Katsaus vuoteen 2014

Vuonna 2014...

... annoin 5 Goodreads-tähteä kirjoille:

Enrico Morovich: Pudotus (pienoisromaani)
David Mitchell: Jacob de Zoetin tuhat syksyä (romaani; luettu vuoden 2014 puolella, bloggaus julkaistu 2.1.2015)

... nämä kirjat olivat 5 tähden arvoisia myös uusintaluvun jälkeen:

... hankin lukulaitteen. Kobo on valloittanut minut täysin. E-kirjojen osto ei paisuta fyysistä kirjahyllyä, ostaminen on hieman liiankin helppoa ja laitteen oman lukuvalon ansiosta voin lukea kirjoja missä vain. Kobo oli rahallisesti suurin satsaukseni lukuharrastukseeni vuosikausiin, sillä luen enimmäkseen kirjaston kirjoja, omat ostan tavallisesti kirja-alesta, edullisina pokkareina tai divarista. Kirja-aleja näkyy riittävän myös e-puolella, joten vaikka laite maksoi jonkin verran, kirjoja olen löytänyt muutamalla eurolla. Ja vanhempia klassikoita on tarjolla myös aivan ilmaiseksi.

... totesin, ettei luettujen kirjojen tilastointi ole minun puuhaani. Bloggauksen alkuvaiheessa innostuin excel-kirjanpitoon, ja innostus kesti elokuulle 2014 asti. Sitten tajusin, että minulle riittävät Goodreads ja blogi. Exceliin tehty listaus oli pelkkää ylimääräistä vaivaa, sillä intoni kolmen kuukauden tilastopläjäyksiin oli lopahtanut jo aiemmin.

... jäin koukkuun Goodreadsiin. Se on MAHTAVA! Luettujen kirjojen pikkukuvia on kiva plärätä, näkee muiden arvioita, voi hyllyttää kirjoja, on lukuhaasteita ja ties mitä. Saa pyytää kaveriksi! Minut löytää täältä.

... tutkin ensimmäistä kertaa kustantajien kirjakatalogeja. Uutuustietouteni nousi aivan uudelle tasolle, ja muutama uutuus tuli myös luettua.

... luin ensimmäiset arvostelukappaleeni. 11 kirjaa, jotka saivat tähtiä kahdesta viiteen. Ensimmäisten arvostelukappaleiden hakeminen postista oli suunnattoman jännää, mutta yllättäen a-kpl-status ei nostanut kolmen tähden kirjan lukufiiliksiä suuremmille tähtiluvuille. Luulen, että jokunen arvostelukappale löytää tiensä blogiini myös tänä vuonna, mutta suurin osa kirjoista tullee edelleen kirjaston hyllyiltä.

... hurahdin lukuhaasteisiin. Taisin osallistua... muutamaan? Niin tapahtunee tänäkin vuonna. Haastepisteen merkitsemisessä Haasteet-välilehdelle on jotain kieron koukuttavaa, ja haastekoonteja on hauska kirjoitella. Olen joskus törmännyt blogeissa kommentteihin, joissa sinänsä viattoman kuuloiset lukuhaasteet koetaan suorituksina tai kovin kielteisinä asioina. Toisaalta olen joskus saanut itseni kiinni ajatuksesta, että paljon uutuuksia lukevat 'suorittavat' kirjakatalogeja. Uutuuksia, lukuhaasteita, mitä lie mieleen juolahtaa - kysehän on vain erilaisista lukutottumuksista ja keskittymisestä erilaisiin kirjoihin. Mennyt, kohtuullisen tiivis blogivuosi antoi minulle paljon ymmärrystä sen suhteen, miten eri tavoin ihmiset lukevat, ja olen myös oppinut hyväksymään sen, ettei kaikkia kovinkaan paljon kiinnosta lukuhaasteiden edistyminen. Minulle lukuhaasteet tuottavat iloa lukemiseen, joten aion jatkaa niiden parissa kunnes kyllästyn. :)

... innostuin emännöimään omaa lukuhaastetta. Rikoksen jäljillä -haaste keräsi erittäin mukavasti osallistujia kesällä. Kiitos vielä kaikille mukana olleille!


***

Kiitokset hienolle lukuvuodelle 2014!

Kommentit

 1. Minäkin tykkään plärätä luettujen kirjojen kansikuvia Goodreadsissa! Mahtava sivusto muutenkin. Mainiota lukuvuotta 2015! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansikuvien katselu on yllättävän hauskaa hommaa. Pienet on kirjaharrastajan ilot. :) Oikein hyvää vuotta 2015 myös sinulle!

   Poista
 2. Kiva katsaus! Kaikkien ei tarvitse tehdä samanlaista Excel-pohjaista vuosikoontia. Rikoksen jäljillä -haaste oli todella mukava. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tykkään lukea excel-pohjaisia koosteita muiden blogeista, sinullakin oli niin hienot tilastot. Minulle ne vaan ei sopineet, mutta tulipahan kokeiltua sitäkin.

   Poista
 3. Päädyin myös Goodreadsiin, vaikka en ole vielä kaikkia hienouksia sieltä löytänyt. Kiinnostavaa selata, mitä muut lukevat ja helppo tapa laittaa ylös omia lukemisiaan. Saa nähdä, miten kauan jaksaa blogiaan kirjoittaa, kun tuo on niin helppoa!

  Sun vitosista tulossa lukuun itselläni ainakin pari: Tuulen varjo ja Pikku ystävä. Hyvää luvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Goodreadsissa on vaikka mitä, löysin itsekin vasta ihan äskettäin sieltä lukuhaasteet. Niille on näköjään ihan oma/omia ryhmiä. Toisaalta ehkä on vain hyvä juttu, etteivät ne tulleet vastaan aiemmin, viime vuonna kun piisasi haasteita muutoinkin. :)

   Tuulen varjo ja Pieni ystävä ovat ymmärtääkseni jakaneet mielipiteitä, mutta minä tykkäsin niistä tosi paljon. :)

   Poista
  2. Ja tosiaan, blogi vs. Goodreads - jos minun oikeasti pitäisi valita jompi kumpi, kyllä Goodreads jäisi jäljelle. Blogiin on tosin kiva naputella kaikkea muutakin, kuten esim. tämmöinen katsaus, mutta kirjajututhan voisi kirjoitella GR:n review-kenttään vallan mainiosti.

   Poista
 4. Pitääkö tässä nyt innostua liittymään Goodreadsiin? Kun kaikki muut?

  Onnellista kuluvaa vuotta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin siellä sentään *kaikki* muut ovat. :) Kannattaa toki kokeilla. Minä jäin tiiviisti koukkuun, vaikken olisi sitä etukäteen uskonut.

   Kiitos, oikein hyvää vuotta 2015 myös sinulle!

   Poista
 5. Mainio vuosi sinulla! Blogiasi on aina ilo lukea, koska olet ahkera ja luet hyvin monipuolisesti.

  Pieni ystävä oli minusta aivan kamala, mutta taas nähdään, kuinka eri tavoin kirjat vaikuttavat. Monta muuta kirjaa meillä taitaa mennä paremmin saman maun mukaan. :)

  Goodreads kuulostaa hyvältä. Ehkäpä sinne voisi uskaltautua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni ystävä on jakanut mielipiteitä, mutta minä muistan vieläkin sen kuuman etelän tunnelman, joka kirjassa oli... mutta moni muu kirja lienee enemmän meidän molempien makuun. Dekkaripuolella ainakin Fred Vargas, jos oikein muistan. :)

   Poista
 6. Minäkin löysin Goodreadsin vasta viime vuonna. Tai siis olin ollut tietoinen sen olemassaolosta, mutta jotenkin en ollut jaksanut liittyä. Mutta nyt parin kuukauden käytön perusteella olen samaa mieltä kanssasi: se on aivan mahtava!
  Vielä epäröin yhdistää se facebookiin. Kavereita toki löytyisi sen avulla, mutta fb on jotenkin koko ajan kaikkialla, niin haluaisin vielä pitää GR:n erillään siitä.... Lisäsin sinut kaverikseni, ei toki ole pakko hyväksyä. :) (Goodreadsin käyttäjänimeni on sondra, eli eri kuin bloggerissa.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaveripyynnöstä, kävinkin heti hyväksymässä sen. :) Minäkin tein Goodreadsiin tunnuksen lähinnä kokeillakseni miten se toimii, ja tässä sitä nyt ollaan. :) FB:hen en ole edes harkinnyt GR:n yhdistämistä. Luen sen verran, että GR päivitysten kanssa voi käydä kuten HeiaHeian liikuntahommien kanssa - ihmiset vaan ärsyyntyy, että taas se lukee. :)

   Poista
 7. Minä en ole perehtynyt Goodreadsiin ollenkaan niin hyvin kuin sinä. Ehkä joskus... Silti olen kyllä tykännyt sitä käyttää.
  Kiitos kiinnostavasta koosteesta, tätä oli mukava lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, no en minäkään ole mielestäni siihen kovin hyvin perehtynyt. Vähän kerrallaan paljastuu jotain uutta ja kivaa. Käyttö on onneksi helppoa ja kivaa, vaikkei kaikkia hienoja ominaisuuksia tunnekaan. :)

   Poista
 8. Oi, sinulla oli hieno kirjavuosi!

  Lukulaitteen hankiminen on minunkin listallani tänä vuonna...

  Toivotan sinulle hyvää kirjavuotta 2015! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa Reetta, oikein antoisaa kirjan vuotta myös sinulle!
   Suosittelen lukulaitetta, se on todella näppärä laite, vaikka edelleen toki pidän myös painetuista kirjoista. Ja ne erittäin tärkeät kirjat aion hankkia painettuna kotiin. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.