Palmusunnuntain lukumaraton - päivittyvä postaus! Päättynyt la klo 21.00

Iltatähden syttyessä -blogi emännöi tänä viikonloppuna Palmusunnuntain lukumaratonia, ja päivittelen oman luku-urakkani edistymistä tähän postaukseen. Maratonille varaamastani kirjapinosta kirjoittelin täällä, ja pinon kirjoilla ainakin aloittelen lukupuuhia. Mitään sivumäärällistä tavoitetta minulla ei ole, mutta aiemmilla maratoneilla olen kyllä huomannut, että 500 luetun sivun rajan ylittäminen on aina kiva juttu. Eli tätä rajapyykkiä tähyilen nytkin. 😊

Photo by LAUREN GRAY on Unsplash

Lukumaratonini etenee näin:

Perjantai 3.3.2020 klo 21.00: Lukumaraton alkaa Agatha Christien He tulivat Bagdadiin -dekkarilla, jonka takakansi lupailee "vakoilua ja rakkautta kylmän sodan varjoissa". Kuulostaa lupaavalta!

Perjantai klo 22.30: Christien vakoiluromaani on edennyt 80 sivua ja onpas muuten hyvä kirja! 50-luvun kiihkeä Bagdad herää henkiin kirjan sivuilla, ja on kivaa lukea Christieltä välillä jotain muuta kuin Poirot/Marple-kirjoja. Yhtään murhaa ei ole vielä tapahtunut, mutta vakoilujuonia on punottu sitäkin kiivaammin.

Voi olla, että jatkan Christien parissa loppuillan tai sitten kokeilen jotain muuta... minulla on kesken olevien pinossa Mariko Tamakin Skim-sarjakuva, joka houkuttelisi kovasti. Oikeastaan tarkoitukseni oli kyllä lukea aivan "uusia" kirjoja eikä noita jo kesken olevia, mutta eihän tämä nyt niin tarkkaa ole. 😉 Lukumaraton on joka tapauksessa lähtenyt hyvin käyntiin.

Lauantai 4.3.2020 klo 13.00: Illan viimeisinä tunteina uppouduin Skim-sarjakuvaan 40 sivun verran. Tykkään tosi paljon sen piirroksista ja tarinasta, joka on lukiolaistytön päiväkirjamuotoon kirjoitettu. Tamaki tavoittaa nuoren naisen sielunelämän vivahteita todella hienosti, mutta tästä sitten aikanaan lisää blogijutussa. Luen varmaankin sarjakuvan loppuun tämän maratonin aikana.

Christien vakoilujännäri on edennyt 190 sivua, ja taidanpa pitää siitä nyt pienen tauon ja ottaa lukuun vielä jonkun uuden kirjan. Alice Zeniterin romaani saanee nyt vuoron.

Luetut sivut: 230 sivua

Lauantai 4.3. klo 21.00: Lukumaraton päättyy. Sain iltapäivän ja illan aikana luettua loppuun sekä Christien dekkarin että Skim-sarjakuvan. Aloittelin myös Zeniterin Unohtamisen taito -romaania, joka on alun perusteella kaikkien saamiensa kirjallisuuspalkintojen arvoinen.

Luettuani Skimin loppuun noin puoli yhdeksän maissa lukuintoni hyytyi kuitenkin seinään eikä tämä varsinaisesti ole ihme. Luin maratonin aikaan yhtäjaksoisesti enemmän ja keskittyneemmin kuin moneen viikkoon, ja upean Skimin jälkeen tuli olo, että nyt riittää tämän päivän osalta - maraton on minun osaltani tässä. Kirjavalintani osuivat kerrankin nappiin, ja vaikken aivan päässyt 500 luettuun sivuun, maraton meni tosi mukavasti. 😊

Luetut kirjat ja sivut:

Agatha Christie: He saapuivat Bagdadiin - 288 sivua (luettu kokonaan)
Mariko Tamaki & Jillian Tamaki: Skim - 113 sivua (luettu osittain)
Alice Zeniter: Unohtamisen taito - 62 sivua (luettu osittain)

yhteensä: 463 sivua

Kommentit

 1. Agatha Christie on aina varma valinta :) Mukavaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen oikein tyytyväinen Christie-valintaani. 50-luvun vakoilutunnelmat sopivat tähän iltaan loistavasti.

   Poista
 2. Nyt täytyy myöntää, etten ole ajatellut Christien kirjoittaneen muutakin kuin Poiroteja ja Marpleja. Nyt tuli vähän typerä fiilis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä nyt aina voi kaikkea tietää... Christiellä on tosiaan jonkin verran kirjoja, joissa Poirot ja Miss Marple eivät ole mukana. Ja lisäksi hän on kirjoittanut nimimerkillä Mary Westmacott rakkausromaaneja, joihin tosin en ole tutustunut.

   Poista
  2. Ahaa, taas ihan uutta tietoa! Pieni uteliaisuus heräsi, että minkähän tyylisiä hänen rakkausromaaninsa ovat :)

   Poista
  3. Heh, minäkään en ole kokeillut noita Westmacottin kirjoja. Kieltämättä pientä uteliaisuutta on täälläkin ilmassa. :D

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.