Sarjakuvapassi #4: JP Ahonen & KP Alare: Perkeros

Nauran harvoin ääneen kirjojen parissa, ja vielä harvemmin sarjakuvan parissa, mutta JP Ahosen ja KP Alaren Perkeros-albumi (WSOY, 2013) kirvoitti minulta useammankin naurunpurskahduksen eräänä tammikuun alun iltana sarjakuvaa lukiessani. Melkoinen huippuvalinta Sarjakuvapassin lukulistalle. Ilman passia en varmastikaan olisi tarttunut bänditouhuista kertovaan sarjakuvaan, niin kaukana albumin aihemaailma on tavanomaisista kiinnostuksen kohteistani.
Perkeros kertoo tamperelaisen Perkeros-bändin kivisestä taipaleesta musiikin maailmassa. Perkeros-bändin jäsenenä on mm. erikoinen karhuhahmo, joten aivan keskinkertainen ryhmä ei ole kyseessä. Albumin sivuilla seurataan bändin uurastusta keikkapaikoilla ja harjoituksissa, ja kitaristin tyttöystäväkuvio tuo mukaan ihmissuhteiden arkea.

En kokenut albumin aihetta itselleni läheiseksi, sillä bändikeikoilla ei tule usein heiluttua saati että seuraisin asuinpaikkakuntani bänditoimintaa. Silti Perkeroksen huumori kolahti minuun, nauroin ääneen mm. Aydin alkuspiikeille keikalla, ja kun mukana oli vielä varsin hurjaksi äitynyt juonikuvio liittyen kilpailevaan bändiin, viihdyin Perkeroksen kyydissä viiden Goodreads-tähden arvoisesti. Ja minulle Perkeroksen kuvioista välittyi myös aitoa innostusta musiikkiin.

Piirrosjälki miellytti minua. Värimaailman yleissävy oli ruskeahko:

Mutta mukaan mahtui myös enemmän värejä, kun musiikin flow sai ihmiset valtaansa:

Ja upeita kokosivun kuvia kelpasi ihastella:

Sarjakuvapassiin Perkeros saa tietenkin hymynaaman. Harmi, ettei passiin voi erotella mitenkään erityisen hyviä sarjakuvia niistä keskinkertaisen hyvistä. Pitäisiköhän kirjoitella tyhjään tilaan lisäkommentteja kirjastontätien iloksi.

Haastepisteitä:
50 kategorian listahaaste saa merkinnän kohtaan 40. A graphic novel. Kiekkokaupunkien kirjakierros pysyy Tampereella, ja merkitsen bändialbumista pisteen Tapparalle. Kaupunkia paremmin tuntevat voivat Goodreadsin arvioiden mukaan tunnistaa tuttuja paikkoja albumin sivuilta, joten Tampere olkoon kiekkokierroksessa edustettuna täysin sarjakuvan voimin. Miellyttävä yllätys - enpä olisi uskonut tätä kierrokselle lähtiessäni. Toki kunnia Tampere-aiheisista sarjakuvalöydöistä kuuluu täysin Sarjakuvapassille. Bändiaiheinen sarjakuva saattaa kiinnostaa myös poikia, joten Pojat lukemaan! -lista saa uuden merkinnän.

Goodreads: 5 tähteä
Mistä kirja minulle? Kirjaston kirja
Muualla verkossa: Kirjaa on luettu mm. blogeissa Sallan lukupäiväkirja ja Kirjavinkit.
Kirjan tietoja:
JP Ahonen (piirrokset, teksti) & KP Alare (teksti): Perkeros
WSOY, 2013
185 sivua

Kommentit

 1. Sarjakuviin pitäisii perehtyä minunkin - niistähän saattaa löytyä vaikka minkälaisia helmiä.

  Kirjan kuvitus ('kuvitus' taitaa olla kyllä ihan väärä sanavalinta sarjakuvien yhtedessä) näyttää tehokkaalta. Upea värimaailma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjakuvaromaanit pitävät sisällään yllätyksiä. Aihevalinnat voivat olla mitä vaan, ja albumit parhaimmillaan todella näyttäviä. Rohkeasti vain kokeilemaan. :) Tässä lukemassani piirrokset olivat hyviä, ja hahmot ilmeikkäitä. Ehdoton suosikkini oli tuo merkillinen rumpujen paukuttelija, karhuherra. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.