Naisten aakkoset: T

Tarukirja-blogin Margitin aloittama Naisten aakkoset -haasteessa on vuorossa T-kirjain. Aluksi luulin kirjainta helpoksi, mutta olinkin käyttänyt erään ilmiselvän T-nimen eli Donna Tarttin jo D:ssä. Mietintämyssystä löysin pohdinnan jälkeen nämä hienot T-naiset:

Kuka on suosikkikirjailijasi?

Sarjakuvataiteilija Tiitu Takalo on päässyt suosikkilistalleni Sarjakuva-Finlandian vuonna 2015 (Katja Kettu valitsijana) voittaneella albumillaan Minä, Mikko ja Annikki. Siinä Tampereen historia ja nykypäivä kietoutuvat yhteen, ja parisuhdeasiaakin on nivottu mukaan. Erittäin hieno teos, johon historiasta ja Tampereesta kiinnostuneiden kannattaa tarttua. Mitään muuta en sitten olekaan lukenut Takalolta, mutta aion korjata puutteen jossain vaiheessa.


 Muutakin kulttuuria on olemassa kuin kirjallisuutta. Kuka nainen joltakin muulta kulttuurin alalta on suosikkejasi?

Englantilainen näyttelijä Emma Thompson on ollut suosikkilistallani pitkään. Karismaattinen, kaunis ja taitava Thompson ollut pääosassa mm. Jane Austen -filmatisoinnissa Järki ja tunteet, sekä E. M. Forster -filmatisoinnissa Talo jalavan varjossa. Näistä jälkimmäinen on todella onnistunut, ja siitä Thompson nappasi pääosa-Oscarin. Jane Austen -filmistä irtosi vain ehdokkuus.

Emma Thompson elokuvassa Howards End (Talo jalavan varjossa). Kuvalähde: http://www.imdb.com/name/nm0000668/mediaviewer/rm1424113408

Kaksi vaihtoehtoista kysymystä (voit tietysti vastata molempiin, jos haluat): a) Kehen kulttuurin edustajaan haluaisit tutustua paremmin? b) Kenet suursuosikkisi haluaisit nostaa esille? Tässä myös muut alueet kuin kulttuuri käyvät.

Amerikkalainen Nobel-voittaja Toni Morrison on alkanut toden teolla kiinnostaa minua vasta viime vuosina. Olen lukenut Morrisonin laajasta tuotannosta vasta muutaman kirjan, mutta mm. Jazz odottelee omassa hyllyssäni. Se on kertaalleen jäänyt kesken, muttei huonouttaan. Morrisonin tekstit vaativat minulta keskittymistä (siksi taisinkin kokea ne liian vaikeiksi, kun kokeilin niitä joskus nuorempana), ja juuri tuolloin sitä ei Jazzille riittänyt. Uusi yritys paremmalla lukuajalla.

Aikaisemmat aakkosjuttuni:

A-kirjain
B-kirjain
E-kirjain
F-kirjain
G-kirjain
H-kirjain
I-kirjain
J-kirjain
L-kirjain
M-kirjain
N-kirjain
O-kirjain
P-kirjain
Q - ei blogijuttua!
R-kirjain
S-kirjain

Kommentit

 1. Sinulla alkaa haasteen loppu häämöttää, tosin jäljellä on monta haastavaa tapausta, luulen. Hyviä valintoja T-kirjaimelle. Tiitu Takalo kiinnostaa, vaikken ole häneltä mitään lukenut, ja Emma Thompson nyt vaan on niin hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On noita kirjaimia vielä, kun tällä tahdilla etenen... mutta tosiaan, jo seuraavana oleva U on osoittautunut hankalaksi. :)

   Poista
 2. Olemme melkein samassa vauhdissa. Minun on tarkoitus saada U valmiiksi tässä kuussa.

  Tiitu Takaloa en tunne, mutta kaksi muuta T-naistasi ovat sitäkin tutumpia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella kiinnostavaa nähdä, mitä nimiä sinun U-kirjaimessasi on. Minulla on ollut melkoisia vaikeuksia sen kanssa, pari nimeä on mutta toinen mukana listalla vähän kevyin perustein... mutta ainakaan kirjain ei jää tyhjäksi kuten Q.

   Poista
 3. Mila Teräs ja Maria Turtschaninoff tulivat mieleen T-kirjaimesta. Emma Thompson on kyllä mainio näyttelijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eivätpä tulleet nämä nimet mieleeni, kun pohdin T-naisia... Tykkäsin kovasti Teräksen Jäljet-kirjasta ja Maresi on myös luettuna, mutta aivan huippusuosikkeja näistä kirjoista ei silti minulle tullut.

   Poista
 4. Emma Thompson on kyllä hieno valinta tähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thompson oli helpoin nimi tähän kirjaimeen. Olen pitänyt hänen leffoistaan varmaankin siitä asti, kun ensimmäisen näin (en tosin enää muista, mikä se mahtoi olla...).

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.