Haastekoonti: Uudelleen luettua -lukuhaaste

Yöpöydän kirjat -blogin tammikuussa alkanut Uudelleen luettua -lukuhaaste houkutteli lukemaan uudelleen kirjoja. "Tämän kirjan voisin lukea uudelleen", tulee monesti todettua kun on lukenut jonkin erityisen hyvän kirjan. Niinpä niin, ja sitten aika kuitenkin näyttää ainakin minulla kuluvan uusien (=ei vielä luettujen) kirjojen parissa. Hassua, miten tähänkin haasteeseen piti hieman pinnistellen lukea kirjoja, vaikka koetin poimia uudelleen lukuun todella hyviä kirjoja. Uudelleen lukuun käytetty aika tuntuu olevan pois jonkin muun, lukemattoman kirjan lukuajasta ja uudelleen luku näköjään vaatii ankaraa priorisointia ja lukuhermojen hallintaa. 😄 Siitä huolimatta hyllyihini taitaa myös jatkossa kerääntyä kirjoja uudelleen lukemista odottamaan.

Luettujen listani jäi silti mielestäni vaatimattomaksi, ja vain kaksi lukemistani on sellaisia, jotka luin juuri tähän Uudelleen luettua -haasteeseen (Tainaron ja Lumen taju). Haaste sai alkuvuoden ja kesän aikana vetoapua muutamasta muusta, lähinnä lanu-kirjallisuuteen keskittyneestä haasteesta, ja nostalgiset lanut hallitsevat luettujen listaani.

Uudelleen lukemani kirjat:


Luettujen listani on täynnä niin upeita kirjoja, että niitä on mahdotonta laittaa paremmuusjärjestykseen tai nostaa jotain tiettyä kirjaa muiden yläpuolelle. Ainoastaan Maija Poppanen jää hieman muiden luettujen taakse, mutta esimerkiksi Helena-sarja, Pikku naiset ja Lumen taju ovat kukin minulle omalla tavallaan todella tärkeitä kirjoja. Uudelleen luettua onkin ollut oikea hyvän mielen ja nostalgian täyttämä lukuhaaste.

Voi olla, että ehdin vielä tämän kuluvan Superlukumaraton-viikon aikana lukea uudelleen ja blogata esimerkiksi jonkin Runotyttö-kirjan. Jos näin onnellisesti käy, täydennän luettujen listaani linkillä ko. juttuun. 

Kiitokset Niinalle hienosta lukuhaasteesta!


Kommentit

 1. Hienoja kirjoja listallasi, etenkin Pikku naisista ja Tainaronista olen itse tykännyt. :) Helenan oppivuodet on (edelleen) lukupinossani Ajattomia satuja ja tarinoita -haastetta varten. Kiitos kun olit mukana haasteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku naiset olen lapsuudessani lukenut tietysti suomeksi, mutta luin sen nyt kesällä alkukielellä. Arvelin silti, että kirja kelpaa tähän haasteeseen. :) Hieno kirja, ja sillähän on jatko-osiakin, jotka myös keikkuvat lukulistallani (malttaisi vaan lukea..).

   Poista
 2. Hassua, että olen unohtanut tämän haasteen, sillä olen lukenut muutaman kirjan uudestaan tänä vuonna tai luenhan minä niitä jatkuvasti uudestaan, mutta jotenkin olin unohtanut tämän haasteen. Tonttutyttö Tarleena, Ole luonani aina, Kissani Jugoslavia, Kiljusen herrasväki jne. Liikaa pöhinää korvien välissä ihan selvästi. Äkkiä auringonvaloa lisää, kiitos ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä luen usein kirjoja uudelleen valikoiden eli luen vain ne parhaat kohdat. Mutta semmoisia en tietenkään tähän listaukseen ottanut mukaan. :) Auringonvalo kelpaisi kyllä tännekin, alkaa jo pimeät ja hämärät päivät riittää. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.