Emily Carroll: Through the Woods

Kirjablogeissa kehuttu kirja? Äkkiseltään sitä luulisi, että kyseinen kohta olisi kirjabloggaajalle Helmet-haasteen helpoin nakki. Mutta niinpä se vain jäi listan viimeisimpien luettujen joukkoon. Luen kyllä blogijuttuja (!) ja jotain niistä jää muistiinkin, mutta silti tuntui, ettei mikään laajasti kehuttu kirja ole vuoden aikana luonnostaan päätynyt blogiini. Emily Carrollin Through the Woods -kauhusarjakuvan (Faber & Faber, 2014) lainasin alkujaan sen upean kuvituksen vuoksi, ja sitten kirjaa lukiessani yks kaks muistin, että joo-o, kirjablogeistahan minä Carrollin alkujaan bongasin. Kovin usein hänen kirjastaan ei juttuja osu silmään, mutta ne lukemani ovat muistini mukaan olleet erittäin positiiviseen sävyyn kirjoitettuja. Joten Through the Woods pääsee mukaan Helmet-haasteen listaani paikalle 2.


Innostuin Carrollin kirjasta sen näyttävän kuvituksen vuoksi, eikä se todellakaan ollut pettymys, kun sain kirjan käteeni. Silmäkarkkia (salmiakin makuista...) sivu sivun perään! Carrollin kirja sisältää viisi kauhutarinaa, ja kuvituksen tummasävyinen tyyli johdattali oivallisesti kummitustarinoiden tunnelmaan. Usein tarinat etenivätkin enemmän kuvien kuin niukkien tekstiosuuksien voimin.



Kuvitukselle olen valmis antamaan täydet viisi tähteä ilman mitään mutinoita, mutta en innostunut aivan yhtä paljon Carrollin kirjan juonellisesta annista. Siitä pidin, että kirjan nimen mukaisesti metsä oli jokaisessa kertomuksessa läsnä, synkkänä ja salaperäisenä kulissina arvoituksellisille tapahtumille. Kertomukset muistuttivat mielestäni lapsille kerrottuja kummistusjuttuja, joissa toki olivat aikuiset pääosissa. Homma saattoi lähteä viattomasti ja tavallisen oloisesti liikkeelle, mutta sehän oli vain johdattelua kohti säikyttelyä...  Ihan vakavasti niihin en osannut kertomuksiin suhtautua, mutta ehkä pieni lisä outoa ja omituista olisi lisännyt kirjan kiinnostavuutta.

Through the Woods saa minulta neljä tähteä Goodreadsiin.

***

Merkitsen kirjasta itselleni viisi luettua novellia Novellihaasteeseen.

Goodreads: 4 tähteä
Mistä kirja minulle? Kirjaston sarjakuva
Muualla verkossa: kirjaa on luettu mm. blogeissa Lukuisa, Kirjahilla, Kymmenes kirjain
Kirjan tietoja:
Emily Carroll: Through the Woods
Faber & Faber, 2014
208 sivua

Kommentit