Kirjoja ulapalta -haasteen koonti

Nannan kirjakimara -blogin merellinen lukuhaaste Kirjoja ulapalta päättyy huomenna, joten on koonnin aika.


Luin haasteeseen viisi kirjaa:

Enid Blyton: Seikkailujen saari
Hergé: Seikkailu punaisella merellä
Ann Cleeves: Mykkä vesi
Hergé: Yksisarvisen salaisuus
Hergé: Rakham Punaisen aarre 

Merellinen lukupinoni on ollut hyvin kevyt, sillä luin yhden dekkarin (Cleeves), kolme Tintti-sarjakuvaa ja Enid Blytonin Seikkailu-sarjan avausosan. Luin haasteeen kirjat pääasiassa kesän kuukausina, ja haaste olikin minulle miellyttävän rento kesähaaste.

Ann Cleeves on noin ylipäänsä eräs suosikkidekkaristejani, ja Mykkä vesi jatkoi pitkän tauon jälkeen Jimmy Perez -sarjaa. Osa ei ollut aivan niin hyvä kuin ennakkoon odotin, mutta ihan kelpo luettavaa kuitenkin. Sarjan tapahtumat sijoittuvat Shetlannin saarille, joten meri kuuluu osana saarten asukkaiden arkeen, ja merellisyys ilmenee Cleevesin dekkarissa pienissä miljööseen ja henkilöihin liittyvissä yksityiskohdissa.

Tinteistä löysin lukupinooni useita merellisiä seikkailuja, ja lukemissani albumeissa liikuttiin aivan konkreettisesti merellä: isoilla laivoilla ja sukellusveneellä. Kapteeni Haddockin esi-isän historia merellä oli sekin isossa roolissa. Näissä seikkailuissa merellisyys korostui siis kaikkein voimakkaimmin lukemistani kirjoista.

Blytonin nostalgisen kirjan tapahtumat sijoittuvat meren rannalle, ja pääosassa oleva lapsikatras harrastaa innokkaasti purjehdusta. Meri ja sen vaihtelevat olosuhteet tuovat ylimääräistä jännitystä kivaan harrastukseen, vaikka varsinaiset seikkailut tapahtuvatkin saarella.

Kiitos mukavasta haasteeesta!

Kommentit

  1. Mahtavaa, että olit mukana näin monella kirjalla! Tintin merelliset seikkailut alkoivat kiinnostaa, ja meriaiheinen dekkari kuulostaa osuvalta kesälukemiselta. Merikirjat eivät ihan heti lopu kesken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tintit ovat kivaa luettavaa, jos haluaa keventää lukupinoa. Kesään ne sopivat aivan erinomaisesti. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.