Haastekoonti: Agatha Christie 125 vuotta -lukuhaaste

Hurja Hassu Lukija -blogin Agatha Christie 125 vuotta -lukuhaasteessa luettiin Dame Agathan kirjoja ja häneen liittyviä kirjoja. Luin joskus nuorempana aika lailla Christien dekkareita, mutta blogiaikana olen löytänyt hänet pikku hiljaa uudelleen vuosien tauon jälkeen. Christien dekkarit ovat minulle takuuvarmaa, mukavaa luettavaa, ja niissä on parhaimmillaan erittäin terävää henkilökuvausta ja arjen keskelle tuotua draamaa. Jatkan siis varmasti Christien tuotannon parissa silloin tällöin myös haasteen jälkeen.

Minulla kertyi haasteeseen kuusi äänikirjaa, viisi luettua dekkaria, yksi sarjakuvaversio ja tv-Poirotin eli David Suchetin muistelmat:

Kuunnellut kirjat - Christien dekkarit/äänikirjaversio:
Agatha Christie: Askel tyhjyyteen
Agatha Christie: Aikataulukon arvoitus
Agatha Christie: Seitti
Agatha Christie: Ruumis kirjastossa
Agatha Chrstie: Syyttävä sormi
Agatha Christie: Sininen juna

Luetut kirjat - Christien dekkarit:
Agatha Christie: Murha maalaiskylässä 
Agatha Christie: Simeon Leen testamentti
Agatha Christie: Rakkauskirjeiden salaisuus
Agatha Christie: Stylesin tapaus
Agatha Christie: Salainen vastustaja

Luetut kirjat - sarjakuvaversiot Christien dekkareista:
Agatha Christie/François Rivière: The Murder on the Links

Luetut kirjat - muistelmat:
David Suchet: Hercule Poirot ja minä

Äänikirjoja kuntelin alkuvuodesta, ja niissä oli kaikissa lukijana Lars Svedberg. Hänen äänensä sopii mielestäni täydellisesti Christien kirjoille, ja viihdyin äänikirjojen parissa erinomaisesti. Erityisesti Sininen juna, Askel tyhjyyteen ja Syyttävä sormi jäivät mieleeni hyvinä ääniversioina.

Sarjakuvaversiona Christie ei toiminut minulle laisinkaan, sillä The Murder on the Links oli puisevaa luettavaa. Lukemistani dekkareista sen sijaan jäi erityisen riemastuttavana mieleen Rakkauskirjeiden salaisuus, josta löysin hiljattain divarista hyväkuntoisen kappaleen omaan hyllyyni. Haaste innosti minut tutustumaan ensi kertaa myös Tommy & Tuppence -seikkailuihin, vaikkei Salainen vastustaja Christie-listani parhaimmistoon yltänytkään.

David Suchetin Poirot-muistelmat olivat hieno päätös tälle lukuhaasteella. Luulen, että jos olisin lukenut kirjan kesälomani alussa kuten tarkoitukseni alunperin oli, luettujen kirjojeni listalla olisi vino pino lisää Poirot-dekkareita. Mutta jääpähän Poirot- ja Christie-innostusta ilmoille vielä haasteen päättymisen jälkeenkin. :)

Kiitos Jassulle mukavasta haasteesta!


Kommentit

 1. Olet ollut hyvin aikaansaava ja meidän onni, että Christien tuotanto on niin laaja. Kiitos osallistumisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullahan oli tämä haaste jo hyvässä vauhdissa, kun starttasit haasteen. :) Alkuvuodesta innostuin suuresti noista äänikirjoista, ja niitä tuli kuunnteltua peräjälkeen työmatkoilla. Siihen tarkoitukseen ne sopivat erinomaisesti. :) Murhamamman tuotanto on tosi laaja, ja lukemista riittää. Ja sitten voikin aloittaa kierroksen alusta. :D

   Poista
 2. Hieno suoritus. Itse luin vain Agathan omat muistelmat. Olen seurannut vuoden ajan Poirot-elokuvia ja eilen taisi sitten se Esirippu laskea. Olin kyllä hiukan pettynyt eiliseen elokuvaan.
  Teini-iässä ahmin Agathan kirjoja ihan antaumuksella ja luin kyllä itseni ähkyyn. Edelleenkin kun katselen tv-sarjoja ja elokuvia muistan miten niissä sitten käy. Yllätys yllätys olen neiti Marplen ystävä. Hercule Poirot ei ole samalla tapaa vienyt sydäntäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Minulla jäivät Agathan muistelma ja hänestä kirjoitetut elämäkerrat ihan väliin, mutta ehtiihän niiden pariin myöhemminkin. Itse en tainnut aivan noin innostunut olla Christiestä nuoruudessani, sillä syylliset ovat häipyneet muististani vaikka muuten saatankin muistaa jotain pätkiä sieltä täältä juonesta. Neiti M. onkin herttainen vanha neiti. :)

   Poista
  2. Olen lukenut nämä varmaankin kaikki ja suurin osa on omassa kirjastossani. Olemmenyt tallentaneet kaikki Poirotit, joten nyt niitä riittä. Toisin kuin Mai, minä vaikutuin kyyneliin osasta Esirippu laskee, joka kuvattiin viidenneksi viimeisenä, mutta esitettin viimeisenä.

   <3

   Poista
  3. Arvelen, että minullakin on aikanaan nessupaketti kädessä, kun katson Esirippua dvd:ltä tai tv-uusintana. Juuri nyt en ollut semmoinen olo, että olisin halunnut liikuttua Poirotin aäärellä, joten jätin väliin. :) Minulla on jokunen Christien dekkari kotona, mutta varmaan alle 10... luotan siihen, että niitä saa kirjastosta kun tulee himo lukea Agathaa. :)

   Poista
 3. Heh, joskus aloitin "Kymmenen pientä neekeripoikaa" ja se oli niin tylsä, etten alkua pitemmälle päässy... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta kirjasta minulla on hämärät muistot jostain kouluajoilta... kyllä se silloin oli muistaakseni ihan ok, mutta eihän nämä Christien kirjat kauhean räväköitä ole. :) Semmoista rauhallista, vähän vanhanaikaista tunnelmaahan niissä on. Nykydekkarit on hiukka toisenlaisia. :)

   Poista
 4. Hieno lista! Minäkin löysin äänikirjat, ja oikeastaan koko Christien uudelleen. Suchet-elämäkerran haluan lukea ja varmaan innostun siitä vain lisää. Nuoruuden suosikkini oli neiti Marple, mutta loistavan tv-sarjan myötä Poirot on tullut läheiseksi. Eilinen Esirippu oli melkoinen järkytys, haikea ja surullinen. Toinen tyttäristä itki oikein kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suchetin kirja on kiinnostava, ja vei kiehtovasti Poirot-kulissien taakse. Minulla jäi Esirippu katsomatta. Säästelen sitä vielä ja pidän oman mielikuva-Poirotini 'hengissä' :).

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.