Kepler62: Lähtölaskenta ja Matka

Kepler62-sarja on saanut uuden ystävän! Lukaisin jokin aika sitten sarjan ensimmäisen osan, ja meno oli sen verran vetävää, että olen varaillut seuraavat osatkin hetimmiten luettavakseni. Nopeatempoinen, näyttävästi kuvitettu kirjasarja on ollut mukava piristysruiske kiireisen arjen keskellä. Kepler62 sopii siis erinomaisesti myös aikuislukijan käteen. 😊 Onneksi sarjan saatavuus on Oulun kirjastoissa hyvä, ja varaushyllyssäni odottelee jo Kepler62:sen viides osa. Sen luettuani voinkin liittyä sarjan päätösosaa kuumeisesti odottavien joukkoon. 

Tähän postaukseen niputan lyhyet lukutunnelmat osista kaksi ja kolme: Lähtölaskenta ja Matka.


Kirja kaksi: Lähtölaskenta

Mitä ihmettä, päähenkilö vaihtui?! Tätä hämmästelin heti kirjan aluksi, mutta energinen tehopakkaus nimeltä Marie on osoittautunut sarjan edetessä hyväksi hahmoksi. Varakkaasta kodista lähtöisin oleva Marie on tottunut saamaan haluamansa, mutta päätyminen Area 51:lle saa hänet epäilemään, onko se sittenkään aina hyvä juttu.

Lähtölaskenta ei Mariesta huolimatta ollut mielestäni niin pärisyttävän hyvä kuin sarjan aloitusosa. Juoni tuntui ennalta-arvattavalta, eikä siinä ollut sellaisia ylläreitä kuin esimerkiksi Arin ja Jonin äidin merkillinen käyttäytyminen kotiinpaluun jälkeen sarjan avausosassa. Synkistä tunnelmista ei silti tingitä, sillä Marien isä liittyy uhkaavasti käyttäytyvien vanhempien joukkoon. Sarjassa luodaan vaaran ja epävarmuuden tunnelmaa päähenkilöiden kotioloista käsin, ja se tuo oman mustanpuhuvan vireensä sarjaan.Kirja kolme: Matka

Haa, viimeinkin avaruudessa - onhan sitä jo odoteltukin. Kolmannessa osassa alkaa tapahtua toden teolla, ja Matka onkin suosikkini näistä kolmesta ensimmäisestä kirjasta. Uinuminen kapselissa, avaruuspurjehtijalla matkaaminen - kaikkea jännää tapahtuu, ja lapset saavat selvitä aika lailla keskenänsä. Aikuiset eivät tässä sarjassa juuri jaloissa pyöri. Ja jos heitä näkyykin, heidän käytöksensä nostattaa lapsissa enemmän epäilyksiä ja uhkakuvia kuin positiivisia tunteita.

Marien hahmo kehittyy mukavampaan suuntaan Matkan aikana. Lähtölaskennassa hän oli lähinnä ärsyttävän nokkava ja tarmoa pursuava aseiden heiluttelija, mutta Matkan edetessä Marie sai ainakin minun sympatiani puolelleen. Hänen persoonansa on huonoine puolineenkin paljon kiinnostavampi kuin avausosan pääosissa olleiden suomalaisten veljesten Arin ja Jonin.

Goodreadsiin avaruusseikkailu saa 4 tähteä.Goodreads: Lähtölaskenta saa 3 tähteä ja Matka 4 tähteä
Mistä kirjat minulle? Kirjaston kirjoja
Muualla verkossa:
* Lähtölaskenta-kirjaa on luettu mm. blogeissa Eniten minua kiinnostaa tie, Yöpöydän kirjat
* Matka-kirjaa on luettu mm. blogeissa Les! Lue!, Kirjojen keskellä
Kirjojen tietoja:

Bjørn Sortland, Timo Parvela, Pasi Pitkänen (kuvitus): Kepler62 Nedtelling (2016)
Suomennos Outi Menna
WSOY, 2016
157 sivua

Timo Parvela, Bjørn Sortland, Pasi Pitkänen (kuvitus): Kepler62 Matka
WSOY, 2016
159 sivua

Kommentit

 1. Onpa kiva kuulla, että liityt Kepler62-jengiin! Tämä on kyllä mainio sarja, ja viimeinen osa on tosiaan erittäin odotettu tapaus. Lisää vastaavaa, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen vähän tämmöinen myöhäisherännyt tämän(kin) sarjan suhteen. Mutta onpa nyt sitten paljon luettavaa. Aivan mainio idea ja toteutus, meillä on lastenkirjallisuus voimissaan. :)

   Poista
 2. Kun näin sanan Kepler, tuli mieleeni yksi lempikirjailijapariskuntani ;)

  Pakko myöntää, etten ollut tällaisesta aikaisemmin kuullutkaan, joten piti käydän hieman googlettamassa mikä on homman nimi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, nyt on eri Kepler kyseessä. :D Kivaa, että kiinnostuit. Minun bloggaus ei nyt tosiaan suuremmin esitellyt sarjaa, mutta aika nuorille suunnattu dystooppinen avaruussseikkailu on kyseessä. Ja sopii siis mainiosti vanhemmillekin lukijoille. :)

   Poista
 3. Kiva, että sinäkin tykkäät näistä. Luin vähän aikaa sitten Kepler62:n viidennen osan ja jälleen sai ihastella mahtavaa kuvitusta. Tarinakin nytkähti isosti eteenpäin, kun kerros kerrokselta luotu maailma alkaa paljastaa salaisuuksiaan. Malttamattomana odottelen tarinan päätöstä, sillä sen täytyy olla huikea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on tosi mukava sarja, ja kummastelen vain sitä, miksen ole tähän aikaisemmin huomannut tutustua. Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. :)

   Poista
 4. Tykästyin tähän kirjasarjaan kovasti! Etenkin hieno kuvitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman Pitkäsen kuvitusta sarja olisi paljon latteampi. :)

   Poista
 5. Hauskaa, että viihdyit Keplerien seurassa. Minulla on vielä 4. ja 5. osa lukematta. Minä pidin enemmän veljeksistä kuin Mariesta, mutta näkökulman vaihtuminen on kyllä ihan hauskaa. Kuulin juuri eilen, että nämä kirjat ovat aivan valtavan suosittuja eräässä suomalaisessa koulussa, 5.-6.-luokkalaisten poikien keskuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että kohderyhmä ja varsinkin pojat ovat sarjasta innoissaan. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.