Vuosi kuvina - huhtikuu

Vuosi kuvina -projekti on edennyt huhtikuulle. Oulun yliopiston kasvitieteellisen puutarhan nurkkauksessa lumet ovat viimein alkaneet sulaa:

Kuva otettu 26.4.2020

Sää oli tänään sen verran kolea (ja jotain lumen tapaistakin alkoi sataa muutama hippunen taivaalta!), etten viitsinyt tehdä puutarhalla kovin pitkää kävelylenkkiä, vaikka polut olivatkin kivasti sulaneet. Luonnon yleissävy on tällä hetkellä ruskea, mitään uutta vihreää ei vielä puske esille:Tämä on vähän tylsä vaihe keväässä Oulussa. Lumet ovat lähes sulaneet, mutta varsinaista kesää ja vihreyttä saa odotella vielä pitkään. Pidän peukkuja sille, että toukokuun lopulla saisin kuvaan jo ripauksen alkavaa kesää.

Kommentit

 1. Täällä Turussa koko talvi on ollut tuollainen kuin alakuvassa. Lunta on tullut muutaman kerran, mutta se on sulanut sitten parin päivän sisällä pois. Vettä on tullut aika paljon, varsinkin ennen joulua. Rakastin Oulun talvia. Silloin vielä lumi pysyi vapun yli. Kevät oli sellainen nopea pyrähdys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etelä-Suomessa on tosiaan ollut kurja talvi. Tai näin oululaisittain tuntuu vähän hassulta puhua talvesta jollei edes ole kunnolla lunta... no, jospa edes kesä alkaisi kunnolla pian!

   Poista
 2. Toivotaan, että teille tulee muutama lämmin kevätpäivä, niin loputkin lumet sulavat ja vihreää alkaa näkyä.

  Minä bongasin lauantaina ensimmäiset kirsikankukat. Jotenkin kevään vihreys ja kukat nostavat mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aamulla kun heräsin ja kurkkasin ulos, maa oli jälleen aivan valkoinen.😆 Mutta jospa tuo sulaisi pian pois... valkea vappu ei oikein nappaa. 🙄

   Poista
 3. Minulle on tuo nurkka Oulua vieras. Pitääpä poiketa joskus, kun käyn siellä. Tampereellakaan ei kevät oikein etene tänä vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oulun kasvitieteellinen on kesällä kivan näköinen ja vierailun arvoinen. Alue on aika laaja, siellä voi hyvin tehdä pidemmänkin lenkin. Tähän aikaan vuodesta maisemat ovat juuri tuota mitä kuvissa on, eivät mikään ilo silmälle. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.