#kirjakuvapäivässä: 9. - 18. päivä

Jouluinen kuvahaaste Kirjakuva päivässä on edennyt jo yli puolenvälin. Osallistun haasteeseen Twitter-tilini kautta. Haasteen aiheet ovat:


Kooste päivistä 1 - 8 löytyy täältä, ja alla on kooste päivien 9 - 18 kuvista:

9. päivä: Nostalginen lastenkirja

L. M. Montgomeryn Pieni runotyttö -sarja ei kenties ole lastenkirjasarja mutta nostalgiaa tässä tyttökirjaklassikossa riittää. Uuden kuun Emilia oli minulle tärkeää seuraa tyttövuosina, ja hankin alkusyksystä sarjan divareista omaan hyllyyni. Maija Karman kansikuva tuo paljon muistoja mieleen.


10. päivä: Lukuhetki

Lukuhetkien seurana minulla on usein kuppi teetä. Pipareita tai muuta naposteltavaa en yleensä syö lukuhetkinä, mutta pitihän kuvaan saada hieman joulufiilistä. 😊 Lukuhetken kirjana on Kerstin Gierin Liitto.


11. päivä: Askartelu- tai käsityökirja

Haasteen toistaiseksi hankalin aihe. En harrasta käsitöitä tai askartelua, joten eipä niihin liittyviä kirjojakaan ole kotosalla (ja tuntui hassulta mennä kirjastoon kuvaamaan jotain, mitä en yleensä lue). Olen silti vuosia sitten ollut jonkin verran innostunut virkkauksesta, ja löysin kuin löysinkin hyllystäni Mary Oljen kirjoittaman ohjekirjan. Kirjan olen saanut äidiltäni, ja kannen mallin mukaan virkattu liina löytyi pienen etsimisen jälkeen kaapin perältä.


12. päivä: Kirja, jonka antaisit lahjaksi

Dekkarien ystävälle valitsisin Fred Vargaksen uutuuskirjan Hyisiä aikoja. Suosikkikomisarioni Adamsberg on täydellistä seuraa joulunpyhiksi.


13. päivä: LUNTA!

Kuvasta tuli aiottua hämyisämpi. Oulussa päivän valomäärä vähenee iltapäivän tunteina nopeasti, ja sain napattua kuvan vasta myöhään iltapäivällä. Lumilapsi sulautuu maisemaan, ja tarkoitukseni on lukea kirja joulunpyhien aikaan.


14. päivä: Kirja, joka päättyi liian nopeasti

Leena Krohnin Tainaron on eräs suosikkikirjoistani, ja sen ainut huono puoli on kirjan lyhyys.


15. päivä: Lempiperhe kirjassa

Lempiperhe oli eräs helpoimpia haastekohtia. Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon Bennetit ovat perhe, josta löytyy lämmintä huumoria, viisautta ja hilpeyden aiheita. Joulunpyhien suunnitelmiini kuuluu joko kirjan uudelleen luku tai BBC:n sarjan uudelleen katsominen.


16. päivä: Jouluinen tarina/juoni

Pelkäsin hetken, että joudun turvautumaan kirjaston tarjontaan päivän aiheen kanssa. Kotonani ei nimittäin ole jouluisia kirjoja. Syynä lienee se, etten ole ns. jouluihmisiä, joten jouluaiheiset kirjat eivät ole päässeet kerääntymään kirjahyllyjen täytteeksi. Onneksi mieleeni muistui Susan Cooperin Pimeä nousee -sarja, jonka toisen osan tapahtumat sijoittuvat joulun tienoille. Huippusarja, suosittelen nuoremmille fantasian ystäville!


Huomasin vasta nyt, että olen onnistunut valitsemaan päivien kuviin huiman määrän omia Kaikkien aikojen parhaat kirjat -listan suursuosikkejani:

* Susan Cooperin Pimeä nousee -sarja
* Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo
* L. M. Montgomeryn Pieni runotyttö
* Leena Krohnin Tainaron

Nämä ovat loistavia lukuvinkkejä tulevalle joulunajalle. ♥

17. päivä: Glögiä/piparia

Piparit ovat päässeet loppumaan, mutta glögiä löytyi. Glögi ei ole lempijuomiani, mutta joulun aikaan se maistuu silloin tällöin nautittuna. Pidän eniten punaviiniglögistä, mutta kuvan lasissa on Marlin mehuglögiä. Kyytipojaksi löytyi aamupäivän kirjastoreissulla Nele Neuhausin uutuusdekkari. Aloitin kirjaa illalla, ja luin lähes 100 sivua ennen nukkumaanmenoa. Hyvin etenee, mutta mahtaako vetävyyttä riittää vielä noin neljään ja puoleen sataan sivuun?


18. päivä: Kirja & aamupalaa

Konstailematon ruispuuro on lempipuurojani, ja sitä syödään meillä usein viikonloppuisin. Kotona minulle riittää yksinkertainen aamiainen, joten puuro, lasi vettä ja hyvä kirja on erinomainen aloitus sunnuntaipäivälle. Coetzeen Poikavuodet on muuten tosi hieno, muistelmatyylinen kirja.


Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille!

Kommentit

 1. Ihanat kuvat, varsinkin tuo Lumilapsi. Hämyisyys ei haittaa yhtään, vau.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kännykkäkamerani ei oikein ota kunnollisia kuvia vähäisessä valossa, mutta ihan kiva tuosta Lumi-kuvasta silti tuli. :)

   Poista
 2. Runotytölle ja Fred Vargasille ❤︎ Tuo Runotyttö oli minunkin aarteeni päälle kymmenvuotiaana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Runotyttö-sarjassa on taikaa myös aikuisena luettuna - olen ensimmäisen osan lukenut uudemman kerran blogiaikana, ja jatko-osatkin ovat nyt houkuttelevasti käden ulottuvilla.

   Poista
 3. Neuhausin kirjassa kyllä riittää vetoa loppuun asti! Oli tosi hyvä ja toivosin, että koko sarja suomennettaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuhausin kirja on ollut positiivinen yllätys, olen tykännyt siitä tosi paljon ja sivut kääntyvät vauhdikkaasti. Minulla on ollut vähän taukoa dekkareista, ja on kiva, kun käsiin sattui näin vetävä tapaus. Joo, on todella hassua, kun sarjojen suomennos saattaa nykyään alkaa jostain keskeltä, ja edetä ilmeisesti mihin suuntaan vaan. :D

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Minun kohdallani haaste lopahti, mutta on kiva katsoa muiden aikaansaannoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yllättynyt, kun olen vielä mukana tässä. :) Ensikertalaisen intoa, luulisin...

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.