Helmet-lukuhaaste 2016 - kooste

Vuoden 2016 Helmet-lukuhaaste on minun osaltani ohi. Vielä olisi muutama päivä lukuaikaa, mutta tyydyn tilanteeseen 42/50 luettua kirjaa. Osallistuin haasteeseen myös viime vuonna, ja silloin pääsin 40/50 luettuun kirjaan, joten suuntani on nousujohteinen. 

Lähdin tämän vuoden haasteeseen ilman varsinaista tavoitetta, mutta ajattelin, että jo 30 luettua kirjaa olisi todella hyvä saavutus. Osa listan kohdista tuntui ennakolta vaikeilta, ja juuri näitä hankalia kohtia sitten jäikin ilman kirjaa. Marilyn Monroe tai Picasso eivät kävelleet vastaan yhdenkään kirjan sivulla, ja samoin ruuasta kertova kirja jäi lukematta. Myönnän, etten kovin kiivaasti etsinyt kirjoja haasteen kohtiin, vaan haasteen kirjalista täyttyi kun sopiva kirja sattui tulemaan vastaan. 

Hauskin haastekohta oli ehdottomasti 'kirjassa on myrsky'. Bongailin myrskyjä kirjoista pitkin vuotta, ja nyt harmittaa, kun en tullut kirjoittaneeksi niitä ylös. Myrskyt tuovat säpinää yllättävän moneen kirjaan!

Tässä on lista lukemistani kirjoista (aivan kaikista en innostunut kirjoittamaan blogijuttua):

Kirjaston kissat oli vuoden parhaita sarjakuvalöytöjäni.
   
Innostuin kesällä pitkästä aikaa lukemaan Donna Leonia.
 

Ihastuttava klassikkokirja <3


Upea, maaginen kirja. Eräs vuoden parhaimpia kirjoja.
   

Kommentit

 1. Hieno saavutus! Huomasin, että luettiin yksi sama kirja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti heti käydä tutkimassa, mikä kirja se oli. :) Juu, Nobel-kohtaan valittiin tosiaan sama kirja. Morrisonin kirja kiinnosti minua alkuvuodesta tosi paljon, joten se oli helppo ottaa listalle mukaan. Huomasin tosin nyt, että nobelisteja löytyy listaltani pari muutakin (Coetzee ja Steinbeck peräti kahden kirjan verran).

   Poista
 2. Hienosti luettu! Itse jotenkin uuvahdin näitä kirjaamaan, tosin voisin jälkikäteen tutkia mikä oli lopputulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin vaihteli vuoden mittaan innostus tämän haasteen kanssa, mutta onneksi lukuaikaa on koko vuosi. Ehtii ottaa loppukiriä, jos tarvitsee. :) Sinulla taitaa olla niin paljon luettuja, että saat varmaan helposti moneen kohtaan kirjan. :)

   Poista
 3. Hieno lista :) Olen lukenut listalta 11 kirjaa. Fletcherin Irlantilainen tyttö on kirja, jonka nappaan heti kirjastosta mukaan, kunhan se tulee joskus vastaan. Tuo Henkien talo oli upea kirja.
  Marilynista olisi koiramainen kirja olemassa, nimittäin Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe.
  http://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2015/10/maf-koira-ja-hanen-ystavansa-marilyn.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fletcher tuntuu olevan suosittu, ja minullakin on tarkoitus lukea häneltä lisää. Kiitos Marilyn-vinkistä! Tähän haasteeseen en enää ehdi sitä lukemaan, mutta otan vinkin talteen. Vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta.

   Poista
 4. Alkuvuodesta yritin kovasti Helmet-lukuhaasteen suhteen, mutta jossain kohtaa halusin pitää siitä taukoa ja lukea vain sitä mikä kiinnostaa, koska elämäntilanne oli vähän huono. Syksyä kohden aikaa lukemiselle oli kuitenkin runsaasti, mutta päätin odottaa ensi vuoden haastetta, sillä olisin varmasti jäänyt jälkeen.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja se tärkein unohtui, suoriuduit hienosti!

   Poista
  2. Onhan tuo Helmetin lista aika massiivinen. Minullakin meinasi usko loppua tämän kanssa joskus kesän jälkeen, mutta jotenkin sitten vain sain aina muutaman kirjan listalle mukaan. Noiden puuttuvien kohtien lukeminen olisi kyllä vaatinut jo semmoista rutistusta, etten halunnut siihen ryhtyä. Jännää nähdä, millainen haaste ensi vuodelle tulee.

   Poista
 5. Hienoja kirjoja, nämä Helmet-lukuhaasteet on varsin hienosti mietittyjä. Itse lähdin mukaan tähän tänä vuonna varsin rennoin ottein, en oikeastaan valinnut hirveästi kirjoja tämän listan mukaan, mutta bingomaisesti sain silti 36 kirjaa luettua. Ensi vuonna voisi kokeilla saada vaikka vähintään saman verran, saa vain nähdä miten paljon energiaa menee opintokirjojen pariin.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmet-haasteen kohdat ovat tosiaan monipuolisia, ja on kiva nähdä, mitä ensi vuodeksi on mietitty. Rennosti tämä minullakin meni, täyttelin listaa sitä mukaa kun jotain sinne löytyi. Aika monta kirjaa tajusin lisätä listalle vasta paljon jälkikäteen. Tämmöinen kohta oli mm. 2000-luvulla sotaa käynyt maa.

   Poista
 6. Minä luin vain 34 kirjaa tähän haasteeseen. Sinulla meni paljon paremmin. Meillä on yksi kirja samassa kohdassa eli Steinbeckin Routakuun aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Routakuu taisi olla ensimmäisiä tähän haasteeseen lukemiani kirjoja. Steinbeckin kirja kiinnosti minua tosi paljon alkuvuodesta, ihan kirjailijan itsensä vuoksi. Olin yllätys huomata, että pieni romaani oli ollut aikoinaan niin vaikutusvaltainen kirja eräiden tahojen mielestä.

   34 on tosi hyvin, sillä minusta osa listan kohdista oli haastavia, minulla ainakin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.