#superlukumaraton 25. - 31.12.2017 - kooste

Hogwarts Library -blogin emännöimä superlukumaratonviikko päättyy tänään puolilta öin. En varmaankaan ehdi enää tänään lukupuuhiin, joten päätin tehdä pienen koosteen viikon lukuannista jo nyt:

Viikon luettujen sivujen määräkseni tuli 1 323 sivua.

Maanantain, tiistain ja keskiviikon lukutunnelmista kirjoitin täällä.

Luin loppuun seuraavat kirjat (joista kaksi ensimmäistä olin aloittanut jo ennen lukumaratonia):

Camilla Grebe: Kun jää pettää alta (dekkari)
 Philip Pullman: Maaginen kaukoputki (fantasia)
Alejandro Zambra: Kotiinpaluun tapoja (pienoisromaani)

Viikon aikana luin myös näitä kirjoja, joiden lopettelu jää ensi vuoteen:

Mary S. Lovell: Mitfordin tytöt: sodassa ja rakkaudessa
Noah Hawley: Ennen syöksyä
Machado de Assis: Kuolematon ja muita novelleja

Ennen lukumaratonia suunnittelin lukupinoa täällä, ja pinostani olen nyt lukenut kolme kirjaa. Niistä kaksi (Maija Salmen Paholaisen juna ja Deborah Levyn Uiden kotiin) lukaisin jo maratonia edeltävänä viikonloppuna

Maratonviikon lopputunnelmat? Vuorokauden mittaiseen maratontunnelmaan en päässyt kiinni, ja varsinkin loppuviikosta lukemiseni hiipui normaalille lomalukemisen tasolle. Luulen, että viikkoni olisi tuntunut enemmän erityiseltä lukemiselta, jos olisin ymmärtänyt asettaa jonkinlaisia lukutavoitteita itselleni. Nythän vain lähdin soitellen sotaan eli lukemaan omaan tahtiin mitä huvittaa. 

Maratonin aloituspostauksessa oli seitsemän kirjan lisähaaste, mutta ennen maratonia se ei houkutellut minua. Jälkiviisastellen olisi pitänyt kehitellä jokin oma pieni haaste, joka olisi paremmin sopinut lukupinooni. Vaikkapa: lue yksi fantasiakirja, yksi dekkari, yksi tai kaksi novellia, yksi pienoisromaani, yksi lanu-kirja, yksi joku muu kirja. No, jos joku vielä joskus innostuu järjestämään jotain vastaavaa uudemman kerran, otan tästä kokemuksesta opikseni. 😏

Maratonviikkooni osui silti hyviä kirjoja ja yksi täydellinen kirja eli Maaginen kaukoputki. Lukutunnelmat jäivät siis plussan puolelle. Kiitoksia maratonin emännälle!


Kommentit