Katsaus vuoteen 2016

Vuosi 2016 painuu pian unholaan. Vuosikoosteita ilmestyy parhaillaan monessa blogissa, ja minäkin intouduin tekemään pienen koosteen blogini kirjavuodesta:

Goodreadsin tilastojen valossa kulunut vuoteni oli Harry Potter -painotteinen. Osallistuin kesän lopussa Harry Potter -teemaiselle lukumaratonille (oli hauskaa, kiitos emännälle järjestämisestä!), ja ko. viikon aikana lukemistani neljästä Potter-kirjasta peräti kolme on noussut Goodreadsin koostamaan vuositilastoon:Harry Potterit ovat mukavaa luettavaa, mutta sarjan innokkaimmat fanit löytyvät muista blogeista. Onkin hassua katsella Goodreadsin tuottamaa tilastodataa, mutta toisaalta, enpä ole tullut lukeneeksi pidempää kirjaa kuin Feeniksin kilta ja näköjään Potterit ovat edelleen paljon luettuja ja korkeita tähtimääriä saavia kirjoja.

Vuoden aikana osallistuin (taas) useaan lukuhaasteeseen, ja niistä mieleeni jäi erityisesti Orfeuksen kääntöpiiri -blogin emännöimä Hämärän jälkeen -kauhuhaaste. Hyppäsin oudon genren pariin ja onnistuin saamaan haasteen maaliin asti, vieläpä siten että löysin matkan varrella todella mieluisaa luettavaa. Enpä tosin voi kehuskella lukeneeni kauhua haasteen päättymisen jälkeen, mutta ainakaan kirjaston kauhuhylly ei enää karkota minua automaattisesti pois luotaan.


Blogini saavutti kesällä kolmen vuoden merkkipaalun. Kevään ja kesän mittaan muistelin menneitä 6 kirjaa -listoillani, joiden myötä pääsin penkomaan blogini arkistoja eri teemojen merkeissä. Listojen koostaminen ei onneksi tuottanut suuria häpeän tunteita vaan koin vanhojen tekstien olevan edelleen linkkauskelpoisia. Pieni yksityiskohta listojen ulkopuolelta: blogini ensimmäinen postaus käsitteli David Bowien elämäkertaa, ja nyt Bowie lauleskelee pilven reunalla. R. I. P. David, hyviä lauluilmoja.

Annoin vuoden aikana täydet 5 Goodreads-tähteä 19 kirjalle. Kaikki nämä ovat upeita kirjoja, joten jaottelen ne vain genren mukaan. Lämmin lukusuositus jokaiselle kirjalle ja hops, onpas mukana monta sarjakuvaa!

Fantasia:


Romaanit: 


Kauhu:

 Lastenkirjat:


Sarjakuvat: 

Dekkarit:

Muistelmat:


Goodreadsin kuva kertoo, että pari viiden tähden kirjaa jäi blogijuttujen ulkopuolle: äänikirjana kuunneltu Saariston lapset ja jouluna uudelleen luettu Taikatalvi.
Kiitokset vuodelle 2016 & teille kaikille, jotka olette vierailleet blogissani ja kommentoineet juttujani!

Kommentit

 1. Harry Potter -painotteinen oli minunkin kirjavuosi, ja se on vain hienoa asia. Goodreadsin tilastot vaikuttavat varsin innostavilta ja mielelläni itsekin seuraisin kuinka monta sivua keskimäärin luen, mutta en vain jaksa alkaa listaamaan sinne noviisina luettuja, kun varsin kattavasti listaan jo Risingshadowlle. Harmi vaan Risingilta ei saa omia tilastoja ulos vuosittain. En tainnut antaa yhdellekään kirjalla täyttä 5 tähteä, edes Top 5 -kirjoilleni. Olen aika kitsas ja kirjasta pitää tulla tajunnan räjäyttävä wow-tunne, ennen kuin heltiää se viimeinen puolikas tähteä.

  Innostavaa kirjavuotta 2017 ja Helmet-haastetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en käytä Risingia laisinkaan, sillä Goodreads tuntuu nyt riittävän minun tarpeisiini. Olen aivan tietoisesti alkanut antamaan viisi tähteä niille kirjoille, jotka ovat todella hyviä. Saan samalla helposti vuoden parhaat esille filteröimällä tunnisteen avulla. :) Tajunnanräjäyttäjät ovat niin harvassa, etten jaksa odotella niitä vaan käytän reippaasti koko tähtiasteikkoa (tosin yhtä tähteä harvemmin, kun ne kirjat jäävät usein kesken).

   Kiitos - hyvää alkavaa lukuvuotta myös sinulle!

   Poista
 2. Blogiasi on aina mukava seurata ja nyt kun aion laajentaa lukemisiani sarjakuvien pariin, blogistasi on paljon hyötyä! Hyviä lukuhetkiä uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa <3. Mukavaa kuulla, että olet innostunut sarjakuvista - niiden parista löytyykin monipuolista luettavaa (ja katsottavaa). Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle. :)

   Poista
 3. Tänään on ollut todella antoisaa ja mielenkiintoista seurailla näitä koostepostauksia. Harmillisesti me ei ehkä ehditä tekemään, ellei huomenna löydy sopiva rako. Tai siis tietty sen voisi tehdä tammikuussakin, mutta mielellään tekisi näin tämän vuoden puolella vielä. Tuo Goodreadsin tilastohommeli on hauska ja tuskastelin juuri kun en meinannut löytää sitä. Kiitos kattavasta koosteestasi ja tietysti blogistasi. Sitä on ollut ilo seurata :)
  Hyvää uutta vuotta ja lukuiloa vuodelle 2017!
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koosteen voi ihan hyvin tehdä ensi vuoden puolellakin. Niitä on minusta mukava lukea, julkaisuajankohdalla ei ole niin väliä. :) Goodreadsin tilastot tosiaan on vähän piilossa minustakin, pitää osata katsoa oikeasta paikasta. Kivasti niistä sitten kyllä löytyy kaikenlaista. Itse en yhtään jaksa tehdä mitään tilastotietoja, joten olen tyytyväinen tästä valmiista palvelusta. :)

   Kiitos - oikein antoisaa uutta vuotta myös teille molemmille!

   Poista
 4. Monipuolinen kooste, lukuisa vuosi on siis takana ja seuraava tulossa. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikein lukuisa vuosi tästä muodostui. :) Helmet-haasteen innoittamana tähyilen jo kovasti kohti vuotta 2017, mutta pitää koettaa malttaa vielä huominen ennen sen urakan aloittamista. Kiitos, samoin sinulle kaikkea hyvää alkavalle vuodelle!

   Poista
 5. Mainio kirjavuosi sinulla onkin ollut! Goodreads olisi näköjään näppärä apu näihin koonteihin, kunhan sitä osaisi käyttää noin näppärästi.

  Luet ihailtavan monipuolisesti kaikenlaista kirjallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Goodreadsin on verraton apulainen, varsinkin kun en itse jaksa innostua tilastojen vääntämisestä. On mukavaa, kun saa silti jotain dataa omista lukemisesta helposti jostain.

   Poista
 6. Kiitos vinkistä, en tiennyt Goodreadsissa moisia tilastoja olevan! Minulle niistä ei tosin vielä ole kovin paljon hyötyä, koska aloin käyttää ko.
  sivua vasta tänä syksynä, mutta tietääpä ensi vuonna :) Harkitsen itsekin, alkaisinko ensi vuonna Helmet-haasteeseen. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sieltä löytyy, on todella monipuolinen palvelu. :) Tämän vuoden Helmet-haaste meni minulla hieman vaisusti, mutta tuosta ensi vuoden haasteesta olen aika täpinöissäni. Siihenhän voi onneksi osallistua myös kevyesti, jos se tuntuu hyvältä tavalta.

   Poista
 7. Hieno kooste ja onpa sinulla ollut monta viiden tähden kirjaa. Minä taisin olla Goodreadsissa kitsaampi, vaikka huomiselle blogin puolelle tulevalle vuoden parhaiden listalle päätyykin parikymmentä kirjaa. Mutta ne ovatkin sitten eri syistä loistavia.

  Täytyypä napata näistä muutama sarjakuvavinkki, niitä kun yritän jälleen lukea enemmän ensi vuonna :)

  Onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuvia olisikin mukavaa nähdä blogeissa enemmän. Niiden parista löytyy niin paljon erilaista ja moneen makuun sopivaa luettavaa.

   Kiitos, oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle. :)

   Poista
 8. Tuo viiden tähden kirjojen lista onkin kiintoisa, täytyy poimia sieltä vinkkejä omalle lukulistalle.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa jos löydät jotain hyvää lukemista listaltani. :) Oikein hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 9. Hyvää lukuvuotta 2017 sinulle! Kiva seurata ensi vuodenkin lukemisiasi.

  Goodreadsissa mun pitäisi varmaan nostaa neljät tähdet viideksi, koska viisi tähteä taisi tulla vain parille kirjalle... No, sama idea kuitenkin mielessä vuoden kirjoista, nostan parhaiksi ne, jotka saivat neljä tähteään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtihommat on hankalia... minä vaan päätin jossain vaiheessa, että nyt otan reippaasti viisi tähteä -kategorian käyttöön ja se helpotti huomattavasti näitä vuoden parhaiden kirjojan listojen tekoa. :) Kiitos, samoin sinulle antoisaa lukuvuotta 2017. :)

   Poista
 10. Viiden tähden listaltasi olen lukenut Anna Kareninan, Henkien talon, Draculan ja Afrikan kuningattaren (eli vanhempia kirjoja). Hienoja ovat kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hienoja kirjoja, ja onneksi kaikki löytyvät omasta hyllystäni (tosin Anna Kareninasta haluaisin mieluusti kovakantisen painoksen). :)

   Poista
 11. Harry Potter taitaa jatkossakin pysyä lukulistojen kärjessä. Kirjoittajansa kun tuntuu osaavan tuon pinnalla pitämisen taidon :-) Eikä siinä mitään. Itsekin tykkään Potterista kovasti.

  Säädyllinen ainesosa on nyt tullut vastaan useammassa listauksessa eli se lienee pakko lukea pian.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se mukavaa, että jokin kirjasarja vie lukijoita sellaisella tavalla kuin Potterit. Säädyllinen ainesosa oli hieno kirja, toivottavasti ehdit sen pariin ensi vuonna - tai joskus. :) Oikein hyvää uutta vuotta sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.