaise runosi blogissa. Kopioi tekstiisi haasteen säännöt.

3. Mainitse tekstissäsi tämä haasteen alkuperä ja lisää tekstiisi linkki, joka tuo lukijansa tähän kirjoitukseen. (Huom! Ilman linkitystä et voi osallistu haasteeseen. Voit käyttää kuvaa lähdeviitteellä)

4. Kopioi linkki kirjoituksestasi kommenttikenttään, jos haluat runosi myöhemmin tehtävään haasteen koostepostaukseen.

5. Lähetä haaste 3-5 blogikaverillesi.

En laita haastetta enää eteenpäin, sillä limerikkirunoiluun oli varattu aikaa vain syyskuu. Tässä oma viritelmäni. Pilailukriteerit eivät ehkä täyty, mutta loppusoinnut lienevät paikoillaan:

Pohjolan valkea ihme, Oulu
kännykät oli vaikea koulu.
Saa pohtia insinööri:
työkkäri vai kaljakööri?
Lisää tervaa vai koittaako kultainen joulu?

Kiitokset Kaisa Reetalla haasteesta. :)

Kommentit

 1. Kiitokset Oulu-aiheesta runossasi, ihan ikävä tuli, vaikka aihe on kurja :) Näin lähti Nokia ja aivan julmetun suuri työntekijämäärä jäi työttömäksi. On se niin väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime aikojen uutisista ei tämän positiivisempaa runoa syntynyt. Mutta jospa tämä on uuden nousun alkua, ei kai muuta voi toivoa.

   Poista
 2. Heh, olipa osuva! Oi, Oulu!
  Mainiota, että osallistuit tähän Marika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, valitettavasti tällä runolla on faktapohjaa... vaikka ehkä sävy on hieman inhorealistinen. Mutta jotain sentään sain aikaiseksi - tämä oli pahin blogihaaste ikinä. :)

   Poista
  2. Eikä! Minä tiedän paljon pahempia haasteita! Tässähän sai vain antaa palaa...

   Poista
  3. Nooh, sanotaan että minulle, joka en ole laisinkaan runoihmisiä, tämä oli hyvin haastava haaste. :) Mutta loppujen lopuksi oli kiva huomata, ettei kuitenkaan ylivoimainen. Oli hyvät ohjeet mukana, onneksi! Tulipahan kokeiltua jotain erilaista vaihteeksi. Ei sitä joka viikonloppu tule limerikin tapaista rustailtua. :)

   Poista
 3. Aiheen vakavuudesta huolimatta: hieno tuo loppusointu, insinööri-kaljakööri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tämä riimitys oli jostain syystä aika helppo keksiä... :D

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.