Tulossa: Superlukumaraton-viikko!

Ensi viikolla on tarjolla huimaa ilottelua lukumaratonien ystäville, sillä Hogwarts Library -blogin Lotta emännöi Superlukumatonviikkoa! Joo-o, kokonainen viikko lukumaratonia!! 25. - 31.12.2017 siis luetaan, luetaan, luetaan ja ... Viikon ideana on lukea niin paljon kuin jaksaa, joten jokainen voi osallistua lukuviikolle haluamallaan tavalla. Minä olen lomalla koko viikon (mahtavaa 💗!), mutta en suinkaan aio vain istua nenä kiinni kirjoissa. Tuumin, että taidan pitää viikon loppupuolella yhden "oikean" lukumaratonpäivän ja muina päivinä vain raportoin lukemisistani päivittäin. Luvassa on siis lukupäiväkirjatyylisiä postauksia maanantaista sunnuntaihin. Ja niiden lisäksi kenties jokunen kirjajuttu eli varsinainen postausten tulva verrattuna viime viikkojen hiipuneeseen kirjoittelutahtiini.

Lukupinon suunnittelu on puolet lukumaratonin hauskuutta, ja suunnittelu on hyvässä vauhdissa. Lue: liikaa kirjoja on tyrkyllä viikon lukupinoon. Kirjastolainoja minulla on tällä hetkellä maltilliset viisi kappaletta (joista yksi sarjakuva, jota pitää säästellä tammikuussa alkavaa sarjakuvakuhaastetta varten), mutta oman hyllyn kirjoissa riittää valinnanvaraa. Koostin itselleni alustavan lukupinon, jossa on mukana omia ja lainattuja sekä myös pari kesken olevaa kirjaa. Näillä pääsen ainakin alkuun:


Mons Kallentoftin Viiden vuodenaika edustaa pinoni dekkariosuutta. Kallentoftin Malin Fors-sarja on huippulaadukasta luettavaa, ja harmittaa jo nyt, että olen kohta lukenut sarjan kaikki suomennetut osat.

Philip Pullmanin Maaginen kaukoputki on Universumien Tomu -fantasiatrilogian päätösosa. Olen säästellyt sen aloittamista, mutta pari päivää sitten en enää malttanut vaan kurkistin pikkuisen miltä kirja vaikuttaa. Maagisen hyvältä! Voi siis olla, että kirja on luettu ennen kuin maratonviikko ehtii käynnistyä, mutta ei hätää: omassa hyllyssäni odottelee toinen fantasiapaksukainen, Erika Vikin Seleesian näkijä. Sen suhteen odotukseni ovat myös erittäin korkealla, sillä pidin Vikin esikoisteoksesta Hän sanoi nimekseen Aleia kuin hullu puurosta. En ihmettelisi, vaikka viikon alkuosuus menisi tyystin näiden kahden kirjan parissa.

Zadie Smithin Swing Time on loistanut kirkkaan keltaisena hyllyssäni keväästä asti. Laadukasta proosaa luvassa, toivon ma.

Deborah Levyn Uiden kotiin on sivumäärältään miellyttävän lyhyt ja eräs niistä käännöskirjoista, jotka ovat blogijuttujen perusteella jääneet kutkuttamaan mieltäni.

Lukuhaasteiden deadlinet alkavat painaa päälle, mutta vielä voisi koettaa jos ehtisi jokusen kirjan lukea niihinkin. Maija Salmen Paholaisen juna on täsmäisku  Eniten minua kiinnostaa tie -blogin Muuttoliikkeessä-lukuhaasteeseen. Siihen minulla on jo minimisuoritus kasassa, mutta yksi luettu lisää olisi kiva juttu. Jo senkin vuoksi, että olemattoman pieni tietokirjojen saldoni hieman kohentuisi.

Yöpöydän kirjat -blogin Uudelleen luettua -haasteeseen tekisi mieleni lukea jotain superihanaa. Runotyttö-sarja on superihana ja supernostalginen jos mikä, ja sopisi siis mainiosti superlukumaraton-viikon huipennukseksi. Sarjan ensimmäisen osan olen lukenut blogiaikanani, joten nyt vuoroaan odottaa Runotyttö maineen polulla.

Myös näiden pariin olisi mukavaa ehtiä: jo mainitsemani Seleesian näkijä sekä Mary S. Lovellin Mitfordin tytöt. Jälkimmäinen sopisi hienosti omaan Naisen tie -haasteeseeni.

Sivumäärällisiä tavoitteita minulla ei ole. Tärkeintä on, että lukeminen sujuu vielä loppuviikollakin eikö juttujen naputteluun tule väkisin vääntämisen makua. Rennolla mielellä siis eteenpäin.

Jos superlukumaraton alkoi kiinnostamaan, maratonviikolle ehtii vielä ilmoittautumaan mukaan. Maratonpostauksessa on myös 7 kirjan extrahaaste, mutta sen jätän tällä kertaa väliin. Kiitos jos nyt Lotalle ja syksyn maratoneja hänen kanssaan emännöineelle Carry on reading -blogin Hennalle hienosta maratonideasta!

Kommentit

 1. Meikä on lukenut tuon Mitfordin tytöt joskus. Mää en vaan muista siitä mitään. :D Ootanpa sun postausta siitä, josko mun muisti vetreytyis vähän. Seleesian näkijän varasin kirjastosta ja se pitäis nyt käydä hakemassa. Philip Pullmanin trilogiasta tykkäsin. Melkein vois lukea sen uudelleen. Runotyttö- kirjatkin vois lukea uudelleen. Runotytöt oon lukenu melko monesti jo elämäni aikana, mutta aina ne on yhtä hyviä. No, olipas mulla paljon asiaa tällä kertaa. :D Menis jatkamaan lukemista itekin, ku viis kirjaa kesken yhtä aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaisesti olen selaillut Mitfordin tyttöjä, ja kirja vaikuttaa sen verran tuhdilta tapaukselta että ihan pikaiseen ei kannata postausta ootella. :D Mutta voihan se tietysti olla nopealukuinenkin... Pullmanin sarjan eka osa oli tosi hyvä, toinen osa aika vaisu mutta tästä päätösosasta tykkään sitä enemmän mitä pidemmälle tarina etenee. Just semmoista minun makuuni olevaa fantasiaa.

   Poista
 2. Monta tommosta joista jään odottamaan postausta. Meillä on mennyt monasti mieltymykset yhteen. Aivan ihanaa joulumaratoonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näistä juttuja tulee... eilen aloitin jo Uiden kotiin, kun tuli iltasella semmoinen olo, että nyt ois sopiva aika tälle kirjalle. Saa nähdä, paljon pinosta on luettavaa jäljellä esim. keskiviikkona :D.

   Poista
 3. Minäkin aion välipäivinä lukea hullun lailla, hahaa. Loma, pitkästä aikaa! Vielä en ole lukupinoa suunnitellut, mutta senkin aika vielä on, sillä minustakin lukusuunnitelman tekeminen on jo puolet hauskuudesta.

  Tuo Pullmanin Universumien Tomu -trilogia on kyllä aivan upea sarja. Olen sen nuorena lukenut varmaan kolmesti, ja hyvin menisi edelleen. Ehkäpä jossain vaiheessa, kirjat ovat omassa hyllyssäni kyllä... Uiden kotiin on myös oiva. Ja Paholaisen juna – se kannattaa kyllä lukea, oppii taas maailmasta melkoisen paljon uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, minäkin olen odottanut joulun välipäiviä eli siis lomaa kuin kuuta nousevaa. Pikku tauko töistä tekee hyvää tähän aikaan vuodesta.

   Minä löysin Pullmanin sarjan vasta nyt, mutta olisi se varmaan maistunut nuoremmalle minällenikin. Vähän epätasainen se on ollut, sillä toinen osa ei oikein ollut yhtä hyvä kuin sarjan avausosa. Onneksi päätösosa on upea, sopii täydellisesti joulun aikaan luettavaksi. <3

   Poista
 4. Tsempit maratonille! Itsekin käyn sukuloimassa ja näen ystäviä, viikonloppuna pitäisi myös mennä töihin. :D Mutta yritän lukea ainakin iltaisin paljon. Ihanaa joulun aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vielä en ole riviäkään lukenut, mutta onneksi on viikko aikaa kaivaa lukuintoa jostain... taisin lukea jo viikonlopun aikana vähän liikaa (näitä pinonkin kirjoja), joten pitää ottaa nyt heti alkuun pikku tauko. :D Kiitos, samoin sinulle mukavia pyhien loppuja ja maratonviikkoa!

   Poista
 5. We Wish You a Merry♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ Christmas♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪We Wish You a Merry ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪Christmas ♥ ♥ ♥We Wish You A Merry ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪Christmas ♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪ And a Happy New Year!!!

  Hyviä maratooneja sinulle ja joulunpyhien jatkoa. En ehkä itse ehdi mukaan, mutta lukuintoa toivottelen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.