Superlukumaraton 24.9.2017 - päivittyvä postaus (su klo 21.45)

Carry on Reading -blogin Henna emännöi huomisen lukumaratonia, joka aloittaa syksyn Superlukumaratonien putken. Tarkempia tietoja voi käydä kurkkaamassa Hennan blogista, mutta säännöt ovat lyhykäisesti samat kuin aina ennenkin: 24 tunnin aikana luetaan niin paljon kuin sielu sietää. 

Päätin lähteä maratonille mukaan, vaikka tiedän jo näin lähtökuopissa, että oma maratonpanokseni tulee olemaan pikemminkin vaatimaton kuin lähellä mystistä supertasoa. Viikonlopulle on ohjelmassa muutakin puuhaa, mutta koska maratoneille on kiva osallistua, täällä ollaan. Rennolla mielellä, ilman suurempia tavoitteita raportoin lukemisistani seuraavan 24 tunnin ajan enemmän ja vähemmän aktiivisesti. Kannattaa käydä täällä blogissa tai seurata twitter-tiliäni. Blogin puolella päivittelen edistymistäni tähän postaukseen.Alustavasti olen kaavaillut viihtyväni tämän pinon kirjojen parissa:


Marjane Satrapin omaelämäkerralliset Persepolis-sarjakuvat ovat kiinnostaneet minua jo pitkään, ja nyt päätin ottaa ne lukuun oman Naisen tie -lukuhaasteeni myötä. Such a Lovely Little War on oman hyllyni sarjakuva, ja saattaa sopia Muuttoliikkeessä-haasteeseen. Sarjakuvat houkuttelevat juuri nyt, sillä keskittymiskykyni ei oikein veny pitkien ja raskaiden romaanien tasolle. Valitsinkin lukupinooni sarjisten kaveriksi kevyttä luettavaa romaanien puolelta: Jari Järvelän uutuusdekkari saapui parahiksi kirjaston varaushyllyyn, kuten myös kotimaisesta supersankarista kertova Rendel. Näillä mennään (ellei mieli muutu...)!

Lauantai klo 21.45: Lukumaraton alkaa Marjane Satrapin sarjakuvaromaanilla Persepolis - Iranilainen lapsuuteni. Taustalla pärähtää käyntiin Valioliigan peli, joka on varsin tuttu lukemisen taustaääni meidän taloudessamme. 😊

Sunnuntai klo 8.15: Huh, onpas Satrapin sarjakuva täynnä Iranin politiikkaa ja yhteiskunnallisia oloja! Ja pöh, sarjakuvassa ei ole sivunumeroja, joten saan kunnollisien edistymistilanteen vasta koko albumin luettuani. Nyt arvioin edistyneeni noin kolmanneksen verran.

Ennen nukkumaan menoa aloitin Rendelin, ja luin ohuen kirjan lopulta kokonaan. Jätän avautumiset blogijuttuun. 😆

Luetut sivut:
Jesse Haaja & Helena Waris: Rendel - 200 s. (luettu kokonaan)
noin kolmannes Satrapin sarjakuvasta

Sunnuntain klo 10.00. Satrapin Persepoliksen avausosa on luettu loppuun. Erittäin hienoa sarjakuvaa! Ja myös huumoria löytyy, kulttuurisilla mausteilla höystettynä:


Seuraavaksi on vuorossa aamupala. Sen jälkeen taidan aloitella Jari Järvelän uutuusdekkaria ennen kuin muut velvollisuudet kutsuvat.

Luetut sivut:
Jesse Haaja & Helena Waris: Rendel - 200 s. (luettu kokonaan)
Marjane Satrapi: Persepolis - Iranilainen lapsuuteni. 155 sivua (luettu kokonaan)
Yhteensä: 355 sivua.

Sunnuntai klo 17.30: Päivä on kulunut lähinnä muussa kuin kirjojen parissa. Aamupäivällä sentään kokeilin Jari Järvelän uutuusdekkaria Se ken tulee viimeiseksi (Tammi, 2017), mutta ensimmäisen luvun jälkeen totesin, ettei se ole minun kirjani. Tylytysmäinen, tosi-tv-vivahteinen selviytymisreissu Korsikalla ei napannut, varsinkaan kun vaellushommissa verrokkini oli hieno Villi vaellus -kirja, jonka luin alkuvuodesta. Merkitsen silti sivut mukaan luettuihin sivuihin. :)

Totesin, ettei minun kannata ottaa lukuun Satrapin sarjakuvan toista osaa, sillä siinäkään ei ole sivunumeroita. Jos kirja jää kesken, en halua arvailla sivujen määrää enkä laskea niitä käsin - enkä myöskään koettaa väkisin pinnistää kirjaa loppuun. Jo on kirjabloggaajalla taas ongelmat! Vaan eipä hätää, aloittelin iltapäivällä lounaan jälkeen Such A Lovely Little War -albumia, joka on sekin muistelma. Tapahtumat sijoittuvat Vietmanin sodan vuosiin, ja alun perusteella sarjakuvaromaani vaikuttaa oikein hyvältä. Historiaa kiinnostavassa muodossa.

Luetut sivut:
Jesse Haaja & Helena Waris: Rendel - 200 s. (luettu kokonaan)
Marjane Satrapi: Persepolis - Iranilainen lapsuuteni. 155 sivua (luettu kokonaan)
Jari Järvelä: Se ken tulee viimeiseksi - 35 sivua
Marcelino Truong: Such A Lovely Little War - 65 sivua
Yhteensä: 455 sivua.

Sunnuntai klo 21.45 Lukumaraton päättyy. Illan päätteeksi palasin vielä Such A Lovely Little War -sarjakuvan pariin, mutten jaksanut lukea sitä kuin 15 sivua. Sotaisat aiheet alkavat riittää tälle viikonlopulle! Minulla on ollut jo jonkin aikaa kesken Diane Keatonin muistelmat, ja jatkoin niiden lukemista 76 sivun verran. Keatonilla on sana hallussaan, ja hänen lämminsydämistä tekstiään on ilo lukea. Muistelmista muodostui siis hieman vaivihkaa pienimuotoinen teema tälle lukumaratonille, vaikka tarkoitukseni oli alunperin viettää enemmän aikaa myös dekkarin parissa.

Luin yhteensä 546 sivua. Suurin osa sivuista on sarjakuvasivuja, mutta tällä kertaa sarjakuvat sopivat omaan mielentilaani parhaiten. Vaikken pystynytkään keskittymään lukupuuhiin niin paljon kuin esim. loma-aikaan, oli kivaa olla mukana vähän kevyemminkin. Kiitos Hennalle maratonin emännöinnistä ja kaikille kommentoijille kannustuksesta!

Luetut sivut:

Kirja luettu kokonaan maratonin aikana:

Jesse Haaja & Helena Waris: Rendel - 200 s.
Marjane Satrapi: Persepolis - Iranilainen lapsuuteni. 155 sivua

Osittain luettuja kirjoja:
Jari Järvelä: Se ken tulee viimeiseksi - 35 sivua
Marcelino Truong: Such A Lovely Little War - 80 sivua
Diane Keaton: Nyt ja aina - 76 sivua
Yhteensä: 546 sivua.

Kommentit

 1. Mukavia lukuhetkiä! Olen lukenut Satrapin ensimmäisen teoksen, mutta pitääkin lukea myös tuo toinen osa. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Satrapin sarjakuva onkin vähän tuhdinpi tapaus kuin luulin, saa nähdä ehdinkö/jaksanko lainkaan tänään toiseen osaan asti.

   Poista
 2. Mukavaa maratonia! Samoilla fiiliksillä täälläkin. On sen verran muutakin tehtävää, että rennosti väliin lukemistakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin minäkin ajattelin - vaikka tekemistä on, niin muu lukeminen sopivaan väliin rentouttaa. Ja siksi juuri otin sarjakuvia pinoon. niiden pariin on yleensä helpompi siirtyä vähäksi aikaa.

   Poista
 3. Mukavaa maratonia! Meilläkin jää tulos varmaan vähän vaatimattomaksi, mutta kivaa olla mukana kuitenkin :) /Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sivumäärä ei ole minusta muutenkaan niin kovin tärkeä juttu. Kiva, että on viikonlopulle jotain vähän erilaista blogihommaa. :)

   Poista
 4. Hauskaa maratoonaamista! :)
  Itse kärvistelen flunssan kourissa ja koulutyöt muistuttelevat olemassaolostaan, joten en ole mukana maratonissa, vaikka se mukavaa olisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voi, pikaista paranemista sinulle! Flunssaa tuntuu olevan liikkeellä. Itsekin olen niiskutellut vähäsen pitkin viikkoa, mutta ainakaan vielä en ole ollut varsinaisesti sairas. :)

   Poista
 5. Olisi varmaan pitänyt ruveta maratoonaamaan, jos saisi tämän lukujumin purettua. Jotenkin en osaa ollenkaan nyt keskittyä kirjoihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä maratoneja riittää tänä syksynä, joten mukaan ehtii kyllä. :) Minullakin lukemisen edistyminen on tällä kertaa aika vaatimatonta, mutta ajattelin nyt kuitenkin osallistua, kun jotain ehdin lukemaan.

   Poista
 6. Mukavaa maratonpäivää! Olen nähnyt joitakin vuosia sitten Persepoliksen pohjalta tehdyn animaatioelokuvan, josta pidin kovasti, joten pitäisipä joskus tarttua noihin sarjakuviinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo animaatio olikin kiva nähdä, pitääpä tutkia jos se olisi vaikka kirjaston kautta saatavilla.

   Poista
 7. Saitpa mukavasti luettua! :) Täältä tullaan perässä, aloittelin vasta eilen, joten saan nauttia teholukemisesta vielä maanantainkin! ♥ Sarjikset on kyllä sellaisia, joita itsekin voisin kokeilla lukea enemmän, tällälailla lukumaratonissa etenkin ne sopisivat moneenkin väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuvat ovat jotenkin kevyempää luettavaa kuin romaanit (ne kuvat :D), vaikka nuo minun valinnat eivät niitä höttöisimpiä aiheensa puolesta olleetkaan. Ja jotenkin minulla on ollut helpompaa lukea vakavaakin sarjakuvaa pikku pätkissä kuin jotain enemmän keskittymistä vaativaa romaania.

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.