Tuutikki Tolonen ja Pasi Pitkänen: Mörköviesti

Tuutikki Tolosen ihastuttava, mörkömäinen lasten fantasiasarja on saanut kolmannen osansa. Mörköviesti-kirjassa (Tammi, 2020) Hellemaiden perhe-elämään tulee ylimääräistä säpinää, kun Maikin huoneeseen alkaa kulkeutua muurahaispostin myötä lehtiä, lehtiä ja hieman lisää lehtiä. Kuka lähettää Maikille viestejä? Onko rakkaiden mörköjen maailmassa kaikki hyvin vai ovatko viestit avunpyyntöjä?

Ihana kansi <3.

Sarjan aiemmasta osasta tuttu Portinvartija on Mörköviestissä keskeisessä osassa. Hän tuo Maikille huolestuttavia uutisia mörköjen luota - Maikin ja Kaapon apua tarvitaan enemmän kuin kipeästi. Tällä kertaa seikkailut käydään Maikin kotikulmilla ja ulottuvatpa ne aivan kouluun asti. Itse asiassa nämä kouluun sijoittuneet mörkökohtaukset olivat mielestäni kaikkein hauskimpia koko kirjassa. Mörköviesti tuo sadunomaisen fantasian onnistuneesti arkisiin kuvioihin, ja erityiset pisteet annan kirjalle siitä, että palvelutalossa asuvan Runarin kautta käsitellään kauniisti ja oivaltavasti vanhenemista ja kuolemaa.

Minusta Mörköviesti oli kerta kaikkisen ihanaa luettavaa. Hyväntuulinen, kekseliäs, pikkuisen jännittävä ja paikoin aika syvällinen tarina sopii mielestäni mainiosti myös aikuiselle lukijalle. Kannattaa kuitenkin aloittaa lukeminen sarjan alusta, sillä Mörköviesti ei tarjoa kertauskurssia aiemmin tapahtuneesta. Mörkövahti ja Mörköreitti ovat aivan yhtä laadukasta luettavaa kuin tämä uusin osa, ja koko sarjan lukeminen yhtä kyytiä on taatusti antoisa elämys.

Pasi Pitkänen on tehnyt hienot kuvitukset Mörköviestiin (kuten sarjan muihinkin osiin), ja kivana yksityiskohtana nostan myös esille lukujen hupaisat nimet. "Rapinaa yössä", siitä tarina lähtee liikkeelle...


Vierailu palvelutaloon mörkölauman kanssa vaatii omat järjestelynsä ja runsaasti piilopölyä:


Mörköviesti saa minulta neljä tähteä Goodreadsiin ja lämpimät lukusuositukset. Toivottavasti sarja saa vielä monta jatko-osaa!

***

Tolosen sarja blogissani:

POPSUGAR 2020 Reading Challenge -haasteessa sijoitan kirjan kohtaan "a book that's published in 2020". Itse asiassa Mörköviesti oli ensimmäinen lukemani tämän vuoden uutuuskirja, ja luin kirjan jo maaliskuun alkupuolella, lukumaratonilla. Sinne mukava fantasiakirja sopikin vallan mainiosti.

Goodreads: 4 tähteä
Mistä kirja minulle? Lainasin kirjastosta
Muualla verkossa: Kuvittajat-lehden sivuilla kerrotaan Mörkö-sarjan menestyksestä maailmalla. Kirjaa on luettu mm. blogeissa Kirjasähkökäyrä ja Kirjapöllön huhuiluja
Kirjan tietoja:
Tuutikki Tolonen (teksti) & Pasi Pitkänen (kuvitus): Mörköviesti
Tammi, 2020
239 sivua

Kommentit

  1. Ihana kultanöpönenämultapaakkumörkö. Olen rakastunut mörköön <3

    VastaaPoista
  2. Mörköjen matkassa oli ihanaa olla. Tässä kolmannessa osassa oli tosi vahvat hyvästelytunnelmat ja vähemmän seikkailua, minkä vuoksi siitä jäi päälimmäiseksi fiilis, ettei paljoa tapahtunut. Hyvää kerrontaa silti. Olisin lukenut mielelläni pidemmänkin tarinan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, minun makuuni tässäkin kirjassa oli seikkailun makua, vaikka kirja olikin kieltämättä hieman erilainen kuin sarjan pari edeltävää osaa. Mutta hyvä niin, en tykkää siitä jos sarja jää junnaamaan paikallaan.

      Poista
  3. Mää kyllä haluan lukea tän sarjan. Kiinnostaa tosi paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on tosi ihana sarja <3 - kannattaa ehdottomasti lukea, vaikka kaikki kolme kirjaa kerralla. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.