Teräsmies - Maa Yksi (1.osa)

Helmet-haasteeni alkaa hiljalleen lähestyä maaliviivaa. Yhdenpäivänromaanista (Virginia Woolfin Mrs. Dalloway) on enää 50 sivua jäljellä, ja se on sitten siinä se. Päätin aiemmin syksyllä (ehkäpä liiankin jääräpäisesti), että tänä vuonna luen viimeinkin haasteen kaikki kohdat. Saavutettuani pisteen, jossa kirjoja piti okeasti alkaa etsimään haastekohtiin, lukusuunnitelmia on tullut ja mennyt kiivaaseen tahtiin. Kohtaan 21. Sankaritarina minulla oli pitkään tyrkyllä Charles Dickensin Kaksi kaupunkia -kirja, mutta kas kummaa - kun hain kirjan varaushyllystä kotiin ja luin noin  viisi sivua, totesin etten millään jaksa raskaahkon syksyn päätteeksi lukea 300 sivua vanhahtavaa, historiallista romaania. Mikä neuvoksi, kuka avuksi? Sankari, sankari... supersankari!

Suuntasin siis jälleen kohti kirjastoa, palautin Dickensin ja lähdin kotiin Teräsmiehen kanssa. Supersankarisarjakuvat eivät ole minua koskaan suuremmin puhetelleet, mutta hei, vaihtelu virkistää ja yksi ruksittu haastekohta on iso lukukannustin.


Lähikirjaston hyllyssä oli paikalla uusi versio Teräsmiehen eli Clark Kentin tarinasta. Vuonna 2010 julkaistussa tarinassa supervoimilla varustettu Clark hakee töitä, pohdiskelee identiteettiään ja päätyy - totta kai - pelastamaan maailman avaruuden kaukaisista kolkista ilmaantuneilta pahiksilta. Supersankarigenre on minulle niin vierasta aluetta, että voin oikeastaan vain todeta, että albumi oli nopealukuinen, viihdyttävä pläjäys, jonka kyytiin oli helppo hypätä vaikkei aihepiiriä sen kummemmin tuntenutkaan. Albumi rullasi eteenpäin näyttävän kuvituksen voimalla, ja ruuduissa oli vauhdin ja vaaran tunnetta:


Piipahdus supersankareiden maailmaan irrotti mukavasti ajatukset hetkeksi arjesta, mutta isosti en supervoimista ja avaruudesta putkahtavista ihmeotuksista innostunut. Joten: kiitokset haastepisteestä ja hyvää jatkoa, Teris!

Lopuksi laulu kaikille arjen supersankareille, tulkitsijana upeaääninen Laura Närhi:


Goodreads: 3 tähteä
Mistä sarjakuva minulle? Kirjaston sarjakuva
Muualla verkossa: Tähtivaeltajablogissa asiantuntevammat analyysit. Blogissa on luettu myös Teriksen toinen osa.
Sarjakuvan tietoja:
J. Michael Straczynski (käsikirjoitus), Shane Davis (luonnos): Superman Earth One 1 (2010)
Suomennos Janne Suominen
2015, RW Kustannus
126 sivua

Kommentit