Nele Neuhaus: Lumikin on kuoltava

Nele Neuhausin dekkaripaksukainen Lumikin on kuoltava (WSOY, 2016) on jäänyt kuluneen vuoden blogijutuista mieleeni. Kirjan paksuus ja varausjonot ovat pitäneet minut Lumikista loitolla syksyn mittaan, mutta viime viikolla nappasin kirjan lähikirjaston varaushyllystä mukaani. Olen lukenut tänä syksynä ja alkutalvena todella vähän dekkareita, ja ilmeisesti dekkarihammasta kolotti jo aika lailla, niin innoissani tartuin kirjaan. Vetävä tapaus, myönnetään!


Kirja kuuluu dekkarisarjaan, jossa päähenkilöinä ovat poliisit Pia Kirchhoff ja Oliver von Bodenstein. Heidän yksityiselämäänsä käsitellään jonkin verran Lumikki-kirjassa, mutta mielestäni kirjan lukeminen ei kärsinyt lainkaan siitä, että sarjaan hypättiin mukaan kesken kaiken. Eli toisin sanoa, Pia ja Oliver eivät henkilöinä tehneet niin suurta vaikutusta, että olisin tuntenut tarvetta tietää heidän elämästään yhtään enempää kuin Lumikki-kirjan tarjoamat pakolliset parisuhdekiemurat.

Lumikin on kuoltava -kirjan rikosjuoni on (taas) yksi mukaelma "idyllisessä maaseutukylässä tapahtuu murha" -aiheesta. Nyt ollaan saksalaisessa pikkukylässä, ja melkoisen sopan ovat kyläläiset saaneet aikaan. Loppupuolella vähän naurattikin, kun juoneen kietoutui niin paljon porukkaa. Toinen tahatonta huumoria aiheuttanut seikka oli se, miten moni poliisi kirjassa hautoi parisuhdepulmiaan. Alkoholismista sentään ei muistaakseni kärsinyt kukaan.

Varsinaiset tapahtumat käynnistyvät siitä, kun kahden nuoren naisen murhasta vangittu Tobias vapautuu vankilasta ja palaa kotikyläänsä. Miehen paluu nostattaa tunnemyrskyjä ja pinnan alla kuohuu monenlaista. Alkuun epäilin, miten kirjan mittava pituus mahtaa viedä tarinaa, mutta tässä ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Lukiessani kirjaa kaipasin kevyttä todellisuuspakoa, ja siihen jouhevasti etenevä Lumikin on kuoltava oli omiaan. Suurta jännitystä kirjassa ei ollut, mutta niin vain pikkukylän kimurantit kuviot kiehtoivat minua viiden ja puolensadan sivun verran.

Kaiken kaikkiaan Lumikin on kuoltava oli mukava ja nopealukuinen tuttavuus. Tätä sarjaa voisin lukea useammankin osan verran, joten toivottavasti Neuhaus pysyy käännöslistoilla.

Glögiä Lumikin seurassa.
Goodreads: 3 tähteä
Mistä kirja minulle? Kirjaston kirja
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu useassa blogissa, tässä muutama linkkivinkki: Kirjakaapin kummitus, KirjakirppuHurja Hassu Lukija ja Kirjaimia
Kirjan tietoja:
Nele Neuhaus: Schneewittchen muss sterben (2010)
Suomennos Veera Kaski
WSOY, 2016
558 sivua

Kommentit

 1. Luin tämän suorastaan ahmimalla ja nopeasti, vaikka sivuja onkin kiitettävä määrä. Idyllisiin maaseutukyliin en kyllästy koskaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Idylliset ja murhanhimoiset maaseutukylät ovat aina yhtä hyviä vierailupaikkoja :D.

   Poista
 2. Niitä muitten osien suomennoksia ootellessa. ^_^

  VastaaPoista
 3. Olen lukenut ne kolme aikaisempaa (suomentamatonta). Tämän voisin lukea suomeksi. Neuhausin dekkarit ovat sen verran paksuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin tämän sarjan olleen blogissasi esillä. Minulta ei onnistu alkukielellä lukeminen, mutta hyvä kun nyt ainakin tämä yksi osa tuli meille käännöksenä.

   Poista
 4. Jouluja! Löysin vasta nyt blogisi, mutta hyvältä näyttää! ;) ja tämä kirja kuullosti mielenkiintoiselta, vaikken ollut aiemmin edes kuullut siitä :O Anyway, sitä lähdin sanomaan, että tervetuloa osallistumaan BFF-lukuhaasteeseen, jonka yhtenä ideana on lukea kirjoja, joissa ystävys on tärkeässä asemassa. Niin kuin se on meille lukijoillekin! :)
  https://arcakiraniia.blogspot.fi/2016/11/bff-lukuhaaste-201116-1422017.html

  Kira Niia @ Arca Fabulorum - Tarina-arkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oikein hyvää joulunaikaa myös sinulle! Kiva, kun löysin blogiini. :) Otan haastevinkin muistiin, jos eteen tulee jotain siihen sopivia kirjoja. Ystävyys onkin hyvä aihe lukuhaasteeseen. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.