Sarjakuvapassi #2: Anni Nykänen: Mummo #2

Sarjakuvapassi etenee Mummo-kuplaan. Passiin kelpuutettiin jokin Anni Nykäsen Mummo-sarjakuvan kolmesta ensimmäisestä osasta, ja valitsin niistä luettavakseni keskimmäisen, kun se sattui olemaan paikalla lähikirjaston hyllyssä. Mummo 2 (Sammakko, 2012) tutustutti minut ensimmäistä kertaa Mummo-sarjakuvaan, vaikka olenkin Mummoon ohimennen törmännyt blogeissa ja kenties jossain sanomalehdessä. On/off-arvio heti alkuun: ympäröin passista hymynaaman, sillä jos mummo ei saa hymyä huulille niin ei sitten mikään.

Yllätyin siitä, että Mummossa ollaan ajan hermolla. Mm. nettiajan härpäkkeet otetaan hyötykäyttöön:

Mummo valittaa, mutta vain aiheesta!

Mummoelämän realiteetteja:

Aika mainio tapaus tämä mummo! Positiivinen mummoenergia jyrää tässä albumissa, ja se oli Mummon parhaita puolia. Vaikka se suurin Mummo-innostus jäi lukufiiliksistäni puuttumaan, oli lukemani albumi hauska välipala. Olisinpa itsekin näin virkku ja oivaltava mummo, jos siihen ikään joskus pääsen. :)

Goodreads: 3 tähteä
Mistä kirja minulle? Kirjaston kirja
Muualla verkossa: Mummo-sarjakuvia on luettu mm. blogeissa Le petite lectrice, Sabinan knalli ja Kirjoista. Mummo verkossa.
Kirjan tietoja:
Anni Nykänen: Mummo 2
Sammakko, 2012
104 sivua

Kommentit

 1. Hörähdin ääneen tuolle "soittakaa paranoiti" -kohdalle. Onneksi ei ollut kahvia suussa, se olisi tullut nenän kautta näppikselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no olipa onni - ei oo kiva tunne, kun nesteet kiertää suusta nenän kautta ulos. :D

   Poista
 2. Mummo on ihana! olen tutustunut Nykäsen Mummosarjiksiin hänen blogissaan muutama vuosi sitten...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin vasta nyt ensimmäistä kertaa kunnolla Mummoa, ja onhan hän jotenkin riemastuttava hahmo. Tosin luulen, että Mummo toimisi minulle parhaiten pienissä paloissa, vaikka sanomalehdestä luettuna aamun piristykseksi. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.