Kirjamessujen ostoksia & perjantain tunnelmia

Kirjablogit ovat viime päivinä tarjoilleet runsain mitoin kirjamessupostauksia Helsingin messuilta, ja minultakin tulee tässä vielä yksi juttu. Postailin messujen torstaikuulumisiani täällä, ja tähän juttuun koostin muutaman kuvan ja kommentin perjantailta ja messuostoksistani.

Kirjamessujen perjantaitunnelmia (25.10.2019)

Perjantain ohjelmatärppilistani oli todella lyhyt, mutta nekin vähäiset ennakkosuunnitelmat unohtuivat minulta tyystin päästyäni messualueelle. Torstaina kiertelin kyllä osastoja, mutta aika hätäisesti ja hieman messujen alkuhuuman vallassa. Paljon tuntui jääneen näkemättä! Perjantaina päätin varata kunnolla aikaa osastoilla kiertelyyn, ja olikin tosi kivaa tutkia ja hypistellä kirjoja ja muuta ihanaa kaikessa rauhassa. Porukkaa tuntui olevan liikkeellä hieman enemmän kuin torstaina, mutten itse kokenut ihmismäärää mitenkään ahdistavaksi. Tehtävälappujen kanssa kiertelevät koululaisetkin olivat hupaisaa katseltavaa.

Kameraan päätyi perjantain messuhaahuilujen varrelta tämmöistä:

Melkein ostin tuon pinkin vihkon, sillä sen kansiteksti on harvinaisen osuva. 😅


Messut eivät ole messut ilman messulakua!


Kahden euron kirjapöytien äärellä oli sellainen hurlumhei ja ryysis, että kiersin  alenurkkauksen kaukaa.


Superihania kortteja ja muuta paperitavaraa!


Pupukassin melkein ostin itselleni, mutten sitten kuitenkaan raaskinut (ja nyt hitusen harmittaa...)...


...sen sijaan tämä viehko kettuneiti lähti matkaani.


Pyörähdin myös viini- ja ruokamessujen puolella, mutta se jäi katselukierrokseksi (mitä nyt yksi apple pie -vohveli syötiin messuseuran eli isäni kanssa puoliksi, oli hyvää). Viinien maistelu iltapäivällä ei ole minun juttuni, ja juustojen yms. herkkujen raahaaminen Ouluun asti ei napannut. Mutta tulipas kerrankin käytyä tämmöisilläkin messuilla.



Perjantaini ainoaksi ohjelmaksi jäi Erkki Tuomiojan esiintyminen, josta isäni oli kiinnostunut. Katsomo pullisteli väkeä, ja jaksoimme kuunnella esitystä seisten jokusen aikaa. Tuomiojan päiväkirjat ovat taatusti kiinnostavaa luettavaa politiikasta kiinnostuneille, mutta minulta ne jäänevät lukematta.


Messujen kirjaostokset!

Olin päättänyt etukäteen, että ostan messuilta muutaman erityisen kiinnostavan uutuuskirjan. Tämä muuten osoittautui erittäin onnistuneeksi taktiikaksi. Uutuuskirjojen silmäily oli rentoa puuhaa sen jälkeen, kun täsmäostokset oli tehty - saatoin siis keskittyä tutkimaan tarjouskirjojen pinoja. 😆 Uutuudet olivat saatavilla mukavaan messuhintaan eli kirjat maksoivat noin parikymppiä kappale:

Aura Koiviston Mies ja Merilehmä (Into, 2019) kertoo luonnontukija Georg Stellerin tutkimusmatkasta Alaskaan 1740-luvulla. Kirja on lahja miehelleni, joka mielellään lukee tämäntyylisiä kirjoja.

Monika Fagerholmin Kuka tappoi bambin? (Teos, 2019) on syksyn uutuuskirjoista se, jota olen eniten himoinnut itselleni. Odotukseni ovat tosi korkealla tämän suhteen!

V. E. Schwabin Tummenevat varjot (Karisto, 2019) jatkaa Shades of Magic -fantasiatrilogiaa, johon hullaannuin ihan täysillä sen ensimmäisen osan myötä.


Olin oikeastaan päättänyt myös sen, etten sorru pokkaritarjouksiin. Mutta kuinkas kävikään... pari dekkaria vilahti ostoskoriin, kun nämä kiinnostelivat ja hintaakin oli vaan vitosen verran:


Ainut divariostokseni oli Alcottin tyttökirjaklassikko Kahdeksan serkusta. ♥


Heräteostoksia itselle. Brett Andersonin Hiilenmustat aamut (Sammakko, 2018) vaikutti takakannen perusteella kiinnostavalta muistelmakirjalta, ja tähän on tulossa jatko-osakin ensi keväänä.

Minna Maijalan lähihistoriaa käsittelevä tietokirja oli vitosen kirjojen osastolla.


John Nurmisen säätiön osastolta tein hyviä lahjakirjalöytöjä. Vanadis - Suomalaisfregatti maailmanhistorian tyrskyissä oli isänpäivälahjakirja, jonka annoin messuseuralaiselleni saman tien. Oli erittäin mieluisa lahja.



Samalta osastolta löysin myös Magalhãesin purjehdusta käsittelevän kirjan, joka on todella näyttävä ja paksu teos. Kirja on ollut näytekappaleena, joten sille oli laitettu hinnaksi vain kolme euroa - vaikka kirja oli aivan priimakuntoinen! Tämä oli ehdottomasti paras messulöytöni, ja se päätyi miehelleni messutuliaisena.


***

Oli mukavat ja antoisat kirjamessut! Ensi kerralla koetan varata enemmän aikaa messuohjelmien kuunteluun, mutta tykkään kyllä myös siitä, että osastojen kiertelyyn on runsaasti aikaa. En todellakaan halua istua kököttää koko messuja ohjelmia kuuntelemassa! Todellista luksusta olisi, jos pystyisin yöpymään Messukeskuksen kyljessä olevassa Holiday Innissä muutaman yön. Sieltä olisi helppoa piipahtaa kuuntelmaan iltaohjelmia, jotka nyt jäivät minulta tyystin väliin, kun poistuin messualueelta jo aiemmin. No, seuraaviin messuihin on vuosi aikaa, joten suunnitelmia ehtii hioa. Kiitokset vielä bloggaajalipusta messuorganisaatiolle!

Kommentit

  1. Mies ja merilehmä kuulostaa mielenkiintoiselta, Alaska kiehtoo mieltä.Hienoja kirjalöytöjä olet tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta kirjasta saa varmasti hieman erilaista tuntumaan Alaskaan. Olosuhteet ovat olleet kirjan kuvaamana aikana vähän toisenlaiset kuin nykyään. :) Mieheni innostui kirjasta kovasti, joten se vaikuttaa olleen onnistunut ostos.

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.