Kirjaostoksilla

Syyskuun alussa haastoin kirjabloggaajia lähtemään kirjaostoksille ja bloggaamaan ostosreissuistaan. Ostosreissupostausten julkaisupäivä on tänään. Minusta on aina mukava lukea muiden kirjaostoksista ja ihanista löydöistä, ja toivottavasti tätä iloa on tänään tarjolla runsain mitoin. :) Haasteeseen osallistuvat bloggaajat voivat linkittää omat juttunsa yllä mainittuun aloituspostaukseen. Teen bloggauksista pienen koosteen, jonka julkaisen huomenna.

***

Toteutin oman ostosreissuni viime lauantaina (27.9). Päätin käydä pitkästä aikaa divarissa, ja suuntasin Oulun Isokadulla sijaitsevaan antikvariaattiin. Oulun keskusta-alueella ei ole kovinkaan montaa divaria, mutta tämä kuvassa näkyvä on kohtuullisen lähellä Stockmanin ja Viman tavarataloja (juu, kävin sielläkin samalla reissulla), joten poikkesin kurkkaamassa, josko löytäisin jotain kivaa.
Ja löytyihän sieltä.
Osallistun parhaillaan Nostalgiset nuortenkirjat -haasteeseen, ja innostuin ensimmäistä kertaa tutkimaan divarin lasten- ja nuortenkirjahyllyä. Lisbeth Pahnken Brittan ponikesä soitti kelloja päässäni, ja nappasin kirjan mukaani. Heppanostalgiaa! Vanhoille dekkareille oli oma hylly, ja sieltä löysin pari kulunutta Edgar Wallacea. Smaragdi ja Petturi lähtivät mukaan, ja jos niitä varovasti lukee, sivut saattavat pysyä paikoillaan. Pokkarihyllystä löysin hyväkuntoisen Jhumpa Lahirin Kaiman, josta muistelen lukeneeni hyviä blogiarvioita. Muistelmahyllystä bongasin  Pierre la Muren Punaisen myllyn, joka valottaa Henry de Toulouse-Lautrecin elämää. Tämä kirja saattaa kiinnostaa myös miestäni.

Rahaa näihin kului yhteensä 19 euroa. Minua ei haittaa, vaikka divarikirjat eivät ole aivan priimakuntoisia. Näiden kirjojen sisältö kiinnosti, ja olen sitä mieltä, että divarireissuni oli kohtalaisen antoisa.

Kävin myös hypistelemässä uutuuskirjoja, kivijalkakaupassa - joka tällä kertaa sijaitsi Oulun Stockmanin kolmannessa kerroksessa. Ostan uutuuskirjoja harvoin (ne hinnat!), mutta kun oli tämmöinen erityinen ostospäivä, ajattelin käydä katsomassa, mitä on tarjolla. Suunnistin Akateemiseen, missä olen viimeksi käynyt ehkä joskus keväällä (!). Se kun sijaitsee Stockmanin 3. kerroksessa, ja katutason Suomalainen kirjakauppa tuntuu yleensä paljon helpommalta poikkeamispaikalta.

Päästyäni kolmanteen kerrokseen ja Akateemisen ovelle onnittelin itseäni. Olinpa kerrankin oikeaan aikaan paikalla. Silmäni osuivat näet heti vastustamattomaan tarjouspöytään: erä Tammen Keltaisen kirjaston kovakantisia kirjoja 9,90 euroa!! Ja pokkareista -20 % ja pokkaripaketit 12,50 euroa!

Kovakantiset vetivät minua puoleensa, ja valitsin mukaani kaksi: Orhan Pamukin Mustan kirjan ja Pablo Nerudan Tunnustan eläneeni. Nämä maksoivat suurin piirtein saman verran kuin divarisaaliini, ja toivon kantaneeni kotiini paksuja, laadukkaita lukuelämyksiä. Huomasin pokkaripinossa myös uuden uutukaisen Lahirin Kaiman. Hinta oli alennuksen jälkeenkin jossain kahdeksan euron tietämillä, mutta sain oman kappaleeni divarista hintaan 3,50 euroa. Tämä reissuhan oli siis silkkaa säästöä...

















... kunnes keksin, että katsotaanpa niitä uutuuksiakin. Ne tuntuivat taas kerran kovin hinnakkailta, varsinkin divarireissun ja tarjouspöydän antimien jälkeen. Mietin pitkään, viitsinkö laittaa lähes sokkona (=takakannen tekstin & aloitussivujen selailun perusteella) kirjaan yli 30 euroa, mutta päädyin viimein ostamaan Amity Gaigen Schroderin. Hinta 34,90 euroa. Harmittaa vietävästi, jos tämä ei olekaan hyvä, mutta ostettu mikä ostettu. Nämä lähtivät kotiin Akateemisesta:
Rahaa kului: 2 x 9,90 euroa + 34,90 euroa = 54,70 euroa. Mutta mutta... kassalla odotti vielä ylläri. Myyjä kysyi, tuleeko minulle Stockmanin uutiskirje. Ei tule. Laitetaanko sinut meililistalle, niin saat -10% etukupongin ja pienen yllätyslahjan? Joo, miksikäs ei. Sain siis kaupantekijäisiksi kupongin ja yllätyslahjana Tammen Keltaisen muistikirjan 2014. Mukavaa! Muistikirjassa oli hintalappuna 14,90, joten kirjabloggaajan matematiikalla voin ajatella maksaneeni Gaigen kirjasta vain parikymmentä euroa. Ei se niin kallis ollutkaan, eihän?

Mietin Muistikirjaa selaillessani, että mikäs se tämä on, lista Keltaisen kirjaston kirjoista aloituslauseen kera... mitäs minä tämmöisellä, olkoon miten ilmainen vaan? Mutta hetken tuumailtuani taidan ottaa Muistikirjan käyttöön. Keltaisia tulee luettua silloin tällöin, ja miksei jotain huomioita voisi merkitä muistiin kynä-paperi-tekniikallakin - jos vain raaskin tuhertaa kovakantiseen kirjaan:

Minulle jäi tästä ostosreissusta semmoinen fiilis, että löysinpä hyvää luettavaa, eikä mopo pahasti karannut käsistä tuolla Akateemisessa. Tarjouskirjojen edessä menee helposti pää sekaisin, mutta kaksi paksua, laadukasta kirjaa alle kympin kappalehintaan tuntuu järkiostokselta. Muistikirja oli kiva yllätys (näitä lisää, kiitos!), joka lievitti uutuuskirjan hintatuskaa. En kovin usein käy kirjaostoksilla 'oikeissa' kirjakaupoissa, mutta voisihan tätä harrastaa useamminkin. Kirjapinot ja uutuuttaan hohtavat kannet ovat melkoista silmäkarkkia. :)

Kommentit

  1. Oletpas tehnyt hyviä löytöjä!
    Yleisesti ottaen romaanin hinta on minusta aika suolainen, jos yli kolmenkymmenen euron kivutaan. Siis tällaisen tavallisen kuluttajan kannalta. Onneksi on olemassa kirjastot, jotta kirjan hinta ei kenenkään kohdalla estä lukemista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvinaisen onnistunut ostosreissu tämä oli. Tuommoiset kaupanpäällisextrat ei yleensä satu minun kohdalle, joten kävi tuuri senkin suhteen. :)

      Uudet kovakantiset ovat todella suolaisen hintaisia. Ihan tavallinen kuluttaja minäkin mielestäni olen, ja en tosiaan kovin usein osta uusia kovakantisia. Yleensä lahjaksi tulee hankittua, harvoin itselle. Tässä reissussa oli vähän juhlan tunnelmaa, joten sen vuoksi päätin satsata moiseen. Yksi kirja 30 euroa tai yli... sillä saa vaikka mitä jo pelkästään pokkareihin siirtymällä. No, jännityksellä odotan onko lukuelämys eurojen arvoinen. :)

      Poista
  2. Hienoja löytöjä! Ostamistasi olen lukenut Pamukin ja Nerudan. Nerudan muistelmateos on upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neruda vaikutti erittäin lupaavalta, kun sitä alustavasti selailin. Olipa tuo kelvannut muillekin, kun taisin viedä viimoisen kappaleen joka pöydällä oli. :) Ja Pamukistakin olen aika innoissani.

      Poista
  3. Minäkin katselin noita Keltaisen kirjaston tarjouksia Akateemisen retkelläni. Tampereellakin Akateeminen on kolmannessa kerroksessa, mutta minä tykkään mennä sinne oikein varta vasten tutkailemaan, kauppa kun on niin ihanan iso ja houkutteleva... :D

    Hienoja löytöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin laiska, että kolmas kerros tuntuu olevan kaukana. :) Mutta myymälä on oikein kiva, kun sinne asti viitsii raahautua. Tilava, avara ja kirjat kauniisti esillä.

      Poista
  4. Mielenkiintoisen setin löysit, mitään noista en ole itse lukenut. Aika hirveitähän kirjojen hinnat ovat, maksoin sen viittä senttiä vaille kolmekymppiä omasta uutukaisestani, onneksi siinä on rahoille vastinetta ja pakkohan se oli heti saada omaksi.

    Tuo muistikirja on aivan ihana! Ja jos et keksi sille muuta käyttöä, niin kirjoita sivun verran jatkoa aloituksiin ja katso sitten alkuperäisestä miten tarina meneekään. :D

    Sinulla onkin nyt luettavana Vuori. Oli pakko hommata se(kin) aiemmin kesällä omaan hyllyyn, lainasin ensin sen kirjastosta. Jään odottelemaan mitä mieltä olet siitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, olen nyt aika innoissani tuosta muistikirjasta, vaikka alkuun se tuntui aika hassulta. Tuo onkin hyvä idea, siis alkulauseiden parantelu... siitä vaan Faulknerin kimppuun. :D

      Vuori on kesken ja hyvältä vaikuttaa. Taidan ehtiä lopetella sen vasta loppuviikosta, pitää koettaa kestää sinne asti. Tuskaisen hitaasti se Lif on kyllä tähän asti sinne vuorelle kivunnut (olen noin sivulla 107). :)

      Poista
  5. No vau, kovakantiset kelttaiset 9,90! Tuohan on kirjahamstraajan päiväuni... Antikoissakin joutuu vanhoista keltaisista maksamaan yli 20 euroakin...

    Hienot hankinnat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin aivan innoissani tuosta tarjouksesta. En tiedä, mainostettiinko sitä, mutta ainakaan minun silmiini ei yksikään mainos osunut. Olipa kerrankin iloinen yllätys odottamassa kaupassa. :) Kiitos, olen hankintoihini erittäin tyytyväinen ennen lukemisen aloittamista. :)

      Poista
  6. Olipa mukava bongata tuttu Antikvariaatti :) Pitäisi joskus käydä myös tuolla Akateemisessa, en ole käynyt siellä koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akateeminen on kiva myymälä, siellä kannattaa käydä tutustumassa. Se on avaran tuntuinen, ihanasti kaikenlaista esillä. Ja näköjään joskus on hyviä tarjouksia. Ja ensi viikolla hullut päivät.... mietin, että pitäisikö uskaltautua kurkkimaan, mitä Akateemisessa on tarjolla. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Blogini lukija, kiitokset kommentistasi.